logo

trugen jacn

VİCDANI ÇİN’E KİRALIK HİTAY MOLLASI CUMA : YALANLAR ZİRVALAYARAK DÜNYAYI ALDATIYOR

ASPI Raporu: Doğu Türkistan'da 16 bin cami kısmen tahrip edildi, 8 bin 500 cami yıkıldı | Euronews

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Çin Komünist Partisi(ÇKP)’ne bağlı  Din İşleri  Komitesine bağlı  ve Uygurlar tarafından Hitayning Yallanma Mollası = Çin’in Kiralık Mollası olarak adlandırılan ve Müslüman Uygurların arkasında namaz kılmayı zül sayan Kaşgar’in sembulü 10 asırlık Eyidgah Camisinin ÇKP’ye kiralik  Hitay  imamı İmansız  Cuma Mehmet  Eyidgah Camisinin hem Cami olarak namaz  kılma fonksiyonunu yerine getirdiğini hem de Müze olarak yabancı ve yerli turist ve  ziyaretçilerin kullanımına sunulduğunu iddia etti.

Özgür Asya radyosu haberinde  ÇKP’nin kiralık mollası Mehmet Çin’in Kaşgar’a davet ettiği yabancı gazetecilere yaptığı  açıklamada  :”  Eyitgah Camisini  “toz topraktan”  korumak  için ibadete kapatıldığını,ancak, kendisini İmam Hatip olarak  Camide Namaz kıldırdığını Caminin giriş kapısındaki tarihi Levhanın de koruma altına alındığını ve aynı zamanda yerli ve Yabancı Turist  ve ziyaretçilere ücret karşılığı müze olarak  açık olduğunu öne sürdüğünü söylediğini bildirdi.

Uzmanlar,  Sözde Yallanma ÇKP’lı imam Cuma’nın 2017’den beri ibadete kapatılan Eyitgah Camisi hakkında yalan söylediğini ve Müslümanları ve dünyayı  aldattığını belirterek : ”  ÇKP uluslararası platformlarda  sıkışmış ve çok zor durumlarda kalmış olacak ki, vicdanını  kiraladığı  Hitay mollası Cuma’yı yabancı Muhabirlere yalanlar konuşturarak insanlık suçlarını  örtmeye ve perdazlamaya çalıştığını” bildirdi.

Çin etkinliğine Katılan Uygurlar kınandı

Çin işgal yönetimi 2017’den beri dünyaya kapattığı Doğu Türkistan’dan kendini bağlı ve güdümlü bazı şahısların az da olsa ülkeyi ziyaret etmesine  ve Türkiye’ye gelmesine izin verdiği biliniyor.

 

Geçtiğimiz Ramazan Bayramında da  kendisine bağlı  Cuma Memet gibi bazı   sözde ( ki bunların bir çoğu   Doğu Türkistan  Vakfı’nın referansı ile Türkiye’ye gelebilen ve Uygur  Türklerinin sağladığı öğrenim bursu ile Türkiye’de öğrenim  gören  ve  din eğitimi alanlardan oluşuyor.) işbirlikçi Uygurlardan kurulu on  14 kişiden oluşan bir Sözde  Çinili Muhacir Gurubunu Çin’e götürmüş ve Doğu Türkistan’ı de ziyaret ettirmişti.

İşgalci Çin zaman zaman  kendisine boğazından bağlı bazı işbirlikçilerini   Doğu Türkistan’daki insanlık ve soykırım suçlarını örtmeye ve Türkiye’de yaşayan Uygurları iğfal etme girişinde bulunuyor. Ancak, şimdiye kadar bu İşbirlikçilerden başka hiç bir Uygur’u kendisine inandırabilmiş ve güdümüne alabilmiş  değil.

İmamları zorla dans ettirdiler, Çin yönetiminden skandal, Çin yönetimi, Sincan Uygur Özerk bölgesinde çalışan onlarca imamı,

Share
9085 Kez Görüntülendi.