logo

trugen jacn

DOĞU TÜRKİSTAN’I VE UYGUR KARDEŞLERİMİZİ UNUTMAYALIM VE ONLARA SAHİP ÇIKALIM !

‘Doğu Türkistanlı kardeşlerimize sahip çıkalım, unutmayalım’

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde  yaşayan ve   bu ilçede esnaflık yapan Türk dünyası  gönüllüsü  ve Doğu Türkistan aşığı  olması ile tanınan  Sayın Osman Ay  Türk kamu oyunun Çin işgalindeki ”  kadim Türk ata yurdu Doğu Türkistan’daki insanlık suçları ile etnik Soykırım cinayetlerini sert sözlerle lanetledi. Türk kamu oyunun Doğu Türkistan’daki acımasız vahşet ve insanlık dışı soykırıma  karşı duyarsızlığı için de tepki göstererek  ” DOĞU TÜRKİSTANLI KARDEŞLERİMİZİ UNUTMAYALIM VE ONLARA SAHİP ÇIKALIM ! ”  açıklamasında bulundu.  

Katil İsrail’in Gazze Katliamı ile  Komünist Çin’in Doğu Türkistan’daki Etnik Soykırımı Aynı ve Birdir 

Gölcük’te yayınlanan   Gölcük haber Gazetesine  açıklamalarda bulunan   Doğu Türkistan sevdalısı Sayın  Osman Ay  Çin’in Doğu Türkistan’da yaşayan soydaşlarımıza yaptığı zalimliği, vahşeti ve soykırımı lanetlediğini belirterek şöyle konuştu : ” Siyonist İsrail’in Filistin’deki  sivil katliam ile  Çin’in işgalindeki  Doğu Türkistan’da Müslüman Türklere karşı uyguladığı  etnik soykırımı  arasında inanılmaz bağlantıya dikkat çekmek istiyorum. Biz Türkiye ve Türk Milleti olarak  Çin’den değil, İsrail’den değil, gelin Allah’tan korkalım. Doğu Türkistan’a sahip çıkan,  mazlum Soydaşlarımızı  hatırlayan yok.  Doğu Türkistan’ın Yüzölçümü Türkiye’nin iki katıdır ve bu ülkenin  tamamı Türk’tür ve Doğu Türkistan bizimdir, Türk Milleti’nindir ,Böyle olmasına rağmen günümüzde  bu ülkeyi  hatırlayan yok.  Nüfusunun tamamı Türk olan Doğu Türkistan bizimdir. Maalesef yeni nesil sadece  atalarının Orta Asya’dan geldiğini biliyor ama Türkistan neresi bilmiyor. Bu çok üzüntü verici bir durumdur.

Doğu Türkistan Bizim Canımızdır. Ama, biz orayı Çin Zulmüne Bıraktık 

Vicdanlı bir insan, Milli duyguları güçlü  ve Duyarlı bir Türk  ve imanlı bir Müslüman  olan Doğu Türkistan gönüllüsü Osman ay sözlerini şöyle sürdürdü : ”  Kadim Türk Yurdu Doğu Türkistan bizim canımızdır. Ama maalesef biz bu ata yurdumuzu  Çin zulmüne bıraktık. Duyarsız bir millet haline geldik maalesef. Maalesef yeni nesil sadece Orta Asya’dan geldiğini biliyor ama Türkistan neresi bilmiyor, bilmez. Çünkü  Doğu Türkistan’ı pek hatırlayan yok. Kadim ata yurdumuzu ve  Türk Kardeşlerimizi    Çin zulmüne bıraktık. Duyarsız bir millet haline geldik. Türk Yurdu Doğu Türkistan bizim canımız.  Doğu Türkistanlı Kardeşlerimize sahip çıkmak bizim için  milli bir borç ve dini bir vecibedir. Doğu Türkistanlı kardeşlerimize sahip çıkalım,  onları asla unutmayalım.

Ey İşgalci ve Soykırımcı Çin: Uygur Kardeşlerimize Yönelik Soykırıma  Derhal Son Ver !

Çin yönetimi işgalindeki  Doğu Türkistan’da yaşayan Uygurlar başta diğer Türk halklarını  baskı, zulüm, şiddet  ve    orantısız güç kullanarak  önce sindirmek, sonra  asimilasyon ve en sonunda da  soykırım stratejisi ile ortadan kaldırmak istiyor.  Çin, bizim öz Soydaşlarımız ve dindaşlarımız olan Uygur Türklerine  yönelik zulmüne ve soykırım uygulamalarına  derhal  son vermelidir.  Zalimler  için hesap vermek  eninde sonunda mutlaka vardır. Çin, sen   bunu asla  unutma !  Bizler Anadolu Türkleri olarak ;  her zaman Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yanındayız. Doğu Türkistan’daki zulme son verilmelidir. Çin’in Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerini şiddet, baskı, sindirme, asimilasyon ve soykırım stratejisi ile ortadan kaldırmak istiyor.

Elbet bir gün Doğu Türkistan’da 1949’ten beri süren Çin işgali son bulacak. Doğu Türkistan egemen ve hür  ve  bağımsız  bir Türk  devleti olarak  küllerinden yeniden doğacaktır.

Türk Milleti Olarak Doğu Türkistanlı Kardeşlerimizin  Sonuna Kadar Yanındayız ! 

Maalesef yeni nesil  evlatlarımız Atalarının sadece Orta Asya’dan geldiğini biliyor ama Türkistan neresi bilmiyor, bilmez.
Çünkü orayı hatırlayan yok. Orayı Çin zulmüne bıraktık. Duyarsız bir millet haline geldik. Türk Yurdu Doğu Türkistan bizim canımız. Biz Türk Milleti olarak Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin  sonuna kadar yanındayız.  İşgalci Çin, Doğu Türkistan’daki zulme son verilmelidir. Çin’in Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerini şiddet, baskı, sindirme, asimilasyon ve soykırım stratejisi ile ortadan kaldırmak istiyor.  Bizler Doğu’nun çocuklarıyız. Karlar ve buzlar  diyarının her bir karış toprağında filizlenen gonca gülleriz ve bu güllere  musallat olan kargalarına karşı mert savunucularıyız.  Bizler Türk Milleti ve Türkiye devleti olarak  insanlığın son sığınağı biziz.

Çin işgalindeki Doğu Türkistanlı kardeşlerimize sahip çıkalım,  onları asla unutmayalım !

YAŞASIN  ÖZGÜR VE TAM BAĞIMSIZ  DOĞU TÜRKİSTAN !

KAYNAK : https://golcukhaber.com.tr/2023/12/dogu-turkistanli-kardeslerimize-sahip-cikalim-unutmayalim/?fbclid=IwAR  

Share
387 Kez Görüntülendi.