logo

trugen jacn
14 Ekim 2019

ÇİN LİDERİ Xİ(‘TLER)’DEN TEHDİT : VÜCUTLARINI PARÇALAR ,KEMİKLERİNİ KIRARIM !

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, “Çin’in herhangi bir yerinde ayrılıkçı aktivitelere girişenler, nihayetinde parçalanmış vücutlar, kırılmış kemiklere dönüşecek” diyerek, Hong Kong’da hükümet karşıtı protesto eylemleri yapanları ve Doğu Türkistan’daki Müslümanları hedef aldı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin’in herhangi bir yerinde ülkeyi parçalamaya teşebbüs edecekleri, “parçalanmış vücutlar, kırılmış kemiklere” dönüştürmekle tehdit etti.
xi jinping ve Mao resimleri ile ilgili görsel sonucu

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Çin Merkezi Televizyonunun (CCTV) haberine göre, Şi, dün Nepal’deki temasları çerçevesinde, isim vermeden ayrılıkçı faaliyetlere girişenlere yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Devlet Başkanı Şi, “Çin’in herhangi bir yerinde bölücü aktivitelere girişenler, nihayetinde parçalanmış vücutlar, kırılmış kemiklere dönüşecek.  Çin’i parçalamaya çalışanlara destek veren dış güçler de Çin halkı tarafından boş umutlara bel bağlayanlar olarak görülecek.” ifadelerini kullandı.

Şi’nin açıklamalarının, Hong Kong’da hükümet karşıtı protestoların yapıldığı güne denk gelmesi dikkati çekti.

Xi’den En Sert Açıklama

Devlet başkanı Xi’nin ” Ayrılıkçı Hareket”lere karşı tehditleri Çin Dışişleri Bakanlığı Çin Devlet Konseyi Hong Kong ve Makao işleri Ofisi gibi Çin devlet mekanizmalarının ötesinde en üst seviyede yapılan en sert açıklama olduğu belirtiliyor.

19-10/14/c-1571045708.jpg

PROTESTOLAR HIZ KESMEDİ

Hong Kong’da haziranda Çin’e iade tasarısına tepki olarak geniş çaplı başlayan ve iadenin iptaline rağmen devam eden protestolar, geçen hafta cumartesi günü yürürlüğe giren maske yasağı sonrasında hız kesmedi.

Maske yasağı yasası : gösterilerde başına maske takanlara azami 1 yıl hapis ve 2.300 $ para cezası öngörülüyor.

Kaynak : Karar.com

Etiketler: » » » » » »
Share
508 Kez Görüntülendi.