logo

trugen jacn

İŞGALCİ ÇİN,DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ UYGURLARI SOYKIRIMLA TOPTAN YOK ETMEK İSTİYOR

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)
Çin Komünist yönetimi Türklerin azılı düşmanı ve Sovyet Diktatörü Stalin’in yardımı ile 1949’da bağımsız Doğu Türkistan Cumhuriyeti yıkarak bu ülkeyi işgal  etmiştir.  İşgalci  Çin Komünist yönetimi 75 yıldır  bu ülkede yaşayan Türklere karşı baskı, zulüm ve insanlık suçları ile etnik soykırım suçları işliyor. 2017’de sözde Özerk Bölge Halk Kurultayınca çıkarttıkları “Aşırılık ve Terörcülerle Savaş ” kampanyası ile etnik soykırımı yasal hale getirmiştir. Doğu Türkistan genelnde kurduğu yüzlerce Çin tipi Toplama kampında 1-3 milyon arasında insanın haksız ve hukuksuz olarak hapsedildiği belirtiliyor.
Ülkemizin önde gelen haber kanalı Tv.100  Çin’in Doğu Türkistan’da işlemekte olduğu  insanlık suçları ile etnik soykırım uygulamaları ile ilgili hazırlayıp yayınladığı haber programını bilgilerinize sunuyoruz.(UYHAM)
  • Çin’in uluslararası kamuoyunun tepkisini çeken Uygur Türklerine yönelik asimilasyon ve doğum kontrol çalışmaları ile ilgili kapsamlı bir analiz ve rapor hazırlandı.
  • Raporda Çin’in doğum kontrol politikaları nedeniyle Uygur Türkleri ve diğer etnik azınlıkların doğum sayısının 20 yıl içinde 2.6 milyon ile 4.5 milyon azalabileceği belirtildi.
  • Eğer Çin, işgali altındaki Doğu Türkistan’da yaşayan Türklere karşı  bu sinsi yok etme  senaryosunu  gerçekleştirirse, bölgede yaşayan ve Çin’in azınlık olarak tanımladığı Uygurlar, Kazaklar başta diğer tüm Türk  halkların nüfusu 20 yıl içinde üçte bire varan oranlarda azalmış olacağı  tahmin edilmektedir.  

https://youtu.be/YyS3lzdZz88

Share
1381 Kez Görüntülendi.