logo

trugen jacn

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DOĞU TÜRKİSTAN DERNEĞİ BAŞKANI’NI KABUL ETTİ

Uygurtürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüştü

Bir dizi ziyaret için Kayseri’de bulunan Cumhurbaşakanı Recep Tayyip Erdoğan,Kayseri merkezli Doğu Türkistan Derneği Başkanı Uygurtürk’ü kasul ederek Doğu Türkistan ve Kayseri’deki Uygur Türkleri hakkında kendisinden bilgi aldığı açıklandı.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Kayseri Milletvekili ve Ekonomi Bakanı   Mustafa Elitaş’ın oğlunun nikah töreni  ile  Kayseri Ticaret Odası’nın düzenlediği 120. Onur Yılı programına katılmak için Kayseri’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  Kayseri merkezli Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı  Erkinbeğ Uygurtük ile görüştü.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmede Doğu Türkistan ve Kayseri’de yaşayan Uygur Türkleri hakkında bilgi aldığı belirtildi.

      Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Uygurtürk  kabul ile ilgili şunları söyledi,” Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizi kabul etme lütfunda bulundular. Kendilerine  Kayseri’de yaşayan Uygur Türkleri ile Doğu Türkistan’daki son durum hakkında  bilgiler arz ettim.  Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin geçtiğimiz yıl   Çin baskı ve  zulmünden kaçarak Güneydoğu Asya ülkelerine  sığınan Uygur Türkü Kardeşlerimize verdiği destek için minnet ve şükranlarımı  ifade ettim. Malezya ve Tayland’da esir  tutulan olan Uygur Türklerinin Türkiye’ye getirilimeleri  konusunda verdikleri  katkılar  için de ayrıca  teşekkürlerimi arz ettim.  ”  dedi,

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başakanı Uygurtürk,Türkiye Cumhuriyeti devletimizin Türkiye dışında yaşayan diğer Türk topluluklarına  sahip çıktığı gibi Doğu Türkistanlıları de sahiplendiğini ve onları Türkiye’ye getirerek kendilerine Vatan verdiklerini ifade ederek  şunları söyledi,  ”  Türkiye Cumuhuriyeti devletimizin yıllardan beri vatanlarını terketmek zorunda  kalan ve komşu ülkelere sığınan  Doğu Türkistanlı mültecilere her zaman kucak açmıştır.  Ülkemize getirilen Soydaşlarımıza  Türk devleti ve Milleti olarak  her zaman sahip çıkmış ve  maddi-manevi desteklerini  hiç bir zaman esirgememiştir. Bunun için  kendilerine ne kadar minnet ve şükran duygularımızı ifade etsek ve ne kadar  teşekkür etsek azdır. Kayseri özelinde de  sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın çok değerli başkan ve yönetileri   ne zaman başımız sıkışsa hep yanımızda olmuştur.  Doğu Türkistan davamız duyarlı Türk milletimiz  her zaman  yanımızda olduğu  sürece hiçbir zaman  yetim,öksüz ve sahipsiz kalmayacaktır .”  şeklinde konuştu.

 

Etiketler: » » » »
Share
2268 Kez Görüntülendi.