logo

trugen jacn

ÇKP LİDERİ Xİ’İN UYGUR SOYKIRIMI,HİTLER’İN YAHUDİ SOYKIRIMININ BİR TEKRARIDIR!

Almanya “Bir daha asla” sözünü ekonomik çıkarlara feda edecek mi? - Uygur Hareketi

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

ABD’de yaşayan  ÇKP rejim muhalifi, Çinli aydın ve  yazar   He Anquan, ÇKP İşgal Yönetiminin Doğu Türkistan’da yaşayan Türk halklarına yönelik baskı, zulüm, insanlık suçları ile  etnik  soykırım uygulamalarının  “Nazi Lideri Hitler’in Yahudilere karşı Holokos cinayetlerinin bir tekrarıdır.” açıklamasında bulunduğu bildirildi.

Özgür Asya radyosuna açıklamalarda bulunan Çinli  ÇKP rejim muhalifi yazar He Anquan,  Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’daki Türklere karşı soykırım cinayetleri ile ilgili  olarak  ” Nazi Lideri Hitler’in Yahudi katliamı ile  ÇKP Lideri Xi’ in Uygur katliamı arasındaki benzerliklerin bir bir  kesiştiğini  ve büyük bir benzerlik gösterdiğini belirterek  şu  beş noktada  şöyle özetledi :

1- İkinci Dünya Savaşı sırasında  Nazi Lideri Adolf Hitler  Yahudilere ve diğer bazı uluslara karşı çok insanlık dışı ve saldırgan bir politika yürüttü.  Çin Komünist Partisi ise, 1949’da işgal ettiği Doğu Türkistan’da 2012’de iktidara gelen ÇKP Lideri Xi Jingping de   aynen Nazi Lideri  Hitler’in uygulamalarının tekrarı olan  bin soykırım politikası yürütmektedir. Çin Lideri Xi Jinping rejimi aynı zamanda Hitler gibi tam diktatör ve müstebit   bir devlet terörü rejimi kurmuştur.  Nazi Hitler ile ÇKP Lideri Xi, her iki  de  etnik soykırımda ve kendi ırkından olmayan diğer milletlere  uyguladığı katliamda da, diğer etnik grupları insan haklarından yoksun bırakarak ve onları büyük bir güçle kontrol ederek aşırı bir tekel/güç  kurdular.

2-  Nazi Lider Hitiler  iktidarı  döneminde Almanya’da uygulanan ırkçı politikalarda Yahudileri  “ırksal Milli  düşmanı”olarak sınıflandırdılar. Adolf Hitler, Yahudileri ulusal ve siyasi düşman olarak görürken, bugün  ÇKP Lideri Şi de aynı şekilde  Uygurları Potansiyel  Terörist ve Reim Düşmanı olarak görüyor.

3- Yahudiler, eski Cermen kırsalındaki Arilerin üstün ulusudur. Ancak Adolf Hitler onları kötü bir ulus olarak sınıflandırdı ve bir tehdit olarak gördü. Benzer şekilde Çin, Uygurları sözde “büyük Çin Ulusu”nun refahının önünde bir engel olarak görmekte ve onları yok etmek, onlardan kurtulmak ve hatta hızla yok etmek için soykırım uygulamaktadır.

4- Naziler Almanya’daki Yahudileri  toptan soykırımla yok etmede   Alman halkının çoğunluğunun desteğini alarak yapmıştı. Günümüzde ise,  İşgalci  ÇKP yönetimi de  işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan  Uygurları  etnik soykırımla yok etmede  etnik  Han Çinlisi Çin vatandaşlarının çoğunluğunun desteğini almaktadır. Bu noktada  İnternette(sosyal medyada)  Çin Komünist Partisi’ne karşı olan rejim muhalifi  birçok Çinlinin ÇKP rejiminin  Uygur soykırımına karşı tepkilerini    ortaya koymalarına rağmen, bu  Çinli arkadaşlar   dünyanın  insanlık suçu olarak gördüğü  Çin’in Uygur soykırımını  bir türlü  kabul insanlık suçu olarak kabul etmiyorlar ve inkar ediyorlar. Etnik Han Çinlisi  Toplumun Çin Komünist Partisinin Uygurlara karşı işlediği bu insanlık suçlarına bu tür kasıtlı veya kasıtsız  kalarak destek vermeleri çok üzüntü verici ve  çok içler acısı bir durumdur

5-  Beşinci ve en önemli nokta ise, ÇKP İşgalcilerinin Doğu Türkistan’daki bu insanlık suçlarını  işleyenlerin tamamının etnik Çinlilerden oluşmasıdır. İşgal yönetiminin tüm birimlerinde görev yapanların tamamının  Uygurların dilini ve diğer etnik özelliklerini  hiç bilmeyen etnik   Çinlilerdir.  Soykırım Suçuyla Gurur Duyan Xi Jinping

