logo

trugen jacn
22 Eylül 2015

Prof.Dr. MEHMET SARAY’İN “DOĞU TÜRKİSTAN TÜRKLERİ TARİHİ” 3 CİLT OLARAK YAYINLANDI

İstanbul Üniversitesi,Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü öğretim üyesi ve Türk dünyası ve özellikle Doğu Türkistan tarihi çalışmaları ile tanınan Prof.Dr.Mehmet Saray’ın yazdığı “Doğu Türkistan Türkleri Tarihi” adlı kitabı AYGAN Yayıncılık tarafından 3 cilt halinde yayınlandı.

Mehmet Saray

3 cilt olarak  hazırlanan  bu kitabın önsözünde, yazarı Prof.Dr.Saray şunları ifade etmektedir; ” Eğitim ve kültür alanlarında elde ettikleri başarılarla Uygur Türkleri, Türk tarihinde büyük izler bırakan bir Türk kavmidir. Nitekim onların bu güzel başarılan okul kitaplarında iftiharla çocuklarımıza öğretilmektedir. Fakat, Çin işgali altında yaşayan Uygur Türklerinin çektiği sıkıntılar ve uğradığı haksızlıklar hakkında ne Türkiye’den, ne de medeni dünyadan, Çin yönetimine karşı bir protesto sesi çıkmamıştır. Hâlbuki Çin Halk Cumhuriyeti, BM Daimi Konsey üyesi olarak BM’nin insan hakları ile ilgili neşrettiği bütün kararları imzalamış bulunmaktadır. Bu mütevazi çalışmamızda Uygur Türklerinin tarihini ana hatları ile izah ederken, devletler arası hukuku çiğneyen Çin yöneticilerinin uyguladığı insanlık dışı baskıları ve Çin işgallerini belgeleri ile anlatmaya çalıştık.

Toplam altı bölümden oluşan kitabın birinci bölümünde “Ana Hatlarıyla Türk Tarihi”, ikinci bölümde “Doğu Türkistan’da İlk Çin İşgali ve Sömürüsünü Hazırlayan Sebepler”, üçüncü bölümde “Çin Doğu Türkistanda”, dördüncü bölümde “Çinin Doğu Türkistan’ı İkinci İşgalinden Sonra Kurduğu Yeni Yönetim Şekli”, beşinci bölümde “İkinci Dünya Harbi Öncesinde İngiltere ile Japonya’nın Doğu Türkistan’a İlgisi: Komünizm ve Antikomünizm Mücadelesi” , altıncı bölümde “Prensiplerini Çiğneyen Çin Komünist Yönetiminin Doğu Türkistana Yerleşmesi” en ince detaylarına kadar belgeleri ile incelenmiş ve Prof. Dr. Mehmet Saray tarafından toplamda 706 sayfalık Doğu Türkistan Türkleri Tarihi kitabı kaleme alınmıştır.

Yayın Tarihi    : 2015-09-21
ISBN  No.        : 6056568749
Baskı Sayısı 1. Baskı
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 706
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 19.5 cm
İlgili Kategoriler:
Kitap » Tarih » Bölgeler-Ülkeler
Kitap » Tarih » İnceleme-Araştırma

Kaynak : kitapyurdu.com

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM) : Doğu Türkistan Türkleri ve onların kutsal  davası  için son derece öneme haiz, Doğu Türkistan Türkleri Tarihini yazan sayın Prof.Dr.Mehmet Saray Hocamıza ve bu kitabı 3 cilt olarak yayıınlayan Aygan Yayıncılık’a teşekkür ederiz.

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1770 Kez Görüntülendi.