logo

trugen jacn

MHP GENEL BAŞKAN YARD.CISI YILDIRIM : UYGUR TÜRKLERİ ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞACAKTIR !

Yashar-Yildirim-turkiye-parlament-ezasi-1024

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Genel Başkan Yardımcısı  Ankara Milletvekili   sayın Yaşar Yıldırım: ”   Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türkleri er veya geç mutlaka özgürlüklerine kavuşacak ve geçmişte olduğu gibi  bağımsız devletlerini kuracaklardır !”   sözleri ile TBMM. üyelerine  ve dünyaya hitap ettiği bildirildi.   

MHP Genel Başkan yardımcısı ve Ankara Milletvekili  Sayın Yaşar Yıldırımı bu  sözleri 03 Ocak 2024  günü  TBMM. genel kurulunda yaptığı konuşma  TRT-3 (TBMM Tv.) tarafından da canlı  olarak yayınlandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı  Yaşar  Yıldırım   Genel Kurula hitap ederken şu çarpıcı sözlerle başladı : ”  Günümüzde Ümmetin sorunu  sadece Gazze mi?  Zulme ve katliama uğrayan Mazlum Müslümanlar sadece Gazze’de mi ?  Bu  asla  böyle değil. Bir de  biz Türklerin doğu yakamız var. 5000 kilometre ötede ecdatlarımızın yaşadığı  Doğu Türkistan ve  Uygur Türkleri  de  vardır .”  sözleri ile Milletvekillerinin dikkatlerini Doğu Türkistan’daki etnik soykırıma  dikkatleri çekti. 

15  Yaşımdan Beri Türk Dünyası ve Uygur Türkleri Meselesi İle  İlgileniyorum 

Özgür Asya(rfa.org/Uyghur) radyosu Ankara Temsilcisi Erkin Tarım’a  TBMM:’deki konuşması ile ilgili açıklamalarda bulunan ve sorularını cevaplandıran MHP Genel Başkan Yardımcısı  ve Ankara Milletvekili Sayın  Yaşar Yıldırım şunları şöyledi : ” 03 Ocak 2024 tarihiinde  TBMM’de yaptığım  konuşmamda, 15 yaşından beri  Türk dünyası  ve Uygur meselesiyle ilgilendiğimi   temel felsefesi Türk Milliyetçi fikrini  savunmak olan  mensubu olduğum MHP’nin  Türk dünyası ve  Uygur Türkleri  meselesinin bedelini ödemeye  her zaman hazır olduğunu   ifade ettim. 15 yaşımızdan beri  Türkler ve Doğu Türkistan davasını yürütüyoruz. O dönemde sloganımız “ Esir Türklere  Hürriyeti” idi.  Bizim bu  mücadelemizi  1970’li yılları yaşayanlar iyi bilirler. O dönemde Türkiye’nin  dört bir yanına  esir Türkleri gündeme getiren ve Milletimize hatırlatan  bu tür sloganlar asmıştık. Eski Sovyetler Birliği’nin esiri olan  Batı Türkistan Türkleri  bir asırlık işgal ve esaretten sonra 1990’lı yılların başında  özgürlüklerine kavuştular. Türkiye başta diğer Kardeş devletler ve bugün Türk Devletleri Teşkilatı’nı kurduk. Ancak Doğu Türkistan halen Çin’in  işgal ve yönetimindedir. kontrolündedir. Biz Türk  Milliyetçileri olarak  bu davanın bedelini  geçmişte ağır şekilde ödedik ve bundan sonra da  ödemeye de  her zaman hazırız.” şeklinde konuştu.TBMM'nin üçüncü büyük partisi olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin genel başkan yardımcısı Yaşar Yıldırım, TBMM'de konuşuyor. 3 Ocak 2024, Ankara

 
Mazlum Türkleri ve Doğu Türkistan’i Unutursak  Allah Bizi Cezalandırır 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sayın Yaşar Yıldırım konuşmasını şu çarpıcı sözlerle sonlandırdı : ”  Doğu Türkistan ve Uygur Türkleri  özgürlük ve bağımsızlıklarına    mutlaka  kavuşacaklardır. Biz Doğu Türkistan’ı ve diğer mazlum Soydaşlarımızı da asla  unutmayacağız ve unutturmayacağız. Unutursak eğer,  Allah bizi cezalandırsın.  Uygur Türkleri(Onlar) bizim dindaşlarımız, ırkdaşlarımız ve Kardeşlerimizdir.  Doğu Türkistan ve Uygur Türkleri  Müslümanların en  mağdur ve mazlumlarıdırlar. 20.yüzyılın sonlarında   nasıl ki  Sovyetler Birliği dağılıp Türk halkları   özgürlük ve bağımsızlıklarına nasıl  kavuştuysa,  inşallah  önümüzdeki en kısa dönemde Doğu Türkistan ve  Uygurlar da Çin zulmünden kurtulacak ve özgürlük ve bağımsızlığına mutlaka kavuşacaktır. Yüce  Allah dilerse her şey olur.”  ifadelerini kullandı.

https://x.com/yasaryldrmMHP/status/1738277246199070796?s=20

 

Doğu Türkistan'daki Çin zulmü - Eskişehir Haberleri

Göktürk : Akarsu Eninde ve  Sununda Kendi  Mecrasını Bulur

Uyghurnet.org Haber Sitesi Yönetmeni Hamit Göktürk Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Yaşar Yıldırım’in TBMM’deki konuşmasını Özgür Asya radyosuna şu sözlerle değerlendirdi : ” MHP kurulduğu günden beri  işgal  altındaki  Doğu Türkistan başta Türk yurtları ve bu yurtlarda esaret  altında  yaşamak zorunda kalan Türklerin  gasbedilen hakları için mücadele ediyor. MHP. 2018 başkanlık  sistemi seçimlerinde iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi ile ittifak kurduğundan beri Türk hükümetinin  Çin ile olan ilişkilerinin güçlendirme ve  batılı ülkelerin Türkiye’ye karşı sergilediği olumsuz  ve düşmanca tavır nedeniyle uluslararası ilişkilerde yürüttüğü dengeleme politikası çerçevesinde Doğu Türkistan meselesinde  Türkiye’nin  çıkarları ve hükümetin hassasiyetleri nedeniyle bir süredir  yeterli  ses  verilemediği bilenen bir gerçektir. Ama, MHP’nin  kuruluş felsefesi Kurucu genel Başkanı Merhum Başbuğ Alparslan  vasiyeti  gereğince  Türk dünyasının meseleleri ile ilgilenmektir.  MHP her şeye rağmen Doğu Türkistan’a soykırıma hiç bir zaman bigane kalmamıştır. Genel Başkan Sayın Dr. Devlet Bahçeli zaman zaman Doğu Türkistan meselesi ile ilgili tarihe not düşen  önemli  konuşmaları ve değerli çıkışları ile desteklerini  ortaya koymuştur.   MHP Genel Başkan Yrd.cısı Sayın Yaşar Yıldırım’ın 03 Ocak 2024’teki TBMM’deki konuşması  de MHP’de Doğu Türkistan meselesine   en üst düzeyde verdiği  desteğinin  son önemli göstergesi olmuştur. Güçlü, başı dik   ve  muktedir bir T.C. Varsa Doğu Türkistan meselesi ve diğer mazlumların sorunları da elbette var olacaktır. Siyasette ve uluslararası ilişkilerde bu ve benzer iniş ve çıkışlar olağan karşılanmalıdır. Akarsu selde mecrasını değiştirir ama normalde kendi mecrasına mutlaka döner misalı üzerinden  meselesinin değerlendirilmesinin doğru olacağını düşünüyorum.   Doğu Türkistan meselesi dünyada her gün gündem oluşturan bir uluslararası sorun haline gelmiştir. Aziz Türkiye’mizde de Milli dava haline gelmiştir. Türk Milletinin onuru ve gururunu bin yıldır şerefle temsil eden Türk Milleti ve Devletimiz Doğu Türkistanlı Kandaşlarını dindaşlarını ve kardeşlerini hiç bir zaman unutmamış ve asla unutmayacaktır. Ben buna yürekten inanıyorum. Merhum Liderimiz İsa Yusuf Alptekin her konuşmasını ” Allah aziz Türkiye’mizi  daima payidar eylesin ve ilelebed  korusun.” duası  mücadelemizde tarihe not düşen bir vasiyet olmalıdır. ANCAK, SONUÇ İTİBARİYLE ; SEBEP NE OLURSA OLURSA DOĞU TÜRKİSTAN’DA DEVAM EDEN TARİHİN EN KARANLIK, EN ACIMASIZ VE EN VAHŞİ ETNİK SOYKIRIM CİNAYETLERİNE SESSİZ KALMAK VİCDANİ VE İNSANİ  BUR TAVIR HİÇ DEĞİLDİR.”  sözleri ile  değerlendirdi.

Başbuğ Alparslan Türkeş Resimleri – 2012 | ÜLKÜCÜ RADYO ...

Doğu Türkistan Davası  Ve MHP

1944  yılında  Rus esaretindeki Türklerin haklarını savunduğu için arkadaşları ile birlikte tutuklanarak tabutluklarda işkencelere maruz kalan  Başbuğ Alparslan Türkeş 1969 yılından MHP partisini  kurarak  Türklerin   hakları ve özgürlüğü başta Doğu Türkistan ve diğer  esir Türkler meselesini Partisinin temel felsefesi olarak belirledi ve ilan etti.  Merhum MHP Genel Başkanı Başbuğ Alparslan Türkeş vefatına kadar Doğu Türkistan  meselesi ile yakından ilgilendi. Vefatından önce en son Ekim 1996’da İstanbul’da yapılan  “Uluslararası 2.Doğu Türkistan Kültür ve Tarih Sempozyumuna katılarak tarihi bir konuşma yaptı.  MHP Milletvekilleri zaman zaman TBMM’deki konuşmalarında Doğu Türkistan  meselesini  gündeme  getirmeye devam ediyorlar.

 

Share
541 Kez Görüntülendi.