logo

trugen jacn

ÇİNLİ TANIK, ÇKP’NİN TOPLAMA KAMPLARINDAKİ UYGURLARA MUAMELESİ “HAYVANCA” İDİ

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

2019  yılında kısa bir süreliğine Doğu Türkistan’daki bir Çin tipi Toplama kampında hapiste tutulan etnik Çinli bir eski mahkum  Toplama kamplarında tutulan Uygur  tutuklulara ÇKP’nin  vahşi ve  insanlık kalıbından çıkmış acımasız Gadiyan, Asker ve Polislerinin  yaptığı baskı zulüm ve insanlık dışı muamaleleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunduğu bildirildi.

ABD medyasına açıklamalarda bulunan Çinli eski mahkum    Özgür Asya radyosuna  anlattıkları   şöyle  ;

” Benim adım Jiang Yüen. 12 yaşında iken ailem ile birlikte Uygur bölgesine zorla göç ettirilerek yerleştirildik.  Çin yönetimi beni de  bilmediğim bir suçtan  dolayı tutuklayarak Uygurların tutulduğu bir Çin tipi Toplama kampına 35 gün süre ile hapsetti. Burada birlikte kaldığımız Uygur Tutuklulara yaptığı acımasız ve insanlık kalıbından çıkmış vahşiyane baskı ve zulümlerine şahit oldum. ÇKP’nin  Uygurlara yaptığı baskı, zulüm ve işkenceler özetle şöyle idi :

  1.  ÇKP Yönetimi bölgede hala yeni kamplar inşa etmeyi sürdürmektedir.
  2. Bu Toplama Kamplarının inşaatı Çinli Yapım Şirketlerine ihale ediliyor. Bu Çinili Yükleniciler Kampların insaatinda tutuklu Uygurları köle/İşçi olarak zorla çalıştırıyor.
  3. Uygurlara ödenmesi gereken emeklerinin karşılığı ücret onların yerine bu kamplarda görevli  Çinli görevlilere ödenmektedir.
  4. ÇKP Yönetimi Toplama Kamplarında hapiste tuttuğu  doğum yaşındaki Uygur kadınlara doğum yapma yeteneklerini yok edecek  hormonlu ilaçları zorla  vererek  onları kısırlaştırmaktadır.
  5.  Çin yönetimi, Uygur tutuklu kadınların uzun saçlarını zorla kesmekte ve bu saçlardan sun’i saç imal ederek bu saçları yurt dışına ihraç etmektedir.
  6.  Çin Tipi Çin/Nazi kamplarındaki tutuklu Uygurlar kampların içinde veya  yakınlarında kurulan  fabrika,işletme veya üretim tesislerinde zorla çalıştırılarak  imal ettikleri ürünler ihraç edilmekte ve Çin devletine parasal girdi sağlanmaktadır.
  7. Tutuklulara zorla Çince öğretilmekte Çince şarkılar  söylemeye zorlanmaktadır.
  8. Bununla birlikte ÇKP,Mao ve ÇKP’nin şimdiki Lideri Xi’nin  öğreti ve konuşmalarını  Çince olarak zorla ezberletilmektedir.
  9. Kamplarda tutulan  Uygurlara siyasi ve ideolojik  baskıcı dersler verilmekte ve  beyin peyin yıkama seansları uygulanmaktadır. ÇKP’ye  daima sadık kalacaklarını yüksek sesle  söylemeye zorlanıyorlar.
  10.  ÇKP’nın  Toplama Kamp ı görevlilerinin  Uygur,Kazak ve diğer azınlıklara karşı muamelesi  hayvanca  ve kabul edilemez derecedi acımasız ve vahşice idi.

Uzmanlar son  Çinli tanık ile birlikte ÇKP’nın Toplama Kamplarındaki insanlık suçlarını  ifşa eden Çinli tanık sayısı 2’ye yükselmiştir.   Londra’da toplanan Bağımsız Uygur Mahkemesinde  eski İşkenceci  Toplama Kampının etnit Han Çinlisi polis memuru   tanık olarak  tanıklık yapmış ve ifade vermişti.  Han Çinlisi tanıkların  tanık olarak verdiği ifadeler ve dünya medyasına yaptığı açıklamalar Toplama Kamplarının mağduru ve tanığı Uygur ve Kazak şahitilerini ifadelerini  daha da güçlendirdiğini ifade ediyorlar.  şti.

 Çinli Toplama kampı tanığı ve mağduru Jiang Yüen kamptan çıktıktan sonra ABD’ye kaçtı ve sığınma talebinde buulundu.Daha sanro ise, ABD merkezli Watch Network’e Great Era gazete ve haber portalları ile  New Dawn TV kanalında  canlı yayında Doğu Türkistan’da şahit olduklarını anlattığı bildirildi.

Share
5444 Kez Görüntülendi.