logo

trugen jacn
22 Şubat 2015

DOĞU TÜRKİSTAN’IN SEMBOLÜ KAŞGAR EYİDGAH CAMİİ’NİN SON HALİ MÜSLÜMANLARI DERİNDEN ÜZÜYOR ..!

kAŞGAR-sON   Doğu Türkistan’in kadim başkenti Kaşgar / Eyidgah Cami önündeki büyük Meydanın 1985 – 2015 yıllarındaki hali arasındaki fark Müslümanları üzdü.30 yıl önce ve 30 yıl sonrasındaki fark.
Bu fark Doğu Türkistan’da ve özelilkle de Kaşgar Eyidgah’daki Çin asimilasyonunu, kültürel ve dini soykırımı açıkça gözler önüne seriyor.

YIL – 1985 / KAŞGAR EYİDGAH CAMİ’İNDE BİR BAYRAM NAMAZI

kAŞGAR e.GAH

Çin diktatörü Mao öldükten sonra onun politikalarını devam ettirmeye çalışan gruplar tasfiye edilmiş ve kısmen bir yumuşama gelmişti Doğu Türkistan’a. Uygur Türkleri özlemini duydukları dini değerlerine kavuşmuştu.

YIL – 2015 – KAŞGAR EYİDGAH CAMİ ÖNÜNDE YENİ YIL KUTLAMALARI

eLMA dANSI

Komünist parti “Resmi Din Adamları”nı namaz kıldırmak yerine Çin’in yeni yılını kutlamaya ve “Küçük Elma Oyunu”nu oynamaya zorladılar.

Doğu Türkistan’da 1980’li yıllarda başlayan kısmi yumuşama ve özgürlük ortamı kısa sürdü. 1990’lı yıllara gelindiğinde Sovyetler Birliği çöktü ve Türkistan coğrafyasında bağımsız devletler yeniden doğdu. Komünist Çin için Sovyet Tehlikesi ortadan kalkmıştı. Ancak, yeni Türk devletlerin kurulması Çin’i son derece endişelendirdi. Bağımsızlık rüzgarlarının Doğu Türkistan’a yansıması korkuyu artırdı. Doğu Türkistan Türklerinin İstanbul’da yaşayan merhum lideri İsa Yusuf Alptekin “ Kurtuluş Sırası Doğu Türkistan’da “ söylemi ile tarihe not düşmüştü.

Çin derhal işe koyuldu ve 1996’de Şanghay Beşlisi adı altında Türkistan coğrafyasında ilk adımını attı. Ezeli rakibi Rusya’yı de peşine taktı ve Türkistan Cumuhuriyetlerini kendi arka bahçesi haline getirdi. Çin polisi ve ajanları kardeş ülkelerde cirit atıyor ve istediği Uyguru derhal yakalıyor.

Batı’da kendisini güvenceye aldığına kanaat getirince de Uygur Türklerini toptan imha etmek için harekete geçti.

Kaynak : VAHDET Gazetesi – 19.02 2015

NOT : Tarafımdan  hazırlanan ve  18.02.2015’te Haber sitemizde yer alan bu yazı ve resimleri Vahdet Gazetesi    19.02.2015’te ilk sayfasında yer vermiştir.Kendilerine teşekkür ediyoruz.Allah razı olsun.(Hamit Göktürk)

 

Etiketler: » » »
Share
1975 Kez Görüntülendi.