logo

trugen jacn
25 Eylül 2015

ÜLKÜ OCAKLARI KURBAN BAYRAMINDA DA MÜLTECİ UYGUR KARDEŞLERİNİ UNUTMADI

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kaysere Şubesi Başkanlığı, Doğu Türkistan’daki İşgalcı Çin yönetiminin baskı,zulum,dini ve etnik soykırım uygulamalarından kaçarak güneydoğu Asya ülkelerine kaçan ve buradan de Türkiye’ye gelen Uygur Türkü mülteci Kardeşlerini Kurban bayramında da unutmadı.
Trt.Uygurca haber sitesinde yer alan bilgilere göre, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür  Vakfı Kayseri şubesi başkanı Aytaç Gezici başkanlığında yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet Kurban bayramının ilk günü Uygur Türkü Mültecilerin barındığı konutlara giderek soydaşlarımızı ziyaret etti ve onların Kurban bayramlarını kutladı.Başkan Gezici ziyaretten sonra beraberlerinde getirdikleri  110 baş kurbanlık koyunu ihtiyaç sahiplerine teslim etti.


Ülkü Ocakları Vakfı şube başkanı Aytaç Gezici soydaşlarımızı ziyareti sırasında şunları söyledi ,” Bu mübarek Kurban bayramında Kayseri’mizin misafirileri olan Mülteci Uygur Kardeşlerimizle bir araya gelerek  hepimizin ortak ulvi sevincini birlikte yaşamak istedik.Sizlerin durumularınızı yakinen takip ediyor ve sorunlarınızı biliyoruz.Dert,elem ve istiraplarınızı bir nebze olsa da paylaşmak için aranızdayız.Allah’tan  Mazlum Türkleri ve mağdur  Müslüman Kardeşlerimizi ve özellik Doğu Türkistan’da varlık mücadelesi veren soydaşlarımızı en kısa zamanda kurtarmasını niyaz ediyoruz.Dualarımız her zaman sizler içindir. Bir çoğunuzun anne babası,evlatları,Kocaları  ile  yavrularınızın sevgili babalarını Tayland yönetimi  tarafından insanı değerleri çiğnenerdek   insanlık dışı yöntemlerle Çin’e iade ettiğini biliyoruz. .Ateş düştüğü yeri yakar.Amacımız,düşen bu ateşiin söndürülmesine bir nebze olsun katkıda bulunabilmektir. Her zaman sizlerin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.Allah yar ve yardımcınız olsun.” Şeklinde konuştu.
Mülteci Uygur Türklerini temsilen konuşan bir mülteci ise şunları ifade etti ; “ Bizler Doğu Türkistan’dan dini ve milli değerlerimizi korumak ve çocuklarımızı iyi bir Müslüman ve Türk olarak yetiştirmek için binlerce km.yol katederek ikinci Ana vatan bildiğimiz Türkiye’ye geldik.Kayseri’nın ensar ruhlu halkı bize gönüllerini ve kalplerini sonuna kadar açtılar.50 yıl önce Kayseri’ye gelen Uygur Kardeşlerimize yüreklerini açan Kayserili  Hayırsever Kardeşlerimizin evlatları ,bu kez bizlere gönüllerini açtılar ve bağırlarına bastılar. Bunu hiç  bir zaman unutmayacağız.Atalarına ve kendilerine minnet ve şükranlarımız sunuyoruz.Ülkü Ocakları Vakfı de geldiğimizden beri diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte her zaman yanımızda oldular.Dertlerimize ortak olma.paylaşma ve her türlü ihtiyaçlarımızın karşılanması noktasında ellerinden geleni yaptılar.Bu mübarek Kurban bayramının ilk günü yine bizleri ziyaret ederek mahzun ve kırık kalplerimize derman olmaya çalıştılar.Allah kendilerinden razı olsun. Çok teşekkür ediyoruz.”şeklinde konuştu.

Daha sonra getirilen Kurbanlıklar tekbirler eşliğinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine  dağıtıldı.

Etiketler: » » » » » »
Share
1397 Kez Görüntülendi.