logo

trugen jacn
03 Nisan 2016

UYGUR TÜRKÜ KARİ BUĞRA,HAFIZLIK DİPLOMASINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ALDI.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
ABD’de yaşayan Doğu Türkistanlı bir Uygur Türkü ailenin hafızlık eğitimini tamamlayan oğlu Buğra Atahan,Hafızlık diplomasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’in elinden alarak resmen hafız oldu.
Trt.Avazı radyosu internet sitesi ile sosyal medya’da yer alan  haberlere göre  ; Nükleer Güvenlik Zirvesi için ABD.’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkent Washington yakınlarındaki Diyanet İşleri  İslam Kültür Merkezi’ni ziyareti sırasında Hafızlık Kursunu de ziyaret etti. Hafızlık öğrenimi görmekte olan öğrencilerden,özgün Uygur kıyafetleri giyen Buğra Atahan’ı yanına çağırarak kendisi ile  ilgilendi bir süre sohbet etti.Daha sonra Kurs Müdürü’nün Buğra Atahan’ın hafızlık eğitimini başarı ile tamamaladığını söyleyerek Hafızlık Diplomasını kendisinin vermesini  söylemesi üzerine, bu dileği kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Hafızlık Diplomasını Uygur Karı Buğra Atahan’a vererek kendisini kutladı. Televizyonlarda da canlı olarak yayınlanan Diploma verme töreni başta ABD.’de yaşayan Doğu Türkistanlılar başta tüm dünyadaki Uygur Türkleri arasında memnuniyet ile karşılandı ve gurur verici bulundu.


Kutlama ve Teşekkür : Kutsal Hafizlik mertebesini Allah Taala’nin lütfi ve keremi ve ailesinin ve kendisinin başarılı çalışması sayesinde kazanan Uygur Karı Buğra Atahan’i  can-u gönüllden kutluyoruz. Değerli evladı Buğra Karım’ı  hafıızlık  için yönlendiren bu yöndeki eğitim görmesini teşvik eden ve yönlendiren Karı Buğra’nın Babası,Annesi ve tüm ailesini can-u gönülden kutlar başarılarınını daim olmasını diliyoruz. Allah sizlerden razı olsun.

AZİZ UYGUR HAFIZ BUĞRA KARİ’M

SENİNLE ÖVÜNÜYOR VE İFTİHAR EDİYORUZ.ALLAH YOLUNU AÇIK EYLESİN. AMİN

Etiketler: » » » » »
Share
3375 Kez Görüntülendi.