logo

trugen jacn

URUMÇİ GESTAPOSUNUN ŞEFİ MA: ” İSLAMIN ÇİNLİLEŞTİRİLMESİ” KESİN HEDEFİMİZDİR !

What can we expect from Xinjiang's new Party boss Ma Xingrui ...

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

 Çin işgal yönetiminin Urumçi   Gestaposunun   Şefi ÇKP Bölgesel Sekreteri Ma Şingrui “Uygur Bölgesinde İslamin Çinlileştirilmesi  Politikamız  kesin hedefimizdir ve bu uygulama sonuç alınıncaya kadar sürdürülecektir.” açıklamasında bulunduğu  bildirildi.

İşgalci Çin’in ÇKP Bölge Sekreteri bu sözleri Pekin’de devam eden ÇKP Kurultayı Yıllık  toplantısı  sırasında 07 Mart 2024’de  Pekin’de  düzenlediği  basın toplantısında dile getirdiği bildirildi.

ÇKP Sekreteri Ma  basın toplantısında   şunları söyledi : ” Uygur bölgesinde halihazırda uygulanmakta olan “İslam’ın Çinlileştirilmesi” politikamızın kaçınılmaz bir zaruret olduğu  hepimizce bilenen bir meseledir. Bu Politikamız   kaçınılmaz bir   uygulama ve eğilim olarak sonuç alınıncaya kadar sürdürülecektir.  Yabancı uzmanların “asimilasyon politikası” olarak adlandırdığı Uygur bölgesinde devam eden “İslamin Çinlileştirilmesi” politikamızın amacı  Çin’de yaşayan tüm “ulusların birliği  ve onların Harmanlanarak Yoğurulması” hedefini ebedi olarak  gerçekleştirmektir.

ÇKP Bölge Diktatörü Ma, Soruları  Sözde Aşwau Sanatçı Perhat’ın Ağzı ile  Cevaplandırdı

Çin basınında çıkan haberlere göre, basın toplantısında Çin’in işgalindeki  “Uygur bölgesinde kültürel soykırım Yapıldığı ”  yolundaki Gazetecilerin sorularını  ÇKP Kurultayına  temsiller ve gösteriler yapmak üzere  Urumçi’ den  gelen  Uygur 12   Mukam Sanat  Topluluğu  üyesi Dilşat Farhat isimli bir kişiyi konuşturarak cevaplandırdı. Dilşat Parhat, “Sincan’daki tüm etnik grupların kültürlerinin ‘Çin Kültürü genel  Parkı’nda geliştiğini ve  bu durumun büyük bir gelişme olduğunu ve Uygurların refah içinde yaşadıklarını  ve bu   dönemini memnuniyetle karşıladığını”   belirterek Çin’in Uygur soykırımını övdü.

Ancak  Çin işgal yönetiminin  bu gerçekdışı ve soykırımın üstünü örten açıklamalarına rağmen, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nin  2022’de yayınladığı Uygur insan hakları raporunda, Çin hükümetinin Uygur bölgesinde yaşayan Türk halklarına  yönelik yüksek baskı  ve zulüm politikaları ile insan hakları ihlallerinin  “insanlığa karşı suç teşkil edebileceği”  sözleri ile  açıklamıştı.

Share
226 Kez Görüntülendi.