logo

trugen jacn
03 Ağustos 2016

ÇİN’DEN YENİ BİR FAŞİST UYGULAMA DAHA : “TERÖRLE MÜCADELE YÖNTEMLERİ “ KANUNU

xitay-saqchi-uyghur-qizi-chong-bazar.jpg

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Faşist Çin . yönetimi,işgalı altında tuttuğu Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Uygur Türklerini bastırarak sindirmek ve toptan imha etme planlarının yeni bir yöntemini daha yasalaştırdı. Sözde Uygur Özerk Bölgesi Halk Kurultayı’nın  29 Temmuz 2016’de kabul ettiği “ Terörle Mücadele yasası ve Uygulanmasına dair yöntemler” adı ile yeni  bir yasayı  kabul ettiği açıklandı.
Trt. Uygurca servisi ile rfa.org Uygurca haber sitelerinin Çin’in resmi Çin haberleri ve Tengritağ  haber portallarını  kaynak göstererek 29 ve 30 Temmuz tarihlerinde yer alan bilgilere göre, 29 Temmuz’da başkent Urumçi’de  Sözde ” Uygur Bölgesi Halk Kurultayı” olağanüstü toplanarak ihtiyaca ve önemine binaen yeni “Tetörle Mücadele ve Uygulanamasına Yöntemlere Dair” yasa tasarısını oybirliği ile kabul ettiği  bildirildi.Ayrıca, adı açıklanmayan Sözde “ Halk Vekili “ yeni kabul edilen yasanın “Bölge’de yaşayan tüm Vatandaşların  ortak talep ve arzusu olduğunu belirterek ; “bu Terörle Mücadele ve Uygulanmasına Dair yeni Yöntemler” adındaki yasa,  genel kurul tarafından oybirliği ile kabul edilmiştir.Bu durum ise bölgemizin ve ülkemizin istıkrar ve güvenliği için alınacak tedbirlerin en iyi ve uyumlu şekilde birleştirilmesini temin etmiş ve bu konulardaki hizmet ihtiyaçlarımızı tümden gidermiştir.” İddiasını öne sürmüştür.

İlşat Hasan
Dr.İlşat Hasan : Çin Bu Yasa İle Faşist Almanyasının Nazi Yöntemlerini  uygulamaya çalışıyor
İşgalcı Çin’in bu yeni yasası ile ilgili görüşlerini açıklayan Amerika Uygur Derneği Başkanı Başkanı ve Siyaset bilimci Dr.İlşat Hasan’nin değerlendirmesi ise şöyle  ; “ Çin her zaman yaptığını  2016 yılında bir kez daha tekrarlıyor. Uluslar arası toplum’da terör algısının güçlendiği ve hassas olduğu bir ortam’da bundan azami derecede istifade etmek ve 11 Eylül saldırılarında olduğu gibi bu terör ve terörizm duyarlılığını kullanarak esareti altındaki Müslüman Uygur Türklerini bastırarak sindirmak ve bilahere toptan imha etmek istiyor.Geçen Ocak ayında Çin Merkezi Halk Kurultayı’nda yeni bir terör yasası ile bir “Terör Enstitüsü Kurulmasına dair yasalar  kabul edilmişti.Bu terörle mücadele yönetemleri yasası Sözde özrek bölge Halk Kurultayı tarafından bir kez daha gündeme getiriliyor. Çin,Müslüman Uygur Türklerinin itikat ve düşüncelerini  daha fikir etme safhasında “Aşırı dini radikalizm” kültürel adet ve göreneklerini ise “ Mililetler ittifakını bozucu Milliyetçi  ve bölücü düşünce ve söylemler” olarak peşinen mahkum etmiş durumdadır. Çin,Uygur Türklerini dini ve etnik kimliklerini yasaklamak,onları bu şekilde kışkırtarak toptan imha etmek için onlara zorla “Terör Kalpağı” giydirmek istiyor.”dedi

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1700 Kez Görüntülendi.