logo

trugen jacn
07 Ocak 2015

YAĞMUR DAMLASI DERNEĞİ TEMSİLCİSİ SÖZÜDOĞRU : 300 UYGUR KARDEŞİMİZ ÜLKEMİZE ALINMALI ..

     Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Doğu Türkistan’da yaşanan zulme dikkat çekmek için başlattığı mektup kampanyasını tamamladı.

Çin zulmünden kaçarak Tayland’a sığınan Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin Türkiye’ye getirilmesi için başlatılan kampanya için toplanan mektuplar bugün PTT Merkez Şubesi’nden Başbakanlığa gönderildi.
Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Temsilcisi Ahmet Sözüdoğru, dört gün boyunca soğuk ve yağmur demeden gönülden gelen bir kardeşlik duygusu ile sürdürdükleri mektup kampanyasını Başbakanlığa göndermek üzere sonaü erdirdiklerini hatırlattı.
Mektup kampanyasının bitiş değil başlangıç olduğunu belirten Sözüdoğru, “Ta ki öz be öz kardeşimiz olan Uygurlar özgürlüklerine kavuşuncaya, ana vatanda en az bir Filistinli, bir Suriyeli, bir Iraklı kadar itibar görünceye, kendi öz vatanında öz evlat muamelesi görünceye kadar devam edecektir.” Dedi.
Doğu Türkistan’da, Kerkük’te, Kırım’da, doğuda ve batıda zulme asla müsaade etmeyeceklerini belirten Sözüdoğru, açıklamasında şöyle dedi: “Milletleri tarih doğurur. Dilini, dinini, kültürünü yaşamak için bir Oğuz Kağanları, bir Kızılelmaları, bir Orhun Yazıtları, bir Kaşgarlıları, bir Alpaslanları, bir Fatihleri, bir Fuzulileri, bir Yunusları, vardır. En olmadık zamanlarda milli bilinci uyandıran Gaspıralıları, Gökalpleri, Resülzadeleri, Çolpanları, Cumabayları, Atsızları, vardır… Ölen bir İmparatorluktan Türklüğün bütün milli değerlerini sahiplenen yepyeni bir devlet Kuran Mustafa Kemalleri, Karabekirleri, Nene Hatunları, Şahinbeyleri, Sütçü İmamları vardır… Milletleri tarih doğurur ve kimi milletler tarih yaparlar: Türk gibi.!
Bu millet, bu millete yeniden tarih yazdıracak ,yeniden dünyanın efendisi yapacak liderler ve ordular çıkaracak kabiliyettedir. Ve bu millet kardeşinin Doğu Türkistan’da, Kerkük’te, Kırım’da doğuda ve batıda zulüm görmesine asla müsaade etmeyecektir.
Evet bugün bir başlangıçtır, çünkü dört gün gibi kısa bir zamanda yağmur ,kar ,soğuk demeden 2000 in üzerinde Çorumlu kardeşimiz bu zulme tepki göstermiş, tepkisini de hazırladığımız mektuplara imza koyarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetine talepte bulunmak sureti ile göstermiştir.
Zor şartlara rağmen , hayatları pahasına huzuru bulmak ,yaşama sarılmak üzere ülkemize ulaşan ancak devletimizden, maalesef gereken ilgi ve alakayı göremeyen altı yedi aydır sığınma izni alamayan dolayısı ile de kaçak konumunda bulunan Uygur kardeşlerimiz ne mülteci statüsünden nede devletimizin sosyal yardımlarından yaralanamamaktadırlar. Hatta ne kadar acıdır ki 2009 yılında kendisine bu ülkenin başbakanı tarafından ne zaman isterse gelebilir denilen Uygurların anası sayılan Dünya Uygur konseyi Başkanı sayın Rabia Kadir verilen sözlere rağmen ülkemize giriş için hala vize alamamıştır. Türkiye’nin İstanbul, Ankara Kayseri gibi birçok iline dağılmış bulunan Uygur kardeşlerimiz, onurlarına düşkün yardım istemekten çekinen ,çalışıp alın teri ile hayatlarını kazanmak arzusundadırlar. Ve bugüne kadar hiçbir adli olaya karışmamışlardır.
Bugün postaya vereceğimiz mektuplar ile bizim, hükümetimizden talebimiz Tayland da tutuklu bulunan 300 kadar Uygur Türk’ü nün Kızıl Çin e iadesine engel olarak onların Türkiye ye ulaşmasını sağlamak ve bu kardeşlerimizin de en azından Suriyeli ,Iraklı ve diğer yabancı ülke göçmenlerine gösterilen yardımseverlik duygularından nasiplenmelerini istemekten ibarettir. Bu talebimizi dillendirmemizde bizlere destek olan Çorumlu sağduyulu kardeşlerimize ve sesimizi yerelde ve il dışında duyurmamıza vesile olan siz değerli basın mensuplarımıza Teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.”

Etiketler: » » » »
Share
1252 Kez Görüntülendi.