logo

trugen jacn
25 Ocak 2015

YOZGAT ALPEREN OCAKLARI’NDAN ÇİN ZULMÜNE TEPKİ..!

      Yozgat Alperen Ocakları Çin Devleti’nde baskı gören Uygur Türkleri’nin uğradığı zulmü ve işkenceleri fotoğraflarla Yozgat halkına sergiledi. Alperen Ocakları tarafından Cumhuriyet Alanı’nda baskıcı kızıl Çin zulmünü anlatan bir fotoğraf sergisi açıldı, fotoğraf sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi ve vahşeti fotoğraflardan izledi.

Alperenler zulmü sergiledi

Alperen Ocakları’nın Cumhuriyet Alanı’ndaki sergisine Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Çıtak, BBP Merkez İlçe Başkanı Osman Çiftçi, Beyder Vakfı Başkanı Aydoğan Bilir, Eksen Yozgat İl Temsilcisi Selçuk Çınar, Bağımsız Belediye Başkan Adayı Bekir Korkmaz ve vatandaşlar katıldı.

Fotoğraf sergisiyle birlikte bir basın açıklaması da yapan Yozgat Alperen Ocakları yaptığı basın açıklamasında “Bugün burada yaklaşık 70 yıldır Doğu Türkistan’da soykırım uygulayan Kızıl Çin Devletini protesto etmek için bulunuyoruz. Bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alan 16 yıldız tarihte kurulmuş 16 Türk Devleti’ni temsil etmektedir. Lakin bütün Türk devletlerinin anayurdu olan ata topraklarında Müslüman Türk kardeşlerimiz kızıl Çin zulmü altında yaşam savaşı vermektedir. Namaz kılmaları, hacca gitmeleri, oruç tutmaları engellenen, Çin’in güney bölgelerine sürgün edilerek asimilasyona uğratılan ve köle olarak kullanılan, Çocuk yapmaları yasaklanarak nüfuslarının her geçen gün erimesi amaçlanan Doğu Türkistanlı Müslüman Türk kardeşlerimiz tarihin hiçbir döneminde görülmemiş büyük bir zulümle karşı karşıyadır” dedi.


Bu zulüm neticesinde çevre ülkelere hicret eden Uygur Türkleri’nin Çin tarafından takip edildiğini ve yakalandıklarında ise Çin Devleti’ne iadesinin yapıldığını da dile getiren Yozgat Alperen Ocakları yakın zamanda Çin zulmünden kaçarak Tayland’a hicret eden ve ağır yaşam koşulları altında yaşama mücadelesi veren yaklaşık 300 Doğu Türkistanlı Müslüman Uygur Türkü’nün Çin’e iadesi durumunda müebbet hapis veya idama mahkum edileceğini de hatırlatarak ‘İkinci Boraltan faciası’ yaşanmaması için yetkililere çağrıda bulundu. Yakın zamanda Suriye ve Filistinlilere ve geçmişte ise Yahudi ve diğer mazlum milletlere kucak açan Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Doğu Türkistan’lı Müslümanlara da kucak açması gerektiğini ifade eden Alperen Ocakları mensupları yaptıkları açıklamada “Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda tüm varlıkları ile Türk Milletinin özgürlük mücadelesine destek veren bu kardeşlerimize sahip çıkmak sadece vicdani değil, ahde vefa olarak tarihin üzerimize yüklediği büyük bir mesuliyettir. Bu gerçeklere rağmen Dünya Uygur Türkleri Kurultay Başkanı Rabia Kadir’e Çin Devletinin baskısıyla halen daha vize vermeyen Türk Devletinin bu tutumuna anlam veremiyoruz. Basın özgürlüğü diye bas bas bağıran Dünya! Doğu Türkistan’da yaşanan vahşeti bir tweet ile duyurduğu için ömür boyu hapse mahkum edilen Uygurlu gencin sesini duymuyor musun! 12 vatandaşı öldü diye bütün dünyayı ayağa kaldıran Avrupa! Binlerce Müslüman Türk kardeşimiz komünist Çinliler tarafından katledilirken gözlerini neden kapatıyorsun! Peygamber Efendimize hakareti meslek haline getirmiş nasipsiz üç-beş pisliğin ölümü ile ortalığı ayağa kaldırarak el ele kol kola yürüyenler: Hiçbir suçu olmadığı halde şehid edilen Uygurlu kardeşlerimiz için de yürüyecek misiniz!

Alperen Ocakları, Bozok Eğitim ve Yardımlaşama Derneği(BEYDER), Eksen Konfederasyonu olarak siz basın mensupları aracılığıyla Türkiye’deki tüm STK’ları Doğu Türkistan’daki zulme karşı sessiz kalmamaya davet ediyoruz! Ayrıca başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere, İslam İşbirliği Teşkilatını ve gerçekleştirilen bu zulme hassasiyet gösterebilecek tüm ülkeleri devam eden bu soykırımın biran önce durdurması için Çin Hükümetine karşı harekete geçmeye davet ediyoruz! Bugün buraya gelen basın mensuplarına göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür ediyoruz. Basın mensuplarını başta Doğu Türkistan’daki zulümler olmak üzere Dünya’nın dört bir yanındaki Müslümanlara ve insanlara gerçekleştirilen zulümlere karşı halkı bilinçlendirmeye davet ediyoruz” mesajını verdi. Alperen Ocakları tarafından açılan zulmün sergilendiği fotoğraf sergisinin hafta sonu da açık kalacağı bildirildi.

KAYNAK :http://www.ilerigazetesi.com.tr/guncel/alperenler-zulmu-sergiledi-h31753.html

Etiketler: » » » »
Share
1647 Kez Görüntülendi.