logo

trugen jacn
21 Ocak 2015

ÇİN’İN VİETNAM SINIRINDAN KAÇAN UYGUR GENCİNİ YAKALADIĞI BİLDİRİLİYOR.

Hamit Göktürk / UYgur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

18 Ocak 2015 Pazar günü akşam saat 20,oo sıralarında Çin Sınır Muhafaza Birliklerine bağlı Askerlerin Vietnam sınırındaki Pingxiang kasabasında bir yolda yürüyen 2 Uygur gencin üzerine ateş açarak öldürdükleri, bir diğer Uygur gencin ise, yakınlardaki ormanlığa kaçtığı basına yansımış ve haber sitemizde de yer almıştı.
19 Ocak tarihinde Çin’in resmi SİNA haber Portalına dayanarak Almanya merkezli Doğu Türkistan Enformasyon Merkezi(ETİC- Uygur Uchur)Sitesinde yer alan bir habere göre ,askerlerden kaçmayı başaran Mehmet Tursun adındaki Uygur gencinin yakalandığını bildirdi.

Vietnam’a kaçma hazırlığında iken,Çin askerlerince yargısız infaz edilerek öldürülen 2 Uygur gencinden sonra, kaçarak saklandığı tahmin edilen Mehmet Tursun’un yakalanması için Guvangxi eyalete Jiangzhu Özerk Bölgesi Kamu Güvenliği idaresi kaçan Uygur gencinin resminin de bulunduğu bir yakalamave ihbarnameyi medya dağıtmıştır. Buna ait ilanları de cadde ve sokaklara asmış ve ihbar eden ve yakalanmasına yardımcı olanlara l00 bin Yen’16 bin 600 $) para ödülü verileceğini ilan etmiştir.

ETİC’in haberine göre kaçak olarak gizlenen Uygur genci Mehmet Tursun 19 Ocak Pazar günü akşam 20,oo sıralarında Pingxiyang ilçesinin dağlık bir bölgesinde ihbar üzerine ele geçirildiği bildirilmektedir.
Haber’de yakalanan Mehmet Tursun’un nerede tutulduğu ve yargı önüne çıkarılıp çıkarılmadığı konusunda her hangi bir bilgi verilmiyor.

Kaynak: http://slide.news.sina.com.cn/s/slide_1_2841_80580.html#p=1(ETİC_Uygur Uçur)

Etiketler: » » » »
Share
1411 Kez Görüntülendi.