logo

trugen jacn
09 Eylül 2019

İNGİLİZ İŞÇİ PARTİSİ LONDRA’DA ÇİN’İN UYGURLARA BASKI VE ZULMÜNÜ PROTESTO ETTİ!

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Birleşik Krallık İşçi Partisi başkent Londra’da Çin’in Doğu Türkistan’daki baskı,zulüm ve soykırım uygulamalarını protesto için bir gösteri düzenledi. İngiliz İşçi Partisi mensubu bir grup protestocu, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği önünde toplanarak gösteri yaptı. Göstericiler akşam saatlerinde ellerinde Doğu Türkistan bayrakları ve pankratlar ile Londra’nın “Finchley and Golders” semtinde, Portland Meydanında bulunan Çin Büyükelçiliği önünde toplandılar.

İşçi Partisi adına açıklama yapan David Ball konuşmasında, “İşçi Partisi üyesi sosyalistler olarak biz Çin Hükûmetinin sosyalist tutumunu desteklemiyoruz. Bizim inandığımız sosyalizm bu değildir. Binlerce insan eğitim kampları adı verilen toplama kamplarında toplanmaktadır. Artık bu insan hakları ihlallerine son verilmelidir. Biz Uygurlarla beraberiz.” şeklinde konuştu.


“Çin Toplama Kamplarında 3 milyon Müslüman”,  “Doğu Türkistan’a Özgürlük” ve “Toplama Kamplarına Hayır” sloganlarının yazılı olduğu pankartların taşındığı gösterilerin bundan böyle her ayın 5’inci gününde düzenli olarak gerçekleştirileceği de bildirildi.

Kaynak : Kırım Haber Ajansı(QHA) 06.09.2019

Etiketler: » » » » » » » » » » »
Share
640 Kez Görüntülendi.