logo

trugen jacn

DUK SÖZCÜSÜ RAŞİT : Xİ’NİN ANİ URUMÇİ ZİYARETİ DÜNYAYI BİR KEZ DAHA ALDATMAKTIR

 ÇKP Genel Sekreteri ve Çin Lideri Xi Jingping’in  11-12 Temmuz günlerinde Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi’ye 24 saatlık ani bir ziyaret gerçekleştirdiği  açıklandı.  ÇKP’nin resmi yayın organlarından  da ayrıntıları açıklanan bu ani  ziyareti değerlendiren DUK Sözcüsü Dilşat Raşit  ÇKP Diktatörü Şi’nin bu ani urumçi ziyaretinin asıl amacının uluslararası toplumun Çin’in Uygurlara yönelik  işlediği insanlık suçları ile soykırım cinayetlerine karşı  tepki ve protestolarına karşı bir meydan okuma ve dünyayı bir kez daha  aldatma amacı taşıdığını açıkladı.

شى جىنپىڭنىڭ ئۈرۈمچىدىكى بىر كۈنلۈك تۇيۇقسىز زىيارىتى دىققەت قوزغىماقتا

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

ÇKP    Genel Sekreteri ve Çin Lideri Xi Jingping’in  12 Temmuz öğleden sonrası ile 13 Temmuz  öğle saatlerine kadar, yaklaşık 24 saat süre ile Doğu Türkistan’in başkenti Urumçi’ye    anı bir ziyaret gerçekleştirdiği açıklandı.  ÇKP medyasının açıkladığı bu ani ziyaret sırasında ÇKP diktatörü Xi’in  başkent Urumçi’de etnik Çinili göçmenlerin  oturdukları bazı mahalleler ile Urumçi Etnoğrafi Müzesini ziyaret ettiği bilgisi yer aldı. Çin Lideri’nin ayrıca,  Uygur kıyafetleri giydirilmiş  bazı sözde  Uygurların evlerini ziyaret ettiği   ve Uygur sanatçılar ile  birlikte  çektirdiği  hatıra resimleri de Çin basınında yer aldığı görüldü.

ÇKP medyasına göre ÇKP Lideri Xi Jinping, Urumçi  ziyaretinin amacının bölgedeki  Eğitim ve  yetenek eğitimini güçlendirme (Çin Nazi Toplama Kamplarının sayılarını arttırma ve zulmü arttırma),  Çinvirüsü salgınlarını önleme ve kontrol etme, ekonomik ve sosyal kalkınmayı kapsamlı bir şekilde planlama, etnik birliği sağlam bir şekilde ilerletme (Çin Şövenizmini  daha da arttırma)  ve bir bütün olarak Çin ulusunun bilincini pekiştirme  olduğunu öne sürdü.

HİNDİSTAN HÜKÜMETİ 3 UYGUR TÜRKÜ SIĞINMACININ İLTİCA TALEPLERİNİ REDDETTİ |  World Uyghur Congress | Dünya Uygur Kurultayı

DUK  Sözcüsü Raşit : Şi’nin Urumçi Ziyareti Dünya’ya Bir Meydan Okumadır

Almanya merkezli Dünya Uygur Kurultayı(DUK)Çin Lideri Xi’nin işgalindeki Doğu Türkistan’ın başkentini  ani  ve gizli  olarak ziyaret etmesini  bir  açıklama yaparak  tepki gösterdi ve  protesto etti. DUK  sözcüsü Dilşat Raşit  Çin Lideri Xi’nin işgal altındaki Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi’ye gizli ve ani bir kısa ziyaret gerçekleşterimesinin amacının uluslararası topluma bir meydana okuma olduğunu belirterek : ” İşgalci Çin’in Başı  Xi Jinping’in Urumçi’ye   yaptığı  anı ve sürpriz ziyareti  uluslararası  toplumu aldatmak amacı taşımaktadır. Bu ani ziyaret Çin’in Doğu Türkistan’da yaşayan Uygurlar ve diğer Türk halklarına karşı işlediği soykırım suçları ile insanlık  cinayetlerine karşı son aylarda yükselen itiraz, tepki ve protestolarına karşı bir meydana okumadir. ” şeklinde değerlendirdi.

DUK Sözcüsü  Dilşat,ÇKP.Lideri  Şi’nin bu ani ziyaretinin  amaçlarını şöyle açıkladı :

  1.  Doğu Türkistan’daki gerçek durum hakkında dile getirilenlerin aksine  Doğu Türkistan’da işgalci Çin’in baskı ve zulmünün olmadığını,  bölgedeki genel durumun istikrarlı   ve insanların mutlu bir hayat sürdüğünü   Çin yalanları ile perdazlayarak  dünya’ya göstermek.
  2. ÇKP Lideri Xi’  bu ziyareti ile  Çin’in bölgede yaşayan  Türk halklarına karşı yaptığı baskı, zulüm ve insanlık dışı  soykırım suçlarına karşı  uluslararası toplumda günden güne güçlenen tepkiler ve protestolara  bir meydan okuma ve bu protesto ve itirazların ÇKP yönetimini etkileyemeceğini göstermektir.
  3. ÇKP İşgal yönetiminin Uygurlara yönelik  köle/İşçi olarak zorla çalıştırma ve etnik ayırımcılık ve ırkı soykırım  uygulamalarını pervasızca sürdüreceğini ilandır.
  4. ÇKP Lideri bu ziyareti ile Çin işgal yönetiminin  İşgalci polis ve askerlerinin  Çin devlet terörü ile Uygurların bastırılmasını  en üst derecede  destekleyeceğini göstermek  ve onlara baskı ve zulümlerini  istediği şekil ve yöntemde yapmalarına teşvik etmektir.

 

  1. Xijinping-Urumçi-Ziyaret-2.jpg

Polis Arşiv Belgeleri ;  Başkan Xi. Bölgedeki  baskı ve soykırımın   Baş Planlayıcısı

Geçtiğimiz aylarda ifşa olan ve dünya medyasında yer alan ” Sincan Polis Belgeleri “‘nde yer alan bazı gizli belgeler, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Uygurlara yönelik  uygulanmakta olan baskı ve zulmün   beyni, baş planlayıcısı  ve proje sahibi olduğunu ortaya koymuştur.

Haziran 2018’de sızdırılan belgelerden birinde  ise, Çin Kamu Güvenliği Bakanı Zhao Keji bu noktayı teyiit ederek bir kez daha ortaya koymuştur. Bakan Zhao Keji konuşmasında, Çin merkezi hükümetinin Toplama kampları  politikasını desteklediğini, Xi Jinping’in kamplardaki aşırı kalabalıktan haberdar olduğunu ve merkezin yeni kamplar inşa etmek ve daha fazla kamp polisi istihdam etmek için finansman ve diğer tesisler sağlayacağını açıkça belirtiyor.

Uzmanlar, Çin Polis Arşiv Belgelerin ortaya çıkmasının ardından Xi Jinping’in Uygurlara yönelik “insanlığa karşı suçlar” ve “soykırım” politikalarının başkomutanı olduğu ortaya çıktı. Bu kez Xi Jinping’in Urumçi’ye yaptığı ani ziyaret, her kesimden gözlemcinin dikkatini çekiyor ve yeni baskı ve soykırım cinayetlerinin uygulamaya konulmasından endişe ediyorlar.

Share
228 Kez Görüntülendi.