logo

trugen jacn
07 Haziran 2015

AK PARTI MİLLETVEKİLİ ÖZDAĞ, DOĞU TÜRKİSTAN’DA BİR İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR

Özdağ

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Çin’in yaptığı insanlık dışı uygulamalardan kaçarak Türkiye’ye sığınan aileyi Manisa’da ziyaret etti. Ziyaret esnasında devlet kurumları ile Sivil Toplum Kuruluşları işbirliği içerisinde aileye barınacak ev ve iş imkanı bulunduğunu kaydeden Özdağ, “Doğu Türkistan’da bir insanlık dramı yaşanıyor. Doğu Türkistan’da ki insanlar orada yaşanan insanlık ayıbına dayanamayarak çareyi kendi anavatanlarından başka bir ülkeye kaçmakla buluyorlar, kaçan insanların çoğu da Türkiye’ye sığınıyor. Danışmanlarım aracılığıyla Manisa’da da böyle bir ailenin olduğu haberini aldım ve kendilerine ziyarette bulunmak, bir istekleri ve sorunları varsa ki, var. Bu sorunu çözüme kavuşturmaya geldik” dedi.
Çin’in insanlık dışı uygulamalarından kaçarak Türkiye’ye sığınan Doğu Türkistanlı aileyi Manisa’da ziyaret eden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Doğu Türkistanlı bu aile Ülkemizin diğer illerinde olduğu gibi Manisa’da ki devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşları işbirliği içerisinde şu an geçici olarak kaldıkları yerden daha düzenli bir eve yerleşecek. Bu evi kim ayarlamışsa onlara teşekkür ediyorum.
Kendilerine ne gerekiyorsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yetkilileri ve sağduyulu vatandaşlar olarak her zaman gereğini yapmaya hazırız” ifadesinde bulundu.
“Biz Türklerin ana yurdu Orta Asya’ydı. Oradan bu topraklara gelmiştik. Orta Asya’da kalan kardeşlerimiz var” diyen Özdağ, “Ziya Gökalp’in biz Türkler için, “Vatan ne Türkiye’dir Türklere ne de Türkistan. Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir. Turan” dediği gibi bir gün inşallah daha büyük ticari, ekonomik ilişkilerle Kazakistan’ın, Özbekistan’ın bağımsızlığı gibi Doğu Türkistan’da daha rahat, özgür, dilini konuşan, dinini yaşayan, eğitimini kendi diliyle yapan bir konuma gelir.
Çünkü Doğu Türkistan Çin için çok önemli. Yer altı ve Yer üstü kaynakları çok zengin. O zenginliği kendisi kullanmak istiyor, ancak orada komünist ve insan haklarını ihlal eden bir rejim var. 10 Milyon insanımıza, Türk’e adeta zulüm ediliyor. Çin’in bu vatandaşlarımıza yaptıklarını bütün hür dünya duymalı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerine düşeni yapıyor.
Bu noktada Çin’i insan hakları ve ihlalleri konusunda bir kez daha düşünmeye, bir kez daha orada yaşayanlara özgür hayat tanımaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak : Uygur Uchur(facebook hesabi)

Etiketler: » » » » » »
Share
1436 Kez Görüntülendi.