logo

trugen jacn

YOZGAT SÜRMELİ ŞİİR ŞÖLENİ ETKİNLİKLERİNİN ONUR KONUĞU : DOĞU TÜRKİSTAN

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve yazı

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)
Yozgat’ta 01-02 Temmuz 2917 tarihleri arasında Yozgat Şiir Sevdalıları Derneği’nce düzenlenecek Sürmeli Şiir Şöleni etkinliklerine Doğu Türkistan Onur Konuğu olarak davet edildiği bildirildi.
Sürmeli Şiir Etkinleri programı ile ilgili olarak açıklama yapan Yozgat Şiir Sevdalıları Derneği Başkanı Sayın Ahmet Sargın 01-02 Temmuz 2017 tarihleri arasında Yozgat’ta gerçekleştirilecek Sürmeli Şiir Etkinliklerinin Onur Konuğu olarak Dernek Yönetim Kurulu kararı ile Doğu Türkistanlı Şaire – Mütercim ve Uygur yemekleri uzmanı Nurale Göktürk’ün Onur Konuğu olarak davet edilmesinin kararlaştırıldığı ve kendilerini Yazgat’ta ağırlamaktan şeref duyacaklarını açıkladı.

Nurala Göktürk'ün fotoğrafı.
Nurale Göktürk : Şahsımizde Esas Onur Konuğu Doğu Türkistan

Doğu Türkistanlı Şaire-yazar,mütercim ve Uygur Gastronom ve Uygur Nurale Göktürk 1-2 Temmuz 2017 tarihlerinde Yiğidin Harman Olduğu Yozgat’mızda düzenlenecek Sürmeli Şiir Şöleni etkinliklerine “ONUR KONUĞU” olarak davet edilmekten son derece mutlu olduğunu ifade ederek şunları söyledi ; “ Sürmeli Şiir Şöleni etkinlerinde Onur konuğu olarak davet edilmemizi,aslında Doğu Türkistan’a verilen bir değer ve şeref olarak kabul ediyoruz.
Yozgat Şiir Sevdalıları Derneği Başkanı kadirbilir,Vefakar gönül adamı ve Aziz dost Sayın Ahmet Sargın Beyefendi ile Yönetimi Kurulunun değerli üyelerine ve tüm çalışma arkadaşlarına bize gösterdikleri bu  teveccüh ve onudan dolayı minnet ve şükranlarımız  sunuyoruz.

Ahmet Sargın Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Değerli Başkanımız sayın Ahmet Sargın Beyefendi’nin bizleri onurlandırması, değer vermesi sadece bize değil, bizim şahsımızda günümüzde Türk İslam dünyası ile belki de insanlık aleminin en mağduru olan Doğu Türkistan Türklerine bu çok sıkıntılı ve zor günlerinde verdiği bir değer,önem ve büyük bir manevi güç ve destektir. Bu onur tamamen bizleri Yetiştiren, günümüzde baskı zulüm ve soykırım uygulamaları karşısında Türk -İslam kimliğini korumak için kan ve can veren Doğu Türkistanlı Kardeşlerimize aittir. Bizler de böyle kadirbilir Doğu Türkistan ve Türk Dünyası Aşıkları  gönüldaş ve dostlarımızdan  gurur ve onur duyuyoruz.” Şeklinde konuştu.
.Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, gülümseyen insanlar

Etiketler: » » » » » » »
Share
1643 Kez Görüntülendi.