logo

trugen jacn
12 Ocak 2015

AH DOĞU TÜRKİSTAN, AH……….

M.GünayBilinen kadarı ile beş bin yılık insanlık tarihinde savaşşız geçen yılların toplamı 354 yıl..Devede kulak kadar bile değil bu zaman.
Zulüm yapmakta Çin, başı çekiyor. Daha doğrusu zulüm her yerde zulümdür; kim veya hangi devlet yaparsa yapsın.
Son 70 seneden bu güne Çinli kafir zalimler, tamı tamına 32 milyon Doğu Türkistan Türk’ün katletti. İnsanın kanını donduran bir zulüm. Başörtüsü ve namaz kılmak da yasaklandı son yıllarda. Zulmün şiddetini daha da arttırıyor Çin vahşileri. Hiçbir suçu günahı olmayan masum Türkleri akla hayale gelmeyecek işkencelerle inim inim inleten Çin işkencesine karşı hiçbir ülkeden tıs çıkmıyor.
Filistinliler nispeten şanslı sayılabilir; öyle değil mi? Ne de olsa,başta Türkiye olmak üzere cılız da olsa bir iki tepik veriyor,Filistin mazlumlarına yapılan zulüm ve işkencelere.
Peki Ya Doğu Türkistanlılar’ın içler acısı hali?!.
Dönüp bakan bile yok.
Oysa Doğu Türkistan mazlumları hem ırkdaşımız, hem de dindaşımız. Arapları, Farsları, Endonezyalıları, Şunları bunları bir parça anladık diyelim; peki, sayısı Onları geçen Türk ülkelerden neden zerre kadar bir tepki gelmiyor?
Başta Türkiye olmak üzere, neden hiçbir ülkenin başı,”Ey Çin, yaptığın zulme son ver!” minvalinde sıradan bir çağrı bile yapmıyor?
Her yaştan D.Türkistanlı türlü çeşit zulme maruz kalıyor.Üç yaşındaki çocuktan,90’lık dedeye,nineye kadar en vahşi zulümler..
Yürekler dayanmıyor, işkencelerin şiddetine. Ayaklarının altına, bıçaklarla yarık açarak tuz koymaktan tutunuz,gözleri bile bağlanmadan alçakça kurşunlanarak katledilen masum ve mazlum Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz..
Bizde, kimi vatandaşlarımız en son model araba kapabilmek için sıraya girerken, Çin’de bir dilim ekmeğe bile hasret, açlıktan ölen yüz binlerce Müslüman için yarın Allah’ın huzurunda ne cevap verilecek acaba?
Böyle Müslümanlık, böyle insanlık olur mu?
Çinli polisler, gece gündü demeden Müslüman avı yaparken, bir damla olsun göz yaşı dökmeyen yeryüzü Müslümanlarına acaba hangi sıfat layıktır?
Esasen, zulüm zulümdür; kime hangi ırktan,hangi dinden olursa olsun,hiçbir insana zulüm reva görülemez.
Biz de bir söz vardır:”Çin İşkencesi”.
Durduk yerden mi uyduruldu bu söz?
Ne münasebet..
Demek ki,Çin zulmü o kadar dehşetli ki,dillere pelesenk olmuş.
Doğu Türkistanlıların zulmüne sessiz kalanlar..
Biz,siz,yer yüzü Müslümanları..
Dünyanın her yerine dağılmış insanlar..
Bu gibi zulümlere sessiz kalmakla, aslında kendi kuyumuzu kazmakta olduğumuzu ne zaman idrak edeceğiz?

KAYNAK http://www.orduhursesgazetesi.com/kose-yazisi/176/ah-dogu-turkistan-ah.html

Etiketler: » » » » »
Share
983 Kez Görüntülendi.