logo

trugen jacn
07 Ağustos 2015

İŞGALCI ÇİN BU KEZ YENİHİSAR’DA KATLİAM YAPTI : 10’DAN FAZLA ÖLÜ

xitay-saqchi-herbiy-kocha-charlash.jpg

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çinli İşgalcılar uluslar arası toplum ve dünya’nın bütün ikaz ve tepkilerine rağmen, Doğu Türkistan’daki basakı,zulum,soykırım ve katliamlarını pervasız ve hayasızca sürdürüyor.
İşgalcı Çin’in bu kez Doğu Türkistan’in Kaşgar Vilayetine bağlı Yenihisar İlçesinin Kızıl Kentin’de geçtiğimiz Raramazan ayının başlarında(Haziran ayının sonlarında) çıkan çatışmalarda en az 10 müslüman Uygur’un katledildiği,İşgal güçlerinden ise 6-9 Çinli’nin etkisiz hale getirilidiği ve karşılık eylemini gerçekleştiren Fedailerden ise, 4-5 arasında Müslüman Uygur’un şehit edildiği açıklandı.
ABD.merkezli Hür Asya Radyosu internet sitesinde yer alan haberlere göre olayın meydana gelişi ve gelişimi şöyle ; Kızıl Kentin’de görevli Özel Hizimet Gurubu(Dini,yayınlar, Kadınların Tesettürlü olup olmadığı, tesettürlü kıyafet ve diğer dini hususlar ile ilgili yasakları kontrol ve gözetlemekle görevli ÇKP’ne dikert bağlı Özel Görev Gurubu) bu kent’te ikamet eden dikkat edilmesi gereken bir aile( Noktalık Aile)’nın evini kontrol için bastıklarında umulmadık şekilde tepki ile karşılanmış ve karşılıklı çatışma meydana gelmiştir.Evde hazırlıklı olduğu anlaşılan Hane halkından olan Kişiler kesici aletler ve el yapımı bombalarla bu Saldırgan Özel Hizmet Timi’ne karşı koymuştur. Çıkan çatışmalarda Uygur Fedai’lerden 2 Uygur Türkü yargısız infaz yapılarak tabanca ile vurularak öldürülmüştür.Ağır yaralı olarak Hastane’ye kaldırılan 2 Fedai’nin ise,Hastanede hayaktını kaybetmiştir. Şehit edilen Fedai’lerden iki kişinin kadın olduğu belirtilmektedir. Çatışmalarda ölen Özel Hizimek Gurubu elemanın birisinin ise,başkent Urumçi’den özel olarak Kente gönderilen Sözde Özerk Bölge Hükümeti Halk İşleri Ofisi’nde görevlli bir memur olduğu bildirildi.

aLPTEKİN-eLÇİBEYYenihisar doğumlu olan Doğu Türkistan Lideri merhum İsa Yusuf Alptekin Azerbaycan Cumhurbaşkanı Ebulfeyiz Elçibey ile  1992- İstanbul 

Özgür Asya Radyosu’nun olayın meydana geldiği Kızıl Kenti’nin bağlı olduğu Yenihisar İlçesi Çolpan Polis Merkezi’nde görevli Yardımcı Polis Memurunun olay hakkında anlattıkları şöyle ;
Olay Kızıl kenti’nde meydana gelmiştir.Bölgemizde bu tür olaylar olağan karşılanmaktadır.Çünkü, olay çok büyük ve önemli bir olay değildir. Geçen yıl Uça ve Mangşin kentlerinde de bu türk çatışmalar meydana gelmiştir.Bu kez ise,Kızıl kenti’nde vuku buldu. Urumçi’den gelen Özerk Bölge Halk Hükümeti’nden gelen görevliler ile ile Mahalli Halk Hükümeti yetkilileri ve Polislerden oluşan Özel Hizmet Gurubu(Alahide ve Mahsus Hizmet Guruppisi) daha önceden tesbit edilen bir evi aramak için harekete geçiyorlar.Birisi kapıyı açıyor.Daha önce eve saklandığı sanılan kişiler(Fedailer 3 Erkek 2 Hanım) bu şahsa bıçak ile saldırıyor.Daha sonra aralarında çatışma çıkıyor.Fedailerden 4-5 keşe ve Çinili görevlilerden en az 4-5 kişi arasında kişi hayatını kaybediyor.Bu kişiler daha önce kendi aralarında örgütlenmiş ve bu olayı planlamışlar.Bunu duyanlar ihbar’da bulunmuş ve evi aramak bahanesi ile müdahele etmek istemişler. 4-5 Kişi arasında olduğu bildirilen Fedailer gurubunun 9 kadar kişi’yi yenmesi ve bir kısımının öldürmeyi başarması,kişilerin daha önce bunu planlı bir şekilde yaptıklarını ve saldırıya hazırlıklı olduğunu göstermektedir.

kAŞGAR hARİTASI

Kaşgar Vilayetinin İdari Haritası (Bağlı İlçeleri)

Etiketler: » » » » » »
Share
2069 Kez Görüntülendi.