logo

trugen jacn

UZMANLAR : ÇİN’İN UYGURLARI”KARANTİNA/KUŞATMASI” BİLİME AYKIRI VE MANTIK DIŞIDIR.

uygur-virüs-kamal-yighin.jpg içinde

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Bilim insanları ve uzmanlar  Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da  halkı “Sıfır Covid- Çinvirüsü salgınından korunma” gerekçesi ile  “Karantına /Kuşatmas” altına alarak evlerine hapsetmesi  yiyecek, ilaç ve tedaviden yoksun bırakarak ölüme terketmesinin ” Bilime,Tıbbı Kurallara  tamamen aykırı ve mantıksız bir uygulama olduğunu açıkladılar.

Uygur Bilim İnsanı Dr.Mehmet Emin : Çin’in Uygulamaları  Bilime,Tıbbı Kurallara  Aykırı

ABD.merkezli Columbia Üniversitesi Tıbbi Araştırma Enstitüsü’nde uzman olarak çalışan Doğu Türkistanlı Uygur Türkü bilim adamı  Dr. Mehmet Emin, İşgalci Çin’in Çin virüsü salgınını bahane ederek İşgalindeki Doğu Türkistan’da  yaşayan Türkleri “karantına/Kuşatma” altına alarak evlerine hapsetmesinin  bilime aykırı ve tamamen mantık dışı bir uygulama olduğunu  bildirdi.

Özgür Asya radyosuna konuşan Dr:mehmet Emin, Çin’in Wuhan’da başlayan  virüs salgınının yayılmasından üç yıl sonra bugün aynı uygulamalara   devam ediyor. Aşırı karantina önlemlerinin virüsle ilgili  elde edilmiş  deneyim ve bilimsel verilere tamamen aykırıdır ve aynı zamanda mantıksız bir uygulama olduğunu açıkladı.

Tıp uzmanı Dr.Mehmet Emin ayrıca,  Çin’in kendi üretimi Covid aşının  güvenirliğinin  son derece düşük olduğunu  belirterek : ”  Çin yönetimi bu Çin vebasını Doğu Türkistan’da  siyasi istikrar için bir bahane olarak kullanıyor. Ayrıca, muhtemel  bir biyolojik çatışmalar  için bir deneme  veya  genel sağlık tatbikat olarak kullanmış olabileceği   düşünüyorum.” sözleri ile değerlendirdi.

Antropolog ve Uygur  Kültürü uzmanı Rune :  Karantinanın Amacı  Etnik Ayırımcılıktır

Özgür Asya Radyosuna açıklamalarda bulunan  Danimarkalı Antropolog ve Uygur kültürü araştırmacısı Rune Steenberg, Çin hükümetinin işgalinde Doğu Türkistan’da yaşayan Uygurları “Karantina/ Kuşatma” altında evlerinde hapis tutarak açlıktan ve hastalıktan ölüme mahkum etmesinin  açıkça ve net bir şekilde etnik ayırımcılık olduğunu belirterek :” Ama Çin, etnik Çinlilere farklı  bu karantina konusunda daha insancıl  daha duyarlı bir tavır sergiliyor. Uygurlara  karşı ise  sert ve   duyarsız bir muamele  uyguluyor. Aynı ülkede iki farklı etnik kökenli Vatandaşlarına  tamamen farklı  uygulama. Uygur bölgesindeki sert ve  ağır karantina önlemleri ve açlıktan ölen insanların trajedisi, Çin’in Uygurlara yönelik ayrımcı politikasının açık tezahürleridir. Bunu kabul etmek mümkün değildir.” sözleri ile değerlendirdi.

Çin’in Covid Aşısı Etkisiz. Ama Batı Menşeili  Aşıları Kabul Etmiyor.

Uluslararası medya analizlerine göre, Çin şu anda yediye yakın aşı türü üretiyor. Bu aşılar yurt içinde yaygın olarak kullanılmakta ve hatta Türkiye başta bir çok ülkeye  ihraç edilmektedir. Bununla birlikte, Çin yapımı aşılar, Covid-19 virüsünün delta ve omikron varyantlarına karşı bağışıklığı indüklemede büyük ölçüde etkisiz kalmıştır. Bu nedenle Çin imalatı aşıların , diğer ülkeler tarafından  ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre % 97  oranında azalmıştır.

“Natural Medicine” dergisinin Mayıs sayısında yayınlanan bir  bilimsel araştırma makalesinde, Çin’de Çinvirüsü salgınının önlenmesi için  karantina tedbirleri  uygulanmadığı takdirde Çin’de enfekte insan sayısının 112 milyona ulaşacağını, bunlardan en az 1.5 milyon insanın  ölebileceğini  bunun ise,  Çin’in sağlık sisteminin çöküşü olacağını ve aynı zamanda  Çin’in mevcut otoriter sistemi için büyük bir tehdit olacağı ifadesi yer alıyor.

Share
3167 Kez Görüntülendi.