logo

trugen jacn
10 Ağustos 2015

10 AĞUSTOS 2008 ŞANLI KUÇAR DİRENİŞİ VE KAHRAMAN FEDAİ’LERİMİZ

 10 Ağustos 2008’de Doğu Türkistan’in tarihi başkenti ve kültür merkezlerinden Kuçar’da Kahraman Fedai’lerimiz büyük bir kahramanlık ve cesaret örneği sergilemiş ve bağımsızlık ateşinin ilk kıvılcımlarını bu Kahramanlar ve Baturlar diyarında  bir daha sönmemek üzere ateşlemişlerdir.  

baba-ve-kiz-cocugu-3F23-4B51-D819

Mehmet Emin Hazret

İşgalcı Çin’in borazanı,resmi Yeni Çin Haber Ajansı Çin için utanç verici şu haberleri geçiyordu;, “Uygur Terörist Unsurlar bu  sabah itibariyle Aksu İli’ne bağlı Kuçar şehrindeki Hükümet Binaları,Meyhaneler ve bazı Ticaret merkezlerine bombalı saldırılar düzenledi.Ard arda patlayan bombalar şehirde büyük korku ve paniğe sebep oldu.Patlamalarda bir çok binalar tahrip ve hasar gördü.Bir güvenlik görevlisi öldü.İki polis ,bir güvenlik persboneli ile 2 vatandaş yaralandı. Çıkan çatışmalarda 8 Fedai(Terörcü) öldürüldü.2 Fedai ise canlı olarak ele geçirildi.3 Fedai ise.üzerilerindeki bombaları patlatarak kendilerine çevreye zarar verdi. Patlamaya hazır 10 adet bomba ele geçirildi veetkisiz hale getirildi.Kaçan 3 eylemcinin yakalanması için eylem başlatıldı.”
8 Ağustos 2008 ‘de  Kaşgar Semen Yolu eyleminin şokundan daha kurtulamayan İşgalcı Çin yönetimine 2.en ağır darbi bu kez Kuçar’dan geldi.Hemde 2008 Pekin Olimpiyatlarının başlamasından 2 gün sonra,
Adları ve asil ruhları ebedi olarak Müslüman Uygur Türklerinin cesaret,baturluk ve milli heyecanına  gıda olan  Kahraman Kuçar Fedai’leri kendi hayatlarını  ortaya koyarak,Doğu Türkistan’da Müslüman Uugur Türklerini toptan yok etmek isteyen, bölge’de ve dünya’da  ise, Milletleri, barış ve istikrarı tehdit etmekte olan Saldırgan yedi başlı Çin Ejderhasının aslında kağıttan bir kaplan olduklarırnı cümle aleme teşhir etmiş oldular. Kahraman Fedai’lerimiz özgürlük ve Vatanperverlik ruhunun ilk meyvalarını bizlere ikram ederek Cennet-i Ala’ya gittiler.Buna karşılık düşmana silahlı olarak de karşı konulabileceğini ve korku ve dehşet saçan ve her zaman Uygurların katili olan düşmanın de Uygurlar tarafından öldürülebileceğini bize göstermiş oldular.Silahlı düşmana silahla karşılık verilmesi gerektiğini kanıtladılar  ve bu görevi bizlere emanet ederek uçmağa vardılar.
Fedai’lerimizin arasında 18 yaşında Meryem ve 15 yaşında Hatice adlı kahraman Mücahide’lerimiz de vardı.
Kuçar Fedai’leri 10 Ağustos 2008 günü gece yarısı 02 sıralarında Kuçar Çin Komünist Partisi(Purtikom) ,Emniyet Müdürlüğü,Vergi dairesi,Kaymakamlık binası, Zabita Müdürlüğü binası ile İşgalciların kendileri bizzat açarak işlettiği Batakhane ve Meyhanelere aynı anda birden hücüm ederek bombalamışlardı.

Şehit düşenler arasında 20 yaşındaki Ahmetcan ve eşi 18 yaşındaki Meryem de vardı. Meryem beşikteki 10 aylık bebeğini en son bir defa emzirdi ve öpe-öpe uyuttu.Baba ahmetcan da bebeğini son defa öptü,kokusunu kokladı.Onlar kapıdan çıkarken Meryem annesine baktı ve ” canım annem.bizi affet. bebeğime iyi bak.Allah’in cennetine buluşuruz” dedi.Annenin gözlerinden tesbih taneleri gibi yaş akıyordu.O kızına ve damadına sadece el sallayabildi.  Geçe karanlığında ayrı,ayrı motosikletlerle kapı önünden ayrılan bu Allahin mücahitleri bir daha dönmediler. Ertesi gün Çin polisleri büyük anne ve on aylık bebeği alıp bilinmeyen bir yere götürdü.onlardan bir daha haber alınamadı.Ahmetcan ve Meryemin bu dünyada kabir taşı,kabirleri yoktur.Bebek ve bebeğin büyük annesinin akıbetleri  hakkında hiçbir bilgi yok….

15 yaşındaki, mücahide Hatiçe tek başına Kuçar ilçe emniyet müdürlüğünü havaya uçuran kahramandır. Olayla hiç ilgisi bulunmayan anne,babası ceza evinde ağır fiziki işkenceye maruz kalmaktadır. Tesettür giysi giymesi engelenen Hatiçe şöyle yazılı not bırakmıştır: ” İntihar Müslüman için günah olduğunu biliyorum. Bu dünyada giyemediğim tesettürü  öbür dünyada Allahın huzurunda engelsiz giyebileceğimi biliyorum.Azaptan kurtulmak da bir kurtuluştur.Beni büyüten ve kalbime iman aşılayan babacığım,anneciğim.Beni affedin.”

Doğu Türkistan’da milyonlarca Ahmetcanlar ve Meryem,Hatiçeler yetişiyor.Doğu Türkistan için ancak.vatanında yaşayanlar can suyu verebilirler. Doğu Türkistan’ı ancak orada yaşayan Kardeşlerimizin içinden çıkan  böyle  kahramanlarımız  kurtarabileciklerdir.  Vatanı,bizzat  Doğu Türkistan’da yaşayanlar ancak korumakta ve savunmaktadırlar. Milletin her ferdi kendi bahtını ve saadetini ancak yaşadığı topraklarda arayabilmektedir.   Doğu Türkistan en az 10 bin yıldan beri Türklerinin ana vatanıdır.Bu toprakların her  karış toprağı , bu topraklarda yaşayanların  ve  Uygur Türklerinin kan ve ter bedeline mal olmuştur.Bu toprakalar için hepimiz  toptan  canlarımızı feda etmeye razıyız . Ana Vatanımız Doğu Türkistan’in esir edilimesine ve bu toprakların gerçek sahibi bizler, düşmanın esaretinde köle olarak yaşamayı asla kabul etmeyiz. Kuçar Kahramanları Bakı alemde Allah’in kendilerine lütfettiği Cennet-i Ala’da yaşarker,bu fani dünya’da bağımsızlık ve hürriyete teşna,Müslüman Uygur Türklerinin kalbinde ebediyen yaşayacaktır.

            KAHRAMAN  KUÇAR’İN BATUR FEDAİ’LERİ

           Mekanlarınız  Cennet ve ruhlarınız  şad olsun.

           Doğu Türkistan Halkı sizlere ebediyen Minnettardır.

Kuçar olayının 7.yıl dönümü hatırasına Uygur Türkçesinden çevrilmiştir.

Kaynak:

新疆库车爆炸案死亡11人
新疆库车县暴力恐怖案件已得到有效处置
Etiketler: » » » » » » » »
Share
1379 Kez Görüntülendi.