logo

trugen jacn

ÇİN’İN KAŞGAR ARTUŞ’TA KATLİAM YAPTIĞİ İDDİA EDİLDİ : 70 ÖLÜ,YÜZLERCE YARALI

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, kalabalık ve açık hava

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi ( UYHAM)

Tibet’teki diktatörlüğü sırasında yaptığı insanlık dışı baskı,zlüm ve katliamları  ile  ünlenen ve aynı Çin faşizmi temelli uygulamaları Doğu Türkistan’da de  icra etmesi için geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Urumçi’ye ÇKP.bölge Genel Sekreteri olarak atanan Çin Nazisi Hitayist Çin Çüverggu,  Doğu Türkistan’daki baskı,zulüm ve katliamlarını  ısrarla devam ettiriyor.

Çin İşgal Ordusu’nun  Artuş’ta 70 Kişi’yi Öldürdüğü  İddia  Ediliyor

Muhacerette yaşayan Uygur  Türklerinin  sosyal medya paylaşımları ve   ülkemize gelenlerin anlatımlarına göre  Çin işgal Ordusu’nuun Artuş’ta büyük ve kanlı bir katliama imza attığı ve kentler arası futbol müsabakasına katılmak için gelen gençlere ateş açtığı ve 70 Ugur gencinin katledildiği ve yüzlercesinin yaraladıkları   öne sürüldü.

Adını açıklamayan  ve olay bölgesinden geldiğini belirten bir paylaşımcı  katliamı  şöyle anlatıyor ; ” Kaşgar’a bağlı Artuş İlçesinin Bostan adı verilen kenti’nde(Yizasında) her yıl bu günlerde geleneksel bir Futbol müsabakası yapılıyordu ve bu yıl de geçtiğimiz hafta sonu  bu  turnuva gerçekleştirildi. Müsabaka sona erdikten sonra bu kente değişik yerlerden gelen Futbolseverler evlerine toplu şekilde evlerine dönerlerken Çin işgal polisleri ile futbool tutkunu Uygur gençleri arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıkıyor ve bu tartışma daha sonra çatışmaya dönüşüyor.Daha sonra olay mahalline takviye olarak gelen Çin işgal ordusu topluluğun üzerine ateş açarak 70 kişiyi katlediyor ve yüzlercesini yaralıyor. Paylaşıımcı ayrıca  yolcuların Kaşgar   bağlantılı ana yolda  çokça kan izlerine rastladıklarını ifade ediyorlar. Çin işgal yönetimi takviye için Çin’in Hinen bölgesinden  hava yolu ile özel  donanımlı özel harekat birlikleri  sevkettikleri bildiriliyor. Paşlaşımcı,Kaşgar ve Civar bölgelerdeki İşgal güçlerinin olaayları bastırmada yetersiz kaldığını ve bu nedeenle Çin’den özel birlikler sevkedildiklerini ifade ediyor.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, araba ve açık hava

Hong Kong Haber Ajansı :  Uygur Bölgesine  Özel Birlikler Sevkedildi

Honkong  merkezli  medyanın  Ajans haberlerine dayanarak verdikleri haberlere göre   14 Şubat 2017’de Hoten’in Guma ilçesinde meydana gelen Bıçaklı saldırı olayını  bahane eden Çin işgal yönetiminin Mart ayının  başından itibaren Doğu Türkistan’ın Çin işgaline karşı en çok direniş gösteren ve Uygur Türklerinin ezici çoğunluğu oluşturduğu  Doğu Türkistan’ın Aksu,Kaşgar, Yarkent,Artuş ve Hoten bölgelerine büyük miktarda özel eğitimli ve donanımlı  Birlikler sevkettiğini bildirdi.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Çin’den Henüz Açıklama Yok

İşgalcı Çin yönetimi bu ve benzer   olaylarda her zaman gösterdiği sessizlik ve suskunluğunu sürdürmeye devam ediyor.  Doğu Türkistan’a uluslara arası  medyanın ve  bağımsız  gözlemcilerin gitmesine izin vermiyor.Olaylar hakkındaki bilgilere katı sansür uyguluyor.Haber payalaşanları ise,”Terörcü veya Terörcülere Yardım” ile suçlayarak ağır cezalara çarptırıyor.

Bu   iddia teyit ve hakkında  i daha fazla bilgilere ulaşıldığında kamu oyu ile paylaşılacaktır.

Kaynaklar :

  1. Bölge Sakinlerinin   özel anlatım ve paylaşımları
  2. http://www.epochtimes.com/b5/17/3/8/n8888112.htm
    http://appweb.cna.com.tw/webm/news/acn/201703080340.aspx
  3. 傳河南武警1000人增援新疆 | 兩岸 | 中央社即時新聞 CNA NEWS
  4. 中央社記者張謙香港8日電)以香港為基地的中國人權民運信息中心今天透露,大陸河南武警128師在過去2天有1000人前往新疆的和田及喀什地區增援。 | 兩岸

 

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
4360 Kez Görüntülendi.