logo

trugen jacn
17 Şubat 2015

HOTEN/ GUMA’DAKİ CANLI BOMBA HABERİ DOĞRULANDI.

خەرىتىدە خوتەن گۇما ناھىيىسىنىڭ ئورنى كۆرسىتىلگەن.

Hamit Göktürk / Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Haber merkezi’mize Pazar günü geç saatlerde ulaşan bilgilerde Doğu Türkistan’in kadim kültür merkezlerinden Şehidane Hoten İlimize bağlı Guma İlçesinde Çin işgal Polis Merkezi’ne 13 Şubat Cuma günü bir intihar saldırısı düzenlendiği,saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğü ve onlarca kişinin yaralandığı belirtilmiş ve biz de bu teyit edilmeyen haberi siz değerli okuyuculamırıza iletmiştık. Ayrıca ve yeni bilgilere ulaştığımızda bunu de paylaşacağımızı ifade etmiştik.

5b61ec76-2c82-4ae2-9abe-383bbac6c284
Guma İlçesi ile Cuma gününden beri de telefon bağlantısı kesilmiş ve ulaşmak mümkün olmamıştır. Hoten şehir merkezi’nden bu konuda bilgi alınmaya çalışılmış ve ancak irtibat kurulan kişi korkudan telefonun kapatmak zorunda kalmıştı.
ABD.merkezli Hür Asya Radyosu Muhabiri Şöhret, ileri teknoloiyi kullanarak Guma İlçesi ile iletişim kurmayı başardı.
Hür Asya Radyosu’nda canlı olarak yayınlanan telefon bağlantı ve görüşmelerinde,önce kulaktan kulağa ve daha sonra sosyal medya’ya yansıyan bu intihar saldırısı haberi doğrulandı.
Telefon’da bilgi veren Polis ve Hastane yetkilileri çok zor ve kısıtlı olarak evet hayır şeklinde konuşmuş olsalar da söyledikleri  küçük ve çarpıcı ayrıntılardan bir intihar saldırısı olayının meydana geldiği net ve açık olarak kanıtlandı.
Guma İlçesi Emniyet Yetkilileri ile intihar saldırısının meydana geldiği Bazar Polis Merkezi ve Köktirek(Mavi Kavak) Polis Merkezi’de görevli Polis amir ve Memurları olayı doğrulamak zorunda kaldılar,ancak  ayrıntı vermekten kaçındılar.
Yapılan telefon görüşmelerinden elde edilen bilgilere göre olay 13 Şubat Cuma günü Guma Konabazar(Eski Pazar)’daki Piyadeler Koçası(Yayalar yolu )üzerinde bulunan Pazar Karakolu önünde akşam 21,30 sıralarında meydana geldiği kanıtlanmış bulunuyor .

گۇمان ناھىيەسىدە ساقچىخانىغا ھۇجۇم؛ئۆلۈك سانى 30 دىن ئارتۇق

       Radyo muhabiri Şöhret ile  Guma İlçesi Polis ve Hastane yetkilileri arasındaki telefon dialogu aynen şöyle ;

Polis Amiri : böyle bir olayı duyduk.Ancak ayrıntıları bilmiyoruz. Konuşma  yasağı var. Bize bu konuda Amirlerimiz bilgi vermediler.
Polis Memuru Abdullahcan : olayın olduğu doğru. Ancak,ben telefonu Amirime vereyim.Onunla konuşun.
Polis Amiri Ebubekir : Evet böyle bir intihara saldırısının olduğu doğru. 11 kişinin öldüğü söyleniyor. Ayrıntıları bilmiyoruz.Daha fazla konuşamam.
Guma Halk Hostanesi Acil Servis Yetkilisi : Patlamayı duyduk ve derhal olay yerine ulaştık.5 dakika içinde yaralıları Servisimize getirdik.İlk etapta 8 yaralı geldi.İçlerinde ağır olanlar vardı.Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet’in bütün Ambulans ve Hasta taşıma araçları seferber oldu.Ancak,kaç ambulansın bu olayda yaralı taşıdığını bilemem.Daha fazla konuşamam.

Etiketler: » » »
Share
1332 Kez Görüntülendi.