logo

trugen jacn
12 Eylül 2015

TAYLAND : BANGKOK TAPINAK SALDIRISI PLANLAYICISI İŞAN’İN ÇİN’E KAÇTIĞI KESİN

Era stato nascosto sotto una panchina del celebre tempio induista di Erawan l’ordigno contenente 5 chili di tritolo che è esploso a Bangkok, in Thailandia, causando la morte di almeno 27 persone e 80 feriti. Tra le vittime, in gran parte cinesi e taiwanesi, ci sarebbero almeno quattro turisti stranieri e la Farnesina sta effettuando le verifiche necessarie per capire se fossero o meno presenti anche cittadini italiani. Anche se l’attentato per ora non è stato rivendicato, il ministro della Difesa thailandese, Prawit Wongsuwan, ha dichiarato che “i responsabili dell’attacco intendevano distruggere l’economia e il turismo, perché l’incidente si è verificato nel cuore del distretto turistico”.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Tayland yönetimi 17 Ağustas 2015’te Bangkok’taki bir Budist tapınağında teröristlerce gerçekleştirilen ve “işan” olarak bilinen saldırının planlayıcısı olduğu ileri sürülen Abdussettar Abdurrahman’in olaydan önce ülkeden ayrılarak Bengladeş’e gittiğini ve buradan de Çin’e gittiğini açıkladı.
rfa.org.haber sitesinde yer alan bilgilere göre ; 11 Eylul 2015’te başkent Bangkok’ta bir açıklama yapan Tayland’lı bir yetkili terör saldırısının planlayıcısı olduğundan şüphelenilen Abdussettar Abdurrahman’ın saldırıdan bir gün önce ülkeden  ayrıldığını ve 30 Ağustos’ta ise Dakka’dan Çin’e uçtuğunu bildirmiştir.

Bengladeş Polis Sözcüsü Şehidulhak te Reuters ajansına yaptığı açıklamada Tayland yönetiminin bu açıklamasını teyit etmiş ve “ Çin uyruklu zanlı Abdussettar Abdurrahman)’ın 16-30 Ağustos tarihleri arasında Dakka’da kalmış ve 30 Ağustos’ta ise Çin’e gitmek üzere ülkemizden ayrılıdığı kesinlik kazanmış ifadesini kullandı.
Tayland yönetimi daha önce yaptığı açıklamalarda saldırının planlayıcısı olan Abdussettan Abdurrahman’ın saldırıyı gerçekleştiren  Çin uyruklu Mirali Yusuf’e talimat verdiğini eylemde kullanılan patlayıcıları  ise, Bangkok’in varoşlarındaki bir evden eylem yerine getirmesini istediği açıklamıştı.
11 Eylul 2016 Cuma günü Bangkok’ta bu olay ile ilgili açıklamalarda bulunan Tvyland’lı yetkili Simyot Pongpangmong bu saldırı olayının arkasında planlayıcı Abdussettar Abdurrahman’dan daha büyük bir dayanağı (şüphelinin) bulunduğunu düşündüklerini ifade ederek “İşan(Abdussettar Abdurrahman)’in balığın en büyüğü olduğu sonucuna inanmayın.” Şeklinde konuşmuştur.
Gözlemciler,Abdussettar Abdurrahman (İşan)’ın olaydan bir gün önce Bangkok’tan ayrılıması ve iki hafta sonra Bengladeş’ten Pekin’e uçumasının bu terörist saldırının arkasındaki esas güç hakkında şüpheleri arttırdığına dikkat çekiyorlar.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1127 Kez Görüntülendi.

BENZER HABERLER