logo

trugen jacn

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI AKŞENER:ÇİN,D.TÜRKİSTAN’DA,İSRAİL GAZZE’DE SOYKIRIM YAPIYOR!

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Kütahya'da esnafı ziyaret etti

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için geldiği Kütahya’da halka yaptığı konuşmasında  Gazze ve Doğu Türkistan’daki soykırım ve katliamlara da değinerek:” Çin, işgalindeki  Doğu Türkistan’daki  Türk Kardeşlerimize etnik   Soykırım  yapıyor. İsrail İse, Gazze’de yaşayan Müslüman Dindaşlarımıza  acımasızca katliamlar  yapıyor.  Dünya bütün bu mezalimleri görmüyor ve duymuyor. Biz Türk Milleti olarak  biz bu zalimlere karşı   sesimizi yükseltmeliyiz .” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Kütahya’daki konuşmasında şunları  söyledi : ” Çin, işgalindeki  Doğu Türkistan’daki  Türk Kardeşlerimize etnik   Soykırım  yapıyor. İsrail İse, Gazze’de yaşayan Müslüman Dindaşlarımıza  acımasızca  saldırıyor ve katliamlar  yapıyor. Biz Türk Milleti olarak bu zulümlere karşı sesimizi yükseltmeliyiz.  Maalesef, İsrail Gazze’yi acımasızca bombalıyor. Gazze şu anda Katil Netenyahu’nun vahşi bombardımanları altında. Gazzzeli  masum   çocukları kıyım kıyım  kıyılıyor. , Doğu Türkistan’daki Müslüman Dindaşlarımız ve Soydaşlarımız soydaşlarımız, Çin mezalimi altında en ağır işkenceleri görüyor. Sayın Kütahyalılar, bir hayal edin!  Doğu Türkistan’da Müslüman kardeşlerimiz ile Gazze’deki  Dindaşlarımızın yaşadığı  o evin babasısınız, çaresizsiniz. Katil Netanyahu  Gazze’ye bombaları atıyor, Müslüman alemi ise  kolunu, elini ve parmağını  bile kıpırdatmıyor, gözünüzün önünde çocuğunuz parçalanıyor ve siz çaresizsiniz. Yazıklar olsun, o zengin Müslümanlara.

Değerli Kütahyalılar hayal edin,  Doğu Türkistan’dasınız, sizi bir gece ansızın  aldılar, tutuklayın Toplama  kampına götürdüler. Eşinizi, kızınızı, oğlunuzu aldılar, gelininiz evde yalnız ve 2 Çinli erkeği zorunlu olarak o eve iskan ettiler. Ne yaparsınız? Ne olur biraz empati, ne olur biraz hayal edin. Torunlarınız kamplarda Çinlileştirilirken, kızınızın, gelininizin, eşinizin bulunduğu eve 2 Çinli adam konuluyor. Bunların hepsine susanları, Cenabı Allah kahretsin. Allah kahr-u perişan eylesin. Suudi Arabistan’ından Mısır’ına, Arap ülkelerinin tümü hepsi zenginlikten ölüyor. Kimse parmağını kıpırdatmıyor, Gazze için. Şimdi bunu sizlerin vicdanına etmek isterim.”  şeklinde konuştu.

Kaynak : https://www.dha.com.tr/politika/aksenerden-emeklilere-soz-veriyorum-hakkinizi-soke-soke-alacagim-2409703

Share
542 Kez Görüntülendi.