logo

trugen jacn
01 Mayıs 2015

TAYLAND’DA TUTUKLU MÜLTECİ UYGURLARDAN 8 KİŞİ HAPİSHANEDEN KAÇTI.

Tayland-Hapishane

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çin işgalindeki Vatanları Doğu Türkistan’daki baskı,zulüm ve soykırım’dan kaçarken geçen yılın başlarında Tayland yönetimince yasa dışı yollardan ülkelerine girdikleri iddiası ile tutuklanarak hapsedilen Uygurlardan 8 kişinin bulundukları Tutukevinden kaçtığı bildiriliyor.
Özgür Asya Radyosu’nun bildirdiğine göre ; Tayland’ın Kamboçya sınırındaki Sakaiu bölgesinden bu ülkeye kaçak girdikleri için tutuklanan 17 Müslüman Uygur tutuklanmıştı. Bu mülteciler daha sonra başkent Bangkok’a getirilerek Göçmen işlerinden sorumlu Emniyet Birimine teslim edilmişti.Bu 17 Uygur mültecinin 28 Nisan gecesi tutuldukları kamptan kaçtıkları,bunlardan 9 kişinin Tayland Güvenlik güçlerince yakalandığı diğer 8 kişinin ise yakalanamadığı açıklandı.
Kaçan bu Uygurların kimlikleri ve uyrukları hakkında de her hangi bilgi verilmediği gelen haberler arasında.
8 Uygur Mültecinin kaçma olayı üzerine bir açıklama yapan Dünya Uygur Kurultayı Sözcüsü Dilşat Reşit,Tayland Hüktümetine çağrıda bulunarak  kaçan bu Mülteci Uygurların can güvenlikleri ile insani haklarının garanti altına alınmasını istedi. Sözcü Reşit,açıklamasında bir yıldır Tayland’da tutuklu bulunan ve 650 civarındaki Uygur Türkü mültecilerin durumunun BM. Mülteciler yasası çerçevesinde bir an önce çözüme kavuşturulmasını de talep etti.

Etiketler: » » »
Share
2302 Kez Görüntülendi.