logo

trugen jacn
14 Mart 2016

ANKARA VE DİĞER SALDIRILAR : BÜYÜYEN VE GELİŞEN TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDEKİ ÇAKIL TAŞLARIDIR

turk-bayragi-resmiMuhsin İlyas SUBAŞI
Türkiye büyüyor, bunda hiç kuşku yok. 50 yıl önceki nüfusumuz 31 milyondu, bugün 77 milyonuz. Ülkelerin en büyük gücü nüfusudur. Bakınız, bugün Amerika’nın fert başına düşen geliri 67 bin Dolar, Fransa ve Almanya’nın 44 bin, İngiltere’nin 39 bin Dolardır. Bizim gelirimiz ise fert başına 12 bin dolar civarında. Ne var ki, adamların bu zenginliklerine rağmen, gözleri bizim üzerimizde. Niye? Çünkü nüfusun artıyor 1927’de 13 milyon olan nüfusumuz 1965’de 31 milyona, bugün ise 77 milyona çıkmış. Onlarda artış böyle değil. Hatta, kaygıları şu, 2050’ye gelince, Fransa’da ‘Ben Fransız’ım’, Almanya’da, ‘Ben Alman’ım’, İngiltere’de ‘Ben İngiliz’im’ diyen mevcut nüfuslarının yarısının altına inecek. Mesela 1965’te Almanya’nın nüfusu 75 milyondu, bugün Doğu Almanya’yı da bünyesine almasına rağmen, nüfusu ancak 82 milyondur. Bu nüfusun 7 milyona yakını yabancıdır. Demek oluyor ki, Almanya’da kendi nüfusunda artış yoktur. Üstelik yaşlanıyorlar, bu ülkede her dört Alman kadından birisi de çocuk doğurmuyor.
Bunlardan niye söz ediyorum? Başımızdaki terör bela-sının arka planını iyi anlayalım diye? Bakmayın, onların göster-melik taziye beyanatlarına, başımıza gelen her belada el oğuşturuyorlar. İşin acı veren tarafı, bizim insanımız bizi öldü-rüyor! Bu kahrolası belaya alet olanların merhameti, vicdanı yok, bu belli. Akılları da mı yok acaba? Bugüne kadar devletle savaşa giren kim kazanmış ki, bunlar kazansın? Üstelik, Türkiye, eski Türkiye değil. Fert başına düşen gelirimiz Batılıların dörtte biri kadar da olsu, ülkemiz kalkınıyor, zenginleşiyor. İleriye gidiyor ve üstelik dışarıdan yabancı ithal etmeden kendi homojen yapısıyla büyüyor.
İlk Boğaz Köprüsü yapılırken, ‘Siz zenginlere hizmet ediyorsunuz’, diye karşı çıkan ufuksuz ve talihsiz insanlar vardı. Şimdi, ikincisi de yetmedi, üçüncüsünü yapıyoruz. Buna da karşı çıktılar. Hava alanına, nükleer santrale karşı çıkıyorlar. Ülkenin önünü açan her ufuklu projeye karşı çıkıyorlar. Bunu efendileri istediği için onların hesabına yapıyorlar.
Bakınız, 1965’de illerimizin çoğunda asfalt yol yoktu. Ben yıllarca stabilize yollarda şehirler arasında seyahat ettiğimi hatırlıyorum. Şimdi o yollar duble oldu. Neredeyse uçak inip kalkacak hale getirildi. Bugün 2016’nın ilk aylarında ülkemizdeki araç sayısı 20 milyonu aştı, ayda 100 bin araç trafiğe giriyor.
Bütün şehirlerimiz yeni baştan inşa ediliyor. Bunlar, dışımızdakilerin geleceğini karartan tablolardır. Onun için içi-mizdeki hainleri besliyorlar. Onun için teröre gizli-açık destek veriyorlar. Unutmamalıyız, bunlar gelişen Türkiye’nin önüne atılan çakış taşlarıdır. Bu ülke, inanıyorum ki, bu belaları da aşacaktır.
Biz tarihimiz boyunca iç ve dış düşmanlarımızın saldırı-larına rağmen, güçlenerek büyüdük, büyümeye de devam edeceğiz. Bütün şehitlerimiz için her akşam dua okumadan yatmam. İhanetin maşaları kendi kanlarında boğulacak, ölenlerimiz ise ebediyen aramızda yaşayacaktır! Çünkü onlar bizim itibar abidelerimizdir! Rabbım onlara rahmet etsin.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1042 Kez Görüntülendi.