logo

trugen jacn

ÇKP FAŞİZMİ 21.YÜZYILDA MODERN KÖLE TİCARETİ İLE YENİ BİR İNSANLIK SUÇU DAHA İŞLİYOR

Bir 7 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)
İşgalci,Sömürgeci,Gaspçi, çocuk ve bebekleri dahi katletmekten çekinmeyen  soykırımcı Çin yönetimi, işgalindeki Doğu Türkistan’da  yaşayan Türklere yönelik  yeni bin utanç verici insanlık suçu daha işlediği açıklandı.İşgalci Çin 21.yüzyılda  modern usullerle köle ticareti yaparak  yüz karası suçlarına  böylece bir yenisini daha eklemiş oldu.
Bir şunu diyen bir yazı 'Accept Xiniiang Kazakhs with package price 16, Want Huis from QinghaiGansu with package price 18 接收新疆哈族 打包价格 16接收青海 甘肃 回族 打包价18 接收新疆哈族 訂包价格 16 接收青海 日肃 回族 打包价18 以上均可代发工资 人多加2毛 不议价 有实力的老板随时可以考察企业 世纪创新人力 Accept Xinjiang Kazakhs with pack price 16 Accept Huis from Qinghai Gansu package price 18 Wages can be paid on the cent extra for more people, negotiable 核心会员 Puissant bosses investigate the firm at anytime 送TA礼物 分享' görseli olabilir
Çin, ÇKP Sosyal Medya Platformu BAİDO üzerinden ” Köle Satışı”inda Çin İşgal Yönetimi Bu İnsanlık Suçuna Ortak 
ÇKP dikta yönetimine bağlı arama motoru Baidu üzerinden   Uygur işçilerin satışı ile ilgili  ilanlar yayınlayan bin Çinli Şirketin bu ilanı  insan hakları örgütleri ile uluslararası gözlemcilerin dikkatlerinden kaçmadı.
İngiltere  merkezli Sky News medya gurubu  geçtiğimiz günlerde Çin’in işgalindeki  Uygur bölgesinde  sadece Uygurlardan  oluşan kalabalık bir işçi gurubunun satışa çıkardıklarına dair Baido  sosyal platformunda ilan verdiği bildirildi.
Çin’in Baidu arama motorunda verilen ilanda  Satılık Uygur İş gücü hakkında bilgiler veriliyor. Verilen onlarca bu  Köle/İşçi reklamlarının  her birinde 100-150  Uygur  işçi gurubu yer alıyor. Verilen reklamın en dikkat çeken  tarafı ise  satılığa çıkarılan bu  Köle/ işçilerin  verilecek iş talimatları ile  iş disipline ve diğer verilecek emirlere   mutlaka  uyacaklarına dair kesin garantiler veriliyor.  Bu durum ise, Çinli Şirketlerin bu Köle/İşçi ticaretinde  2014 yılında Uygur Türklerinin güneydoğu Asya ülkelerine  kaçak olarak gelmeleri ile benzerlik gösteriyor. Bu da bu Köle/İşçi ticaretinde Çin yönetiminin kesin parmağının olduğu  şüphesini  güçlendiriyor.
KÖLE İŞÇİLER, POLİS KONTROLÜNDE ÇALIŞTIRILACAK
Verilen Köle/İşçi  satış ilanında  kiralık işçilerin  bir dizi eğiitimlerden geçirildiği, bu suretle  onların  politik ve sosyal olarak kontrol  altında olduğu  ayarıca hepsinin de   sağlık kontrollerinin yapıldığı  hususları de ilanlarda yer alıyor. İlanda ayrıca  işveren ileKöle/İşçi  sözleşmesinin  imzalanmasını takip eden  15 gün içerisinde  İşçilerin belirlenen  yerde kendilerine teslim edileceği kiralanan Köle/İşçilerin işgal yönetimince  yarı askeri düzenle yönetileceği, işi bırakıp gitmelerinin mümkün olmadığı ve bu işçilerin  uzun süreli çalışmaya alışık olduğu hususları de  belirtiliyor.
Ayrıca Uygur Köle/İşçilerin  üretim yeri  kurallarına uyumu  konusunu   sözde Özerk bölge hükümetine bağlı  ve Polis güçleri tarafından takip edileceği özellikle ifade ediliyor.
Uygurların Köle/İşçi  Olarak Satılması Yeni Bir Uygulama Değil
Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlalleri konusundaki çalışmaları ve ye yayınladığı raporlar ile öne çıkan Avustralya Stratejik Politika Enstitüsü (ASPI) tarafından Mart/2020 ayında yayınlanan “Satılık Uygurlar” başlıklı bir rapora göre Çin, 2017 ile 2019 yılları arasında Doğu Türkistan’daki toplama kamplarından yaklaşık 80 bin genç  Uygur tutukluyu bölgede ve merekezi Çin’deki üretim tesislerinde çalıştırılmak üzere kiralandığı  ve bu bölgelere sevk edildikleri bilgisi  de kanıtları ile ile birlikte yer alıyor.
Share
285 Kez Görüntülendi.