logo

trugen jacn
22 Ekim 2015

“ İSLAM CUMHURİYETİ” PAKİSTAN’DAN MÜSLÜMAN UYGURLARA BİR İHANET DAHA

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Resmi adı “Pakistan İslam Cumhuriyeti “ olan Doğu Türkistan’ın tarihi komşusu ve din kardeşi  Pakistan,İşgalcı Çin’in gönlünü kazanmak ,sevindirmek ve hoş tutmak için bir kez daha komşusu ve dindaşı Müslüman Uygur Türklerine karşı bir ihanete daha imza attı.
Bu ihanet açıklamasını Pakistan Milli Savunma Bakanı General Hoca Asaf resmi ziyaret için geldiği Pekin’de yaptı. Özgür Asya radyosunun İngiliz Reuters Ajansına dayandırarak verdiği habere göre “Doğu Türkistan İslami Hareketine bağlı bütün Müslüman Uygur Savaşcıları tamamen temizledik,” açıklamasında bulundu.
Geçtiğimiz günlerde Çin Silahlı Kuvvetler Akademisi ile Çin Strateji Enstitüsü’nün ortaklaşa düzenlediği “ 6. Şiyang Şen Platformu ”’nda yaptığı konuşmasında da şunları söylediği bildiriliyor,” Pakistan yönetimi Pakistan sınırları içerisinde bulunan Müslüman Uygur Silahlı güçleri tamamen yok ederek temizlemiştir. Bu veya benzer konularda,  en yakın müttefik ve dostumuz Çin ile görüş ayrılığı olması asla söz konusu değildir. Uygur Silahlı guruplar mücadele Çin’in manfaatı için ne kadar önemli ise,Pakistan için aynı derecede önemlidir.Doğu Türkistan İslami Hareketi ile mücadele sadece Çin’in gündeminde değil,Pakistan’ın de aynı şekilde gündeminde ve  önemini korumaktadır.Diğer bir deyimle terörizmle mücadele Çin ile Pakistan’ın en önemli ve öncelikli ortak bir savaşıdır.”
Gözlemciler,tarihi, inanç ve kültürel olarak ayrı değerleri paylaşan Doğu Türkistan Türkleri ile Müslüman Pakistan halkının duygusal birlikteliğinin gün geçtikçe artmasına karşılık, Pakistan federal yönetiminin Müslüman Uygur Türklerine karşı tutumu gün geçtikçe  olumusuzluğa doğru  ve ihanete doğru yol alıyor. Hindistan ile  yıllardan beri  bir türlü rayına oturmayan ilişkeleri ve uluslar arası ilişkilerde güvenirliğini kaybetmesi ve bunun sonucunda   yalnızlığa  mahkum olan Pakistan yönetiminin devlet onuru ve ikili ilişkilerde hiçbir teamuül ve diplomatik kurala uygun olmayan bu “Teslimiyetçi – Yağdanlık olma ” politikaları gülünç ve sıra dışı bulunuyor. Doğu Türkistan Türkleri Pakistan’in bu ve benzeri din kardeşliği ve komşuluk ve insanı  kurallara aykırı,haince ve yağdanlık politikaları nedeniyle bu ülke yöneticilerini “Hitay’ning Küçüki = Çin’in Eniği” olarak niteliyorlar.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1469 Kez Görüntülendi.