logo

trugen jacn
13 Ocak 2015

TÜRK DÜNYASI ARAŞTIRMALARI VAKFI’NDA DOĞU TÜRKİSTAN KONFERANSI YAPILACAK.!

Uygur Konfr.

DOĞU TÜRKİSTAN DRAMI KONFERANSI

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın  25.yıldır, geleneksel olarak yapmakta olduğu “SÜLEYMANİYE KÜRSÜSÜ KONFERANSLARI” ‘nda bu hafta Doğu Türkistan Konusu işleniyor.

17 Ocak 2015  Cumartesi günü  saat 14,oo’te İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü Salonunda   “DOĞU TÜRKİSTAN DRAMI” adı ile gerçekleştirilecek konferans,  ikisi de Doğu Türkistanlı olan  Senarist -Yazar  Mehmet Emin Hazret ile  Gazeteci- Yazar ve Uygurunet.org Genel yayın Yönetmeni Hamit Göktürk tarafından verilecek.

      Konferansta  Türk-İslam Alemi’nin belki de Dünyanın en mağdur ülkesi ve toplumu olan Doğu Türkistan Türklerinin son durumu  ele alınacak. Komünist Çin işgalı altında bulunan bu ülke’de Çinli İşgalcilerin baskı,zulüm ve etnik ve dini soykırım politikaları ile  son aylarda meydana gelen olaylar hakkında durulacak. Bu olayların sebepleri ve Çin’in Doğu Türkistan politikası hakkında güncel ve yeni bilgiler dinleyiciler ile paylaşılacak.

                     Ayrıca, geçen Kasım ayında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve Uygurların vicdanı olarak anılan Pekin Merkezi Milletler Üniversitesi öğretim Üyesi  ve Uygur Demokrasi ve Hukuk Hareketi Lideri Doç.Dr.İlham Tohtı  ve onun fikir ve düşünceleri hakkında bilgiler aktarılacak.

    Konferans’ta Güneydoğu Asya Ülkelerine kaçan Doğu Türkistanlılar ile Tayland’ta tutuklu bulunan Uygur Türklerinin durumu de  Konferansta işlenecek konular arasında bulunuyor.

       Konuşmaların sonunda  dinleyicilerin  Doğu Türkistan ile ilgili soruları  cevaplandırılacak,

Konferans bitiminde katılımcılara Türkistan pilavı ikram edilecek.

KONFERANS YERİ  :

Bayezit(Tramvay) Yolu ile   Gelecekler İçin :  ana yol üzerinde bulunan Hamam ile Edebiyat Fakültesi arasındaki merdivenlerden çıkılacak, sağdaki  Kimyager Derviş Paşa ( Sokağı) konağı.

Vezneciler Otobüs Durağı yolu ile gelecekler için : Bayezit Polis Merkezi’ne varmadan sağdaki ara sokaktan girilir.

Etiketler: » » » » »
Share
1381 Kez Görüntülendi.