logo

trugen jacn
16 Ekim 2015

İŞGALCI ÇİN’DEN UYGUR FEDAİLER İÇİN KELLE ÖDÜLÜ

 

aKSU-bAY hARİTASIUygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Komunist Çin’in işgalı altında bulunan Doğu Türkistan’ın Aksu Vilayetine bağlı Bay İlçesi Tirekbazar Sogan Kömür İşletmelerinde 18 Eylul 2015 tarihinde meydana gelen ve yaklaşık 50-70 arasında  kişinin öldüğü olaylara karıştıkları iddia edilen Uygur Fedaileri aradan bir ay geçmiş olmasına rağmen ele geçiremedikleri  bildirildi. Sözde “Çin Halk Kurtuluş Ordusu” olduğu iddia edilen,aslında ise, Müslüman halkın düşmanı olan Çin işgal ordusunun uçak,Helikopter,İnsanasız hava araçları,Tanklar,zırhlı araçlar ve binlerce asker ile bölge halkını zorla iştirak ettirmelerine rağmen, “Askeri Operasyonlarında” büyük bir başarısızlığa uğradıkları bilidiriliyor.
Çin işgal Ordusunun hezimete uğraması  ile yönetiminin  bu kunuda çaresiz kaldığı için saldırı olayını gerçekleştirdikileri iddia edilen Müslüman Uygur Türkü Fedailer için Kelle (Para) Ödülü koydukları belirtildi.
Özgür Asya (rfa.org) internet sitesinde yer alan bilgilere göre Uygur Fedaileri   ihbar eden ve yerini bildirenlere  200- 300 ve 500 bin Yen( 23 – 50 ve 48,5 bin Dolar) arasında  değişen para ödülü verileceği açıklandı.Ayrıca, Uygur Fedai’leri evinde barındıran ve saklayanların da ihbar ettikleri taktirde haklarında açılacak kovuşturma ve soruşturmada müsamahalı  davranılacağı  ve  hatta  ödüllendirilecekleri de belirtildi.
Adıgeçen radyo muhabirlerine konuşan bir görevli, Bay İlçesi Kan(Kömür Ocağı) Halk Hükümeti ve Yerel ÇKP.genel sekreterliğinin geçtiğimiz hafta içinde Uygur şişli escort Fedailerin yakalanması gündemi ile özel bir toplantı yaptıklarını, ihbar edenlere verilecek ödül miktarının da bu toplantı’da tesbit edildiğini söyledi. Radyo muhabiri,kendisine telefon’da bilgi verer görevlinin çok tedirgin ve moralının çok bozuk olmasından,İşgal yönetiminin bu yöndeki başarısızlığının ve hezimetinin  açık bir  kanıtı ve sonucu olduğunu  açıkladı.
Toplantı’da Tirekbazar kenti sakinlerinin olan ve yaşları 45-60 arasında değişen Tursun Cuma,Musa Tohtıniyaz ve Mehmet İsa isimli üç kişinin aileleri ile birlikte ortadan kaybolduklarını  saldırı olayını bunlar tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğinden emin olduklarının belirtildi. Ayrıca bu üç aile reisinin yakın akraba oldukları de belirtildi.

hİTAY-yARBAĞ

Bölge’yi ziyaret eden bir yabancı Gazeteci Özgür Asya Radyosuna e-mail ile verdiği bir haberde ise,Bay İlçe Merkezindeki bir ilan tahtasına Aranan Şüpheli olarak biri kadın üç kişinin resimlerinin asıldığını ancak, bir süre sonra bu resimlerin kaldırılıdığını bildirdi.

Uzmanlar,bu saldırı olayını gerçekleştiren Uygur Fedailerin çok iyi hazırlanarak bu operasyonu gerçekleştirdiklerini, aradan bir ay geçmesine rağmen,hiç birinini yakalanmamasının bunların Tanrı dağlarının zirvelerinde veya komşu Türkistan Cumhuriyetlerinin birine geçmiş olabileceğini  tahmin ettiklerini belirtiyorlar

Etiketler: » » » » » » »
Share
1629 Kez Görüntülendi.