logo

trugen jacn
08 Şubat 2015

ALPEREN OCAKLARINDAN DOĞU TÜRKİSTAN’A DESTEK MİTİNGİ..!

    

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığı tarafından Çin’in Doğu Türkistan’daki (Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki) Müslümanlara destek mitingi düzenlendi.

Beyazıt Meydanı’nda toplanan Alperen Ocakları üyeleri slogan atarak, Sultanahmet Meydanı’na kadar yürüdü.

Bir süre meydanda slogan atan gruba hitaben konuşan Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Muhittin Açıcı, başta “Doğu Türkistan” olmak üzere dünyanın dört bir yanında Müslümanların zulüm gördüğünü söyledi.

“Çin’in baskılarına rağmen, varlıklarını sürdüren bölge halkının her zaman yanında olduklarını” ifade eden Açıcı, “Muhsin Yazıcıoğlu’nun ayak izlerini takip eden Alperen Ocaklarının üyeleri buradan yaktıkları meşale, inşallah Tacikistan’da, Kırgızistan’da, Özbekistan’da, Bosna’da, Azerbaycan’da ve Çin’de zindanlarda Çin işkencesi gören Müslümanların haklı davasının tapusu, omurga kemiği olur” dedi.

Açıcı, 3 kıtaya hüküm süren, gittiği her yere medeniyet götüren bir neslin torunları olduklarını aktararak, Türkiye ile kan ve gönül bağı olan “Doğu Türkistan”ın sorunlarını her fırsatta gündeme getireceklerini kaydetti.

ئىستانبۇلدا ئۇيغۇرلار ئۈچۈن قوش پائالىيەت ئۆتكۈزۈلدى

      İSTANBUL ALPEREN  OCAKLARI BAŞKANLIĞININ AÇIKLAMASI

Mazlumların Umudu, zalimlerin Korkusu,bu ülkenin öz evlatları, tertemiz mazinin kutlu neferleri, zalimlerin zulmune boyun eğmeyen koca Yürekli yiğit Alperenler;
İki devlet tek yürek oldunuz, bir oldunuz,birlik oldunuz zalimin zulmüne dur demek için, yürüyüşümüze ve mitingimize katılan ve katılmak isteyipte katılamayıp gönül birlikteliği yapan tüm Kardeşlerimizden Allah Razı olsun. Biz Alperenler dün olduğu gibi bugünde mazluların yanındayız. Yarında yanında olacağız. Selam olsun mazlumların yanında olanlara, selam olsun zalimlere karşı duranlara, selam olsun Al Bayraktan Gök Bayrağa.
Alperen Ocakları İstanbul il başkanı
Kürşat MICAN

Grup, açıklamanın ardından eylemini sonlandırdı. – İstanbul

KAYNAK : haberler.com.tr

Etiketler: » » » »
Share
1389 Kez Görüntülendi.