logo

trugen jacn
09 Ekim 2015

ÇİN’DEN TÜRKİYE’YE İKİNCİ TOKAT

Varyag-2

Çin’in Ukrayna’dan  Eğlence gemisi yapacağı iddiası ile  satın alarak Boğazlardan geçirdiği Varyag Hurdası -2001

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin’in, “eğlence gemisi yapacağız, karşılığında da size 1 milyon turist göndereceğiz” diyerek Montrö Antlaşması’nı delerek İstanbul Boğazı’ndan geçirdiği Varyag, yine Türkiye’nin gündemine yerleşti.

Ukrayna’dan alınıp Çin’de tepeden tırnağa yenilenen ve silahlandırılan Çin’in ilk uçak gemisi şimdi Suriye’ye gönderiliyor.

Çinlilerin 2001 yılında Ukrayna’dan “hurda” olarak satın aldıkları ve “eğlence gemisi” yapacakları sözü ile Türk makamları ile yaptıkları pazarlık sonunda İstanbul Boğazı’ndan geçirdikleri Varyag adlı uçak gemisi yine başımıza dert oldu.

Varyag-1

Çin’in “Eğlence Gemisi”nın  CV-16 Liaoning adı  ile  Uçak gemisine dönüştürmesi 

Ne Çinlilerin “karşılık” olarak vaat ettikleri “1 milyon turist” Türkiye’ye geldi, ne de Varyag “eğlence ve kumar gemisi” oldu. Refit işlemleri tamamlanan ve tepeden tırnağa silahlandırılarak CV16-Liaoning adı verilen Çin’in ilk uçak gemisi 2012’nin Kasım ayında donanma envanterinegirdi.

Son ulaşan haberlere göre CV16-Liaoning’e (eski adı ile Varyag) şimdi de “savaş emri” verildi. Geminin, Doğu Akdeniz’de yaşanacak olası bir çatışma durumunda Rus donanmasına destek vermek amacıyla yola çıktığı öne sürüldü.

Varyag-3

Çin’in  “Eğlence Gemisi” yapacağı vaadı ile dünyayı kandırdığı Uçak Gemisinin son hali

Kuznetsov sınıfı olan 304.5 metre boyunda ve 75 metre genişliğindeki “Liaoning”de 1960 subay, astsubay ve er görev yapıyor. Gemi, 30 savaş uçağı ve 24 helikopter taşıma kapasitesine sahip.

Kaynak: TurkSail/  Ajanslar www.turksail.com/index.phpoption=com_content&view=article&id=14003:cinden-tuerkiyeye-ikinci-tokat&catid=39:genel-haberler&Itemid=66

Etiketler: » » » »
Share
1067 Kez Görüntülendi.