logo

trugen jacn
27 Eylül 2015

UYGUR FEDAİ’LER ; MODERN ZAMANLARIN KAHRAMAN KÜR-ŞADLARI

Yücel-Gökb.

Yücel  TANAY

Günümüzde Doğu Türkistan’da kurtuluş mücadelesi  veren Uygur Fedaileri  gözüpek ve cesaretleri ile  tanınıyorlar.  Onların amaçları Çinli göçmenlerin Doğu Türkistanı terketmesini sağlamak için eylemler yapmak.
Çin işgal kuvvetlerinin korkulu rüyası Uygur Fedaileri sadece Çin sömürgeciliğine karşı değil,Çin sömürgeciliğiyle işbirliği yapan yerli hainlere karşı da eylemler yapıyorlar. Evet onlar Doğu Türkistan’ın aydınlık yarınlara kavuşması için mücadele eden şerefli savaşçılardır. Evet, onlar kendilerini böyle tanımlıyor ve  böyle diyorlar.
Kahraman Uygur Fedailer, Doğu Türkistan’a Sincan diyen Kandırılmış ve zavallı Cahillerin gözünde ayrılıkçı birer teröristler…
Bu şerefli Mücahit ve gerillalar Hürriyet, İslâm, Namus ve Vatan için kendilerini feda ediyorlar. Onlar Doğu Türkistanın bağımsızlığı için gerektiğinde seve seve canlı bomba oluyorlar, ve üzerlerindeki  bombaları  patlatarak şehitlik mertebesine terfi ediyorlar.

Onlar esaret altında zelil bir ömür sürmek yerine, şerefiyle ölümü alnından öpmeyi tercih ediyorlar. Bir öldükçe de bin diriliyorlar…

Hoten’lı Kahraman Uygur Fedai Ahmet Tohtı ve onun yakalanması için İşgalcılarca Çıkarılan Tutuklama emri.  20.08.2015  Hoten – Tosalla Kenti ÇKP.Halk Hükümeti 

Bu insanların yanı Fedai’lerin topraklarında nükleer denemelerin yapılması sonucu doğan çocukları bin bir türlü hastalıklarla mücadele ediyor.Daha doğmamış çocukları ise annelerin karınlarında anne ile beraber ölüme terkediliyor yanı katlediliyorlar.
Onlar,  Özgür ve bağımsız bir Doğu Türkistan kurmak  uğuruna  ölmeye her an hazırlar,Çin işgal kuvvetleriyle çatışmalarda şehit olanları rahmetle anıyoruz.
Uygur fedaileri çağımızın modern Kürşatlarıdır devasa bir nüfusu olan bir işgal gücüne,ahtapot gibi Doğu Türkistanı saran, Çin kolonizmine karşı  modern zamanların kahraman kurşadları misali savaşıyorlar.
Bir çekirge sürüsü gibi Doğu Türkistanı işgal eden Çin sömürgeciliğinin ve onların Doğu Türkistan’daki etnik  işbirlikçisi ve çomakları olan  21.yüzyılın çekirge sürüleri, etnik Han göçmen  Çinlilerine karşı bu savaşta ZAFER,MUTLAKA  UYGUR FEDAİ’LERİN OLACAKTIR. 

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2367 Kez Görüntülendi.