Hitler’in Yahudi Soykırımı İle ÇKP’nin Uygur Soykırımı arasındaki  Farklar

Çinli Yazar He Anquan açıklamasında Hitler’in Yahudi katliamı ile  ÇKP Lideri Xi’nin Uygur katliamı arasındaki farklara  şu  ana başlıklar ve maddeler  halinde  ortaya koymuştur :

  1.   Naziler Almanya’daki Yahudileri yok etme politikası uygularken, Hitler’in bu insanlık dışı politikaları  komşu Avrupa ülkeleri tarafından destekleniyordu. Günümüzde ise, Çin Komünist Çin’in Uygurlara yönelik imha ve soykırım politikaları başta Avrupa ve ABD olmak üzere birçok ülke karşı çıktı.  Uygur soykırımı Parlamentolarda  ve hükümet düzeyinde ” İnsanlık ve etnik Soykırım” suçu olarak kabul edildi. Bu konuda Çin’e karşı bazı kanunlar, açıklamalar kabul edildi ve yaptırımlar uygulamaya konuldu.  Bu kararların tamamı Çin Komünist Partisi’nin Uygurlara karşı uyguladığı soykırıma karşı alınmıştır.
  2. Naziler, Yahudileri yok etmek için zehirli gaz kullanırken, Çin Komünist Partisi  Uygurları yok etmek için  onları Köle/İşçi olarak zorunlu çalıştırma ve  diğer  sözde yasal cezalandırma ve  işkence yöntemlerini kullanmaktadır. Bu iki katliamdan birinde Hitler Yahudileri  doğrudan, doğruya ve direkt olarak soykırımla yok ederken, ÇKP ise Uygurlara  dolaylı imha yöntemlerinin kullanıldığını söyleyebiliriz.
  3.  Naziler Almanya’daki Yahudileri yok etme uygulamalarında bu  politikasını açıkça  ortaya koymuştur. Hitler bu insanlık cinayetlerini  hiç gizlememiş ve açıkça  uygulamıştır.  Yani açık bir   soykırım politikaları vardı. Buna karşılık ÇKP.işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan Uygurlar,Kazaklar ve diğer Türklere karşı soykırım cinayetlerini dünyadan gizlemekte ve  Uygur katliamını  gizlice  yürütmeye çalışmaktadır. Bu durumu Çin’in tüm gizlemesine rağmen, tüm dünya açık ve net olarak bilmektedir. Çin hükümeti Uygurlara yönelik işlediği bu suçu olabildiğince gizlemekte, dış dünyanın bilmesini ve teşhir etmesini önlemek ve  Uygur katliamını inkar etmek için çeşitli yollara başvurmaktadır.
  4. Hitler’in Yahudi Soykırımı(Holokost)  II. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sının  yenilgisinin ardından sona ermiştir. Ama ne yazık ki birçok batılı ülke ve uluslararası toplumun   tüm itiraz ve tepkilerine   rağmen Komünist Çin, Uygurları katletmeye devam ediyor. Buna karşılık “En üzücü olanı ise,”  Çin’in Uygur Soykırımını  durdurmak için  BM. başta ülkelerin ve uluslararası kurum ve kuruluşların henüz gerçek ve Çin’i bu soykırımdan caydıracak  şiddette  bir  tepki ve eylem görmemiş olmamızdır.

Lina Lenberg, Ed.D. - Part-time Professor, International and Multicultural  Education - University of San Francisco | LinkedIn

Çin’in Uygur Katliamını İnkar, Bu İnsanlık Suçunun Son Aşamasıdır. 

ABD merkezli San Francisco Üniversitesi’nden Dr. Lina Lenberg  günümüzde Çin’in Uygur Soykırımını şu sözlerle değerlendiriyor : “Soykırımın son aşaması,  soykırımı inkârın yanı sıra delillerin yok edilmesi ve tanıkların baskı ve tehdit ile sindirilmesidir. Bugüne kadar Çin, Uygur katliamını açıkça yalanlamış ve inkarı sürdürmektedir. Sürgündeki Uygurlar, anavatanlarındaki katliamları teşhir ettikleri için Çin’in  sınır aşan  şantaj, baskı ve tehditleri   ile karşı  karşıyadır.  Uygurların ülkelerinde yaşayan  aileleri Çin hükümeti tarafından tehdit edilmeye devam ediyor. Öte yandan Çin yönetimi Uygur soykırımı yüksek teknolojili, kitlesel gözetim altında yürütülüyor. Tabii ki,  Almanların Yahudiler  soykırımı (Holokost) sırasında bu yüksek teknolojiler yoktu. Ayrıca Çin hükümeti Uygurların evlerini işgal etmek için kendi ajanlarını kullanıyor, onları korkutuyor ve tehdit ediyor. Çin İşgal yönetimi  Uygurları kendi evlerinde  hapishaneye  tutuyorlar. “şeklinde konuştu.

Share
832 Kez Görüntülendi.