logo

trugen jacn
22 Nisan 2015

İŞGALCİ ÇİN, PAKİSTAN – ÇİN EKONOMİK KORİDORUNUN KULLANARAK DOĞU TÜRKİSTAN’DA DEMOGRAFİK ASSİMİLASYONU HIZLANDIRMAK İSTİYOR.

 

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çin Lideri Xi’nın 20Nisan’da başlayan ve 2 gün süren Pakistan ziyaretinin yankıları sürüyor.
Pakistan medyası Çin Liderinin 2 günlük Pakistan ziyaretini ve eyaptığı anlaşmaları büyük bir propaganda kampanyasına dönüştürmüş durumda.
Buna karşılık ÇKP.emrindeki Çin medyası de Doğu Türkistan’ın tarihi kültür başkenti Kaşgar şehri ve onun yer aldığı Kaşgar havzasının Pakistan-Çin arasında açılması planlanan ekonomik koridorunun omurgasını teşkil edeceğini ve bu korudorun çok önemli bir merkezi haline geleceğini öne sürmektedirler.
Bilinidiği Komünist Çin Lideri bu ziyareti esnasında gelecekte Kaşgar ile Pakistan’in Arap denizi kıyısındaki Guvador Limanı arasında kurulacak ekonomi kordoru komplekslerinin inşaatı için 46 milyar dolar yatırım yapacağını iddia etmişti.Çin’in yatırım yapacağını iddia ettiği bu yatırım tutarının Pakistan’ın son 8 yılda eriştiği yabancı yatırımlarının tam 3g katı olduğu bilidiriliyor.Vaddedilen toplam 46 milyar doların bu koridor’da a yapılması planlanan kara ve demir yolları ile enerji(petrol ve doğal gaz )nakil boru hatlarının inşasında kullanılacağı açıklanmıştı.

          Uzmanlar,İşgalcı Çin’in  tarihi kaşgar şehri ve bölgesini özel ekonomik bölge’ye dönüştürürken, Çin’in batı sınırlarındaki Stratejik  halledici ve dönüştürücü  öneminin güçlendireceğini belirtiyorlar.Ayrıca,bunun yanında  bölgeye yapacağı dev yatırımların inşasında çalıştırılacak iş gücünü Çin’den getirmek suretiyle demografik Assimilasyonu hızlandıracağı  görüşünde birleşiyorlar.

Etiketler: » » » »
Share
1284 Kez Görüntülendi.