logo

trugen jacn
04 Ağustos 2015

KÖKLÜ DEĞİŞİM DERGİSİ SORUMLUSU MAHMUT KAR’DAN DOĞU TÜRKİSTAN AÇIKLAMASI

KarBismillahirrahmanirrahim
Esselamu Aleykum ve rahmetullahı ve berakatüh
Kıymetli Müslümanlar, değerli kardeşlerim.
Öncelikle Rabbimizden bir niyazda bulunarak sözlerime başlamak istiyorum.
Allah’ım! rahmet ve mağfiretini Müslümanlardan esirgeme. Müslümanları bu zor ve çetin günlerde yardımsız ve çaresiz bırakma Ya Rabbi…
Rabbimizin rahmet ve mağfiretine çok ihtiyacımız var. Çünkü Müslümanların yaşadığı beldelere şöyle bir baktığımızda, hepsinde acının zulmün, fitne ve fücurun artarak devam ettiğini görüyoruz.
Bir taraftan Suriye devriminin düşmanları, ittifaklar ve kamplar kurarak, anlaşmalar yaparak Müslümanların kanını heder etmeye devam ediyorlar.
Diğer taraftan bu devrimin üzerinde fitne ateşini yakanların cürümleri ve katliamları devam ediyor.
Bir taraftan; Mescid-i Aksa’da Müslüman kadınlar ve erkekler Yahudi askerler tarafından aşağılanıyor, diğer taraftan; yalnız, sahipsiz ve çaresiz Türkistan halkımızın umut bağladığı yöneticiler, onları yolda bırakıyor, adeta onlara ihanet ediyorlar.
Kıymetli Müslümanlar!

Bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki kalabalık bir heyet bu hafta Çin’e resmi bir ziyaret gerçekleştirdiler. Hem Doğu Türkistan halkı hem de diğer beldelerdeki Müslümanların gözü kulağı bu ziyaretteydi. Erdoğan’dan bir şey beklediler. Zalim Çin yönetimine Doğu Türkistan’daki zulümleri durdurması için baskı yapmasını istediler. On yıllardır süren Çin zulmünün birazcık hafiflemesi için Erdoğan’dan bir söz, bir kelam etmesini beklediler.
Ama nafile… Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin Devlet Başkanı ile yaptığı toplantıda Çin’in birliğinden yana olduklarını, Çin’in egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunduklarını söyledi. Bununla da kalmadı, Doğu Türkistan’da “terör faaliyetleri” yürüten İslami Hareketlere karşı olduklarını söyleyip kınama açıklaması yaptı. Yanlış duymadınız, Cumhurbaşkanı Erdoğan Doğu Türkistanlı Müslümanları kınadı.
Doğu Türkistanlı mazlum Müslümanlar Erdoğan’dan hiç değilse zulümlerinden dolayı Çin’i kınamasını beklediler. Ama Erdoğan, bırakın Çin’i kınamayı Doğu Türkistanlı Müslümanları terörist olmakla itham etti. Peki, neyin karşılığında? Çin ile yapılan stratejik ortaklık karşılığında. Üç kuruşluk ticaret ve enerji anlaşmaları karşılığında…
Kıymetli Müslümanlar!
Hani büyüklerimiz Perşembenin gelişi Çarşamba’dan bellidir derler ya, Cumhurbaşkanı Erdoğan da aslında bu talihsiz açıklamaların işaretlerini geçtiğimiz Ramazan ayında vermişti. Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik Ramazan ayında devam eden zulüm ve baskı haberlerinin uydurma olduğunu, yalan olduğunu söylemiş ve adeta Türkiye’deki laik Kemalist medya organları ile aynı dili kullanmıştı. Ayını tarihlerde Çin zulmüne karşı Türkiye’de Müslümanların protestoları ve tepkileri başlayınca Çin Dışişleri Bakanlığının açıklamasına karşı Türkiye Dışişleri Bakanlığı karşı açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı, aynen bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı gibi Çin’in toprak bütünlüğünü önemsediklerini açıklamış ve Doğu Türkistan’ı adeta yok saymıştı.
Ya Doğu Türkistan halkının mazlumiyetini savunduklarını iddia eden sözde milliyetçi partiler… Türkiye hükümeti gibi onlarında sesi soluğu kesilmiş durumda…
Ey Müslümanlar! Ey Müslümanlara öncülük eden kardeşlerim!
Türkistan coğrafyasının sesine kulan verin! Onların feryadına kulaklarınızı tıkamayın. Onları tüm dünya yalnız bıraksa da, siz onları yalnız bırakmayın. Onların çağrılarına koşmayan, cılız bir kınama açıklamasını dahi yapmaktan aciz olan yöneticileri sert bir şekilde uyarın, onları muhasebe edin.
Öfkeniz sadece Komünist Çin yönetimine olmasın. Müslümanları sahipsiz bırakan yöneticilere harekete geçmeleri için çağrı yapın. Türkistan’da meydana gelen bu zulümlerin durması için haydi sizde harekete geçin.
Bu zulümleri durduracak, boş kınama açıklamaları ile Müslümanları kandırmayacak, zalimlerden zulmüm hesabının soracak Raşid bir Halife’nin ikame edilmesi için kolları sıvayın. İslam’ın yeniden hayata hâkim olması için var gücünüzle çalışın. Unutmayın ki Allah Müslümanların yar ve yardımcısıdır.
إنَّا لَنَنصُرُ رُسُلَنَا وَالَّذِينَ آمَنُوا فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ يَقُومُ الْأَشْهَادُ “Muhakkak ki Resullerinize ve iman edenlere dünya hayatında ve şahitlerin şahitlik edeceği o günde yardım ederiz. (Mümin 51)

Kaynak : Köklüdeğişim.com

Etiketler: » » » » » »
Share
1479 Kez Görüntülendi.