logo

trugen jacn

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ KONCUK :UYGUR SOYKIRIMINA KARŞI SUSKUNLUK KABUL EDİLEMEZ!

Türkiye'deki muhalefet partileri hükümeti "Uygur soykırımını" durdurmak için harekete geçmeye çağırdı.

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

 İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk,  Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan Uygurlar, Kazaklar ve diğer  Türklere yönelik baskı zulüm ve etnik soykırım cinayetlerinin  kayıtsızca sürdürdüğünü belirterek  ”  Doğu Türkistan Türklerinin ve  Türk dünyasının  ilham, ümit ve yegane dayanağı olan Türkiye’nin  Çin’in  bu cinayetleri  karşısında takındığı   suskunluk  ve kayıtsızlık asla kabul edilemez!” açıklamasında bulundu.

Özgür Asya(rfa.org/Uyghur) radyosu Ankara Temsilcisi Erkin Tarım’a  05 Temmuz 2009 Urumçi soykırımıının 13.yıldönümü   için  açıklamalarda bulunan İYİ Parti Milletvekili Koncuk’ın konuşması şöyle :

” Ben Doğu Türkistan’in Kaşgar kentinden Adana’ya göç ederek yerleşen bir Uygur Türkü ailenin evladıyım. Doğu Türkistan her Türk ferdinin olduğu gibi benim de ana vatanım, sorunum ve  ilgi alanımdır.  Doğu Türkistan’ın Çinliler tarafından  silah zorla işgal edilen bir  Türk ülkesi olduğunu  bilmeli ve asla unutmamalıyız. Doğu Türkistan’da  Çin’in işgalinden beri tarih boyunca pek çok katliam ve soykırımlar  yaşanmıştır. Bugün Çin hükümeti Uygurları  toptan soykırımla yok etmek  için “Eğitim Merkezleri”   aldatmacası   ile  Çin tipi  Toplama kampları kuruyor. ve milyonlarca soydaşımızı bu kamplara hukuksuz olarak hapsederek insanlık suçu işlemektedir.  Buna seyirci ve suskun kalmamız  ve kabul etmemiz  asla  mümkün değildir.”

Türkiye Uygur Soykırımına Sessiz Kalmamalıdır

Demokratik  sistemi  benimseyen Batılı ülkeler  Çin’i Uygur soykırımı sebebiyle teepki gösteriyor ve sürekli tepki gösteriyor. Kardeşlerimize yönelik baskı,zulüm ve soykırıım uygulamalarının sonlandırılması için bir takım çare ve tedbirler alıyor. Ancak,  Türkiye bu konuda suskunluğunu ve kayıtsızlığını hala sürdürüyor.  Türk dünyasının ve özellikle Doğu Türkistan Türklerinin  en çok güvendikleri ve  ilham kaynağı olarak bildikleri Türkiye’mizin  bu tutumunu kabul etmek ve onaylamak asla mümkün  değildir. Türkiye yönetimi insani olarak de olsa bu konuda tepkisini ortaya koymalıdır.

Özgür ve Bağımsız Olmak Uygur Türklerinin  de doğal Hakkıdır

Biz İYİ Parti olarak kurulduğumuz günden itibaren Doğu Türkistan meselesini gündemde tutmaya gayret gösteriyoruz. Genel Başkanımız ve Milletvekili Arkadaşlarımızın  değişik platformlarda  ve özellikle TBMM’de söz alarak sürekli Doğu Türkistan dramını gündeme getiriyorlar. Bundan sonra aynı şekilde  takipçisi olmayı sürdüreceğiz.

Uygur Türkleri Türklerin ilk yerleşik hayata geçen  Türk kültür ve medeniyetinin şanlı  temellerini atan  kadim bir Türk  boyudur. Uygur Türklerinin  Türk  kültürüne ve  insanlığın ortak  kültür ve medeniyetine çok önemli katkıları olmuştur.  Bütün bu sebeplerden dolayı Doğu Türkistan meselesi hem Türk Milletinin hem de insanlığın   ortak bir  davası, ortak acısı ve  ortak derdi olmalıdır.

Çin’in  Uygurlara Yönelik İnsan Hakları İhlallerinin Soykırım ve İnsanlık Suçu Olduğunu  Kabul Ettireceğiz .

İYİ Parti  olarak önümüzdeki günlerde  Çin’in Doğu Türkistan’da yaşayan Türk halklarına yönelik ağın iinsan hakları ihlallerinin “İnsanlığa Karşı İşlenmiş bir Suç ve Etnik Soykırım Cinayeti” olarak kabul edilmesi için  ve tanınması   için bir yasa tasarısı hazırlayarak   TBMM’ne sunacağız ve kabul edilmesi için  çalışacağız.

Son olarak Doğu Türkistan’da ve dünyanın  değişik ülkelerinde yaşayan Doğu Türkistanlı Kardeşlerimin  Kurban Bayramını kutlar, önümüzdeki yıllarda inşaallah özgür ve bağımsız Doğu Türkistan’da kutlamalarını temenni  ediyor saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Share
1283 Kez Görüntülendi.