logo

trugen jacn
15 Haziran 2015

İŞGALCI ÇİN’DEN , BU KEZ PAKİSTAN’DAKİ UYGURLARA BASKI VE ZULÜM

Hamit Göktürk / Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
İşgalcı Çin,istila altında tuttuğu  Doğu Türkistan’da her gün baskı,zulm,işkence ve saykırım uygulamalarını biraz daha arttırırken, Türkistan Cumhuriyetilerinden sonraı,bu kez arka bahçesi olarak esir aldığı Pakistan Yönetimini kullanarak bu ülke’de yaşayan uygur Türklerine karşı baskı,şantaj,tehdit ve sansasyonel eylem ve zülme  başladığı bildiriliyor.

       Çin’in yeni Diktatörü Xi’nin geçen Nisan ayında  Pakistan’a yaptığı ziyaret esnasında  imzaladığı anlaşmalar ve Doğu Türkistan’in kadim merkezlerinden Kaşgar’ı bu ülkenin Arap denizi kıyısındaki Guwadar Limanına bağlayacak ekonomik koridoru projesi için 46 milyar dolar yatırım yapacağını vadetmesinden sonra Pakistan’daki Uygur Türklerine karşı baskı ve tehditlerini arttırdığı ifade ediliyor.

Pakistan’dan Merkezimizi arayan  Pakistan’da yaşayan bir Doğu Türkistan asıllı Uygur Türkü bu ülke’de Çin Büyükelçiliğinin Pakistan hükümetinin göz yumması ve katkısı  ile  Müslüman Uygur Türklerine baskı,şantaj ve tehditlerini arttırıdığını ve kendilerinin bu durumdan çok rahatsız  olduklarını açıkladı.

Çin,Pakistan’da Yaşayan Uygurlara ait bütün bilgileri  elde etmiş durumda
Geçenlerde İşgalcı Çin’in İslamabat Büyükelçiliği bu ülke’de yaşayan İşbirlikçi Hainlerini devreye sokarak yeni bir aldatmacalara boş vurduğunu ifade eden Uygur Türkü kardeşimiz, bu ülkede yaşayan  ve ekonomik durumları zaten pek iyi olmayan  Uygur Türkü ailelere yardım edecekleri vaadı ile Ailelerin tamamının bütün kimlik bilgileri  ve durumlarını bildiren bir form doldurttuğunu söylüyor. İşgalcı Çin’in Bu form bilygileri  ile Pakistan’da yaşayan ve genellikle Doğu Türkistan’in Kaşgar, Yarkent ve Hoten vaee Gulca  bölgelerinden gelen aileler hakkında gerekli bilgileri elde etmiş olduklarını belirtiyor.
İşgalcı Çin,Pakistan’da bütün bu mal’enetleri icra ederken,yine tarihi ve sinsi bir Çin yönetimi olan “Uygurları  kendi yağı ile kendi  etini kavurma = Düşmanı,onun eli  ve  aracılığı ile yok etme” yöntemini kullandıkları bildiriliyor.Büyük çıkar ve maddi manfaat sağladıkları hain ruhlu bazı satılık kişileri  bu melanetlerini elde etmede çok iyi kullandıkları ifada ediliyor.

İşgalcı Çin Pakistan’da Uygur Çocuklarını assimile  için Çin Okulları Açtı.
Pakistan’da faaliyet gösteren Uygur Teşkilatları ile bazı Hizmet Guruplarının son yıllarda Pakistan’daki demokrasi ve özgürlük açılımlarından yararlanarak Uygur Çocukları için Uygur Türkçesi Kursları açtıklarını, bu Kurslara ilgi ve talebin yoğun olduğunu bildiren Uygur Aydını, İslamabat Çin büyükelçiliğinin kursların önüne geçmek için girişimlere başladığını bildirdi. Çin Büyükelçiliğinin bizzat işe ell atması ile ve  girişimi sonucu,  Doğu Türkistan hududundaki Gilgit Şehrinde 300 ve Rawelpindi şehrinde ise, 200 Uygur çocuğunun devam ettikleri Okulları açıtklarını bildirdi.Bu Okullarda Orduca,Çince ve İngilizce dersler verildiği bildiriliyor.

      Diğer yandan Kurban bayramında Pakistan’da Türkiye’den giden İHH.İnsani Yardım Vakfı başta bir çok Türk STK.larının Uygur Türklerine yaptığı kurban bağışlarını hazmedemeyen İşgalçi Çin,Müslüman Uygurlara Kurban parası dağıttıklarını de bildirdi.

Afganistan'da yakalanan Uygurlar Çin'e iade edildi

Afganistan’daki Uygurları bu ülkeden gitmeye zorluyor
Merkezimize konuşan Uygur aydını son günlerde Afganistan’in Kabil,Mezari Şerif ve Badahşan bölgelerinde yaşayan Uygur Türklerinin kendilerine telefonla başvurarak Kabil’deki Çin Büyükelçiliği’ne çalışan bazi Vicdansız İşbirlikçilerin Uygur camaatı arasında gerçek dişi dedikodular yaydığını ve kendilerine bu konuda yardımcı olmalarını talep ettiklerini bildirdi.Bu Çin Ajanları,Afganistan’daki Uygurların Pakistan’a göç etmelerini ve İslamabat’taki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne baş vurmaları halinde kendilerine Türk vatandaşlığı ve Pasapor vereceklerini ve kendilerini Türkiye’ye iskanlı göçmen olarak götürecekleri söyleyerek kendilerini bu Ülkeden gitmeye teşvik ettiklerini bildirdi.

Durum hakkında kendilerine yardımcı olmamızı ve  aydınlatmamızı isteyen Uygur kardeşimize bu tür yanlış ve yalan propaganadalara aldanmamaları tavsiye edildi ve  gerekli bilgiler  verilerek kendileri aydınlatılmaya çalışıldı.  Afganistan’in  Devlet Başkanı Gani’nin son Pekin ziyareti esnasında güvenlik,ekonomik ve siyasi anlamda  Çin ile bazı anlaşmalar imzaladığı biliniyor. Ayrıca geçtiğimiz haftalarda Afganistan’da bulunan 19 Uygur Türkü’nü Çin’e iade ettiği basına da yansıdı.  Devlet Başkanı Gani’nin ziyaretinden sonra bu şayiaların çıkarılması  ve Uygur Türklerine baskıların artması dikkat çekici bulunuyor.

OĞUZHAN : Pakistan Yönetimi İşgalcı Çin’in Adeta  Kuklası ve Emir Eri
Yüksek öğrenimi Pakistan’da tamamlayan ve uzun süre bu ülkede kalan İstanbul merkezli Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği başkanı Hidayetullah Oğuzhan Pakistan’daki Uygur Türklerini ve bu son gelişmeleri şöyle değerlendir ; “ Pakistan’ın Gilgit, Rawelpindi,Karaçı ,İslamabat ve Pencap bölgelerinde yaklaşık 450-500  aile civarında Uygur Türkleri yaşamaktadırlar. Pakistan halkı bizim tarihi komşumuz ve aynı değerleri paylaştığımız din kardeşlerimizdir. Mazlum Uygur kardeşlerimize karşı tutumları çok iyidir. Ancak, hasımları Hindistan ve Afganistan arasında sıkışan Pakistan yönetimi komşuları ile barışı konuşma yerine,kendisini Komünist Çin’in kucağına bırakmış durumda.İslam ve insanlık düşmanı Çin’i kendine kurtarıcı olarak görüyor,Bu çok yanlış ve tehlikeli bir tutum ve davranış.Pakistan,bu nedenle Çin’in her dediğini yapmakta ve komşuları ve din kardeşleri olan Uygur Türklerine baskı uygulamaktan kaçınmamaktadır.Pakistan kendi müslüman kamu oyunun tepkisinden çekindiği için bu baskı ve zulümlerini gizlice yapıyor.Bu uygulamada  Pakistan aynı Çin’in yöntemini uygulamaktan geri kalmıyor.Çünkü Çin bu yöntemi Pakistan’a tavsiye ediyor vede  öğretiyor.Her şeyi sessiz ve gizli yapıyor.Mayıs 1997’da 13 Uygur Kardeşemizