logo

trugen jacn

DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ BİR NAZİ KAMPININ YERİ VE BAZI TUTUKLULARIN ADLARI TESBİT EDİLDİ

Görüntünün olası içeriği: 19 kişi, kalabalık ve yazı

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

ÇKP İşgal yönetiminin 2017 yılından itibaren Doğu Türkistan genelinde Hitler Faşizminin 1940’lı yıllardaki Nazi ölüm kamplarından ilham ve örnek alarak kurduğu Çin Nazi Kamplarına ait yukarıdaki çarpıcı resmin yeri ile resimde yer alan bazı tutuklu Uygur Türklerinin kimlikleri belirlendi. Norveç’e yerleşik Doğu Türkistanlı Uygur Türklerinin kurduğu İsveç Uygur Komitesi’nin görgü şahitleri ve güvenilir kanıtlara dayanak tesbit ettiği ve Özgür Asya radyosunun Lop ilçesindeki bu kamp yetkilerinden teyit ettiği bilgilere göre bu resim ve kampla ilgili bilgiler şöyledir ;

Çin Nazi Kampının yeri : Hoten İli Lop ilçesi

Çin Nazi Kampının Adı : Hoten ili Lop İlçesi ” Pekin Organize Sanayi Bölgesi” olarak adlandırılan bu Sanayi bölgesindeki Çimento Fabrikasının karşısında buluyor.

Kimlikleri tesbit edilebilen Kişiler (resimde belirtilen rakamlara göre )

  1. Muhammed Emin : Şanghay Teknik(Endüstri) Üniversitesi mezunu Mühendis
  2. Aziz Şantang Hacı Lop İlçesi merkez Büyük Ceminin arkasındaki sokakta oturur.15 yıl öncesine kadar Yörüngkaş ırmağı kenarında bir Uygur restoranı açmiş.Daha sonra Biskuvi ticareti ile iştigal ederek çok başarılı olmuş.Daha sonra Lop Peking Organize Sanayi bölgesinden Biskuvi ve şekerleme Fabrikası kurmuk için büyük bir arazı satın almış.Ancak,Fabrika inşaatına başlamadan önce daha önce hacca gittiği için tutuklanarak Toplama kampına hapsedilkiştir.Hangi toplama kampında ve ne zamandan beri tutuklandığı bilinmiyor.
  3. Abdullah Yağaççı : Lop İlçesi 5.kent 1. mahallede oturur Marangoz
  4. Ali Ahun : Lop’lu din adamı Hafiz(Kari ) Dol kentinden
  5. Bu çok çarpıcı ve önemli resim 2 yıldan beri dünyanın önde gelen me dya organları tarafından Doğu Türkistan’daki Çin Nazi Kampları ile ilgili haber ve araştırma yazılarında kullanılıyor ve ilgi çekici bulunuyordu.
  6. Norveç Uygur Komitesi Başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile bu konuda çalışma yapan uzman ve emeği geçenlere bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. (UYHAM)

Kaynak : Norveç Uygur Komitesi Kurumsal İnternet Sitesi(Uygur Türkçesi ile)

Etiketler: » » » » » » » » » » »
Share
836 Kez Görüntülendi.

BENZER HABERLER