logo

trugen jacn

SİYASİ PARTİLERDEN ÇİN BÜYÜKELÇİLİĞİ’NİN ” SİNOLOJİ SEMPOZYOMU”‘NA SERT TEPKİ

1. Türkiye Sinoloji ve Çin Araştırmaları Sempozyum başvuruları başlıyor

Hamit GÖKTÜRK (UYHAM)

İçlerinde Çin’in Ankara Büyükelçiliği, eski Komünist/Maocu İşçi Partisi’nin  evrilmiş  ” Vatan”  Partisinin Başkanı Perinçek ile bu Parti’nin Çin Temsilcisi  ve  İstanbul Üniversitesi Çin Dili ve Edebiyatı   Bölümü  başkanlığı ve bir çok Çin’in güdümündeki STK.ların de yer aldığı bir düzenleme kurulu tarafından  düzenlenen  sözde  “Sinoloji Sempozyumu” 24 Eylül 2021 Cuma günü(dün) çevrimdışı olarak başladı.

Çin’in  Doğu Türkistan Türklerine yönelik insanlık dışı soykırım suçlarını  bilimsellik  kisvesi altında   üstünü örtmek ve Türk halkından gizlemek amacı  ile  Ülkemizin seçkin bilim yuvası İstanbul Üniversitesi başta Türk Üniversitelerini  de alet ederek düzenlediği bu sözde  “Sinoloji Sempozyumu”‘na siyasi Parti Yetkililerimiz en üst düzeyden kınayarak  sert tepki gösterdi.

Fahrettin Yokuş: Suriyelilere Özel Hastane Ayrıcalığı Kabul Edilemez – Suriyeliler Suriyeye

İYİ  Parti Milletvekili Yokuş :  Çin’in bu Tür  sözde ” Bilimsel Toplantılar” ile Türklere Soykırım Cinayetlerini Gizleyemez

Doğu Türkistan davasına olan çok önemli ve değerli  destekleri ile her zaman mazlum Uygur Türklerinin yanında olan, TBMM’de dafalarca  söz alarak   gündeme taşıyan, Doğu Türkistan’daki ağır insan hakları ihlallerinin araştırılması için Milletvekili Arkadaşları ile birlikte  önergeler veren ve sürekli   bu konuda faaliyet gösteren İYİ Parti Konya Milletvekili  Sayın  Fahrettin Yokuş Özgür Asya radyosuna   yaptığı açıklamasında  bu sempozyumun yapılmasına sert tepki göstererek şunları söyledi : ”  Çin’in  bilimi  istismar ve Üniversitelerimizi de alet ederek düzenlediği bu sözde sempozyum  Türk halkının kafasını karıştırmak ve Uygurlara yönelik soykırım suçlarını gizlemek  için olduğu çok açıktır. Çin’in Doğu  Türkistan Türklerine yönelik baskı, zulüm ve soykırım uygulamaları  Türkiye’de ve  tüm dünyada ifşa oldu ve artık Çin’in Uygur  Soykırımı Türk Milleti ve  uluslararası toplumca biliniyor hale gelmiştir. Çin’de ve Doğu Türkistan’da insan hakları ve demokrasiyi yasaklayarak  katleden ÇKP yönetimi  ülkemizdeki  ifade ve düşünce özgürlüğünü insan hakları ve demokrasinin  nimetlerinden sonuna kadar  yararlanarak  bu tür Çin zulmünün üstünü örtme ve gizlemek amacı ile bu tür girişimlere baş vurmaktadır. Ancak, Türk Milletini  bu  tür yalanları ile  asla  kandıramayacaktır.  Biz İYİ Parti olarak TBMM’de bu konuyu gündeme getireceğiz. Hükümete ” Çin Doğu Türkistan’da yaşayan  Kardeşlerimize soykırım yaparken ve onları yok etmeye çalışırken  Çin’in bu  istismar etmeye yönelik bu  amaçlarına neden zemin hazırlıyor ve izin veriyorsunuz? diye soracağız.” sözleri ile tepkisini ortaya koydu.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a saldırı - Son Dakika Haberler

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ : Çin,  Bu  tür Sözde “Çin Sempozyumu” ile Soykırım Suçlarının Asla Üstünü Örtemez

Doğu Türkistan duyarlılığı ve bu konudaki sürekli çalışmaları ile Doğu Türkistan Türklerinin duasını alan ve mazlum Uygur Türklerinin gönlünde taht kuran  Gelecek partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr.   Sayın Selçuk Özdağ Özgür Asya radyosuna  sözde ” Sinoloji Sempozyumunu” şöyle değerlendirdi :  ” ÇKP Yönetimi uluslararası toplumda Doğu Türkistan’da işlediği  ağır insan hakları ihlalleri, kurduğu Çin tipi Nazi Kampları ve bu kamplarda hukuksuz olarak hapsettiği milyonlarca Müslüman Türk   yüzünden günden güne itibar ve imaj kaybına maruz kalmaktadır. Geçtiğimiz yılın Ekim ayında Parti olarak  Genel Başkanımız Sayın  Ahmet Davutoğlu’un kalımı ile  İstanbul’da Doğu Türkistan Sivil Toplum Kuruluşları ve Kanaat önderleri ile birlikte bir farkındalık toplantısı gerçekleştirdik, Doğu Türkistan  ile ilgili yapılabilekleri istişare ettik.  Hafta başında Ankara’da bir Hastane’de tedavi gören Dünya Uygur Kurultayı eski Başkanı Sayın Erkin Alptekin’i ziyaretimiz sırasında Sayın Genel Başkanımız Davutoğlu  ” Doğu Türkistan bizim Öz Davamızdır.” sözleri ile  Partimizin desteğini bir kez daha tekrarladı.8 ülke Çin’in Türklere yönelik bu insanlık dışı baskı uygulamalarını  İNSANLIĞA KARŞI  İŞLENMİŞ BİR SUÇ VE SOYKIRIM olarak  ilan etmiştir. Çin’in Türkiye’deki bu ve benzer çabalarının esas amacı  Doğu Türkistan’da işlediği bu insanlık suçlarının üstünü örtmek ve cinayetlerini gizlemektir. Ancak, Çin yönetimi bu tür göz boyama ve aldatamaya yönelik  girişimleri ile bu amacına asla ulaşamayacaktır.” şeklinde konuştu.

Istanbul üniversitesi,beyazıt meydanı | Mapio.net

İstanbul Üniversitesi  sözde ” Sinoloji Sempozyum” İle ilgili Sessizliğini Koruyor

Başkanlığını İstanbul Üniversitesi  Edebiyat Fakültesi, Çin Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı  Prof. Dr. Eyyüp Sarıtaş’in  yaptığı  bu Sözde “Sinoloji Sempozyumu” ile ilgili olarak  Üniversite yönetimi sessiz kalmaya devam ediyor. Konferansa ev sahipliği yapan İstanbul Üniversitesi Rektörü  Sayın  Prof. Dr. Mehmet Ak’ın konu ile görüşlerini almak isteyen  Özgür Asya Radyosu  muhabirine   Özel kalemi ” Sayın Rektörümüz şimdi toplantıda. Telefon numaranızı  bırakın müsait olunca sizi arayacağız.” sözünü vermiş olmasına rağmen şu ana kadar kendisinin aranmadığı  açıkladı.

Acılı Uygur Türkleri, Bayezit Meydanı'nda "Ey Çin" diye haykırdı!

Doğu Türkistan Türkleri Sözde  “Sinoloji Sempozyumu'”ndan Üzüntü duyuyor

Türk Milleti ve özellikle Çin’in mağduru Doğu Türkistan Türkleri,dünyanın ve ülkemizin seçkin bilim yuvası olan geçmişi İstanbul’umuzu fetheden Fatih Sultan Mehmet Han’a kadar dayanan kadim ve saygın Üniversitemizin  Çin’in düzenlediği bu Sözde ” Sinoloji Sempozyumundan son derece  rahatsızlık ve üzüntü duymaktadır.  Geçmişte Türk dünyasından gelen   dünyanın en ünlü Bilim adamları ve Türkolog ve Tarihçilerinin ders verdiği, 1930’lu yıllarda TÜRKOLOLOJİ Kongrelerine ev sahipliği yapan   ve 10-12 Aralık 1992’de Doğu Türkistan Milli Kurultayı ile bir çok Doğu Türkistan ile ilgili  toplantılara  ev sahipliği yapan,  Türk Milletinin  gururu olan Güzide Üniversitemizin Çin’in Türklere yönelik soykırım cinayetlerini gizlemek amacı ile yaptığı bu sözde sempozyuma ev sahipliği yapmasını bir türlü  kabul edememektedir. ÇKP Yönetiminin işgalindeki Doğu  Türkistan’daki insanlık dışı baskı, zulüm ve soykırım cinayetleri ayyuka çıkarken,  Ülkeler ve uluslararası insan hakları  kuruluşlar, hatta insanlık onuruna sahip Çinli Aydınlarca ve tüm dünyaca   protesto edilerek lanetlenirken böyle bir ortamda bu sözde Çin Sempozyumunun yapılmış olması vicdanları kanatıyor ve  düşündürücü bulunuyor.

Öğretim Üyeleri ve Öğrenciler de  Bu Sempozyum  Rahatsız

Konuştuğumuz İstanbul Üniversitesinin bazı Öğretim üyeleri ve öğrenciler İstanbul Üniversitesi gibi Türk Milletinin gururu ve gönlünde ayrı bir yere sahip  bu üniversitede  Çin’in soykırım cinayetlerini gizleme amacı ile yaptığı bu sözde Çin Sempozyumundan son derece rahatsız olduklarını  belirterek ” Bu kabul Edilemez Bir Durum”  sözleri ile  tepkilerini  dile getirdiler.

Çin Yönetimi Türkiye’de Etkin Olmaya Çalışıyor

Çin yönetimi İşgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan Türklere yönelik soykırımla onları yok etme politikalarının  Türkiye’de duyulmasından ve   Türk Milletinin tepkisinden  çok korkuyor ve   endişe ediyor. Türkiye’de ÇKP baskı ve zulmünün duyulmasını istemiyor. Bu nedenle sık sık kültür ve sosyal  alanlarda bir çok etkinlikler yaptığı biliniyor. Çin’in bu girişim ve etkinlikleri 2017’de  Hitler Faşizminden ilham ve örnek  alarak kurduğu Çin tipi Nazi Kampları   uygulamasından  sonra  Türk halkından gelen tepkiler ve kamu oyunun  Çin’e  yönelik  olumsuz  tepkileri nedeniyle bir süredir  aktivitesini kaybetmişti.  Uzun bir sessizlikten sonra Ankara’daki  Çin Büyükelçiliği desteğiyle  düzenlediği  sözde  “1. Çin Araştırmaları(Sinoloji) Sempozyumu”  yıllar sonra bir ilk olmaktadır.

Share
557 Kez Görüntülendi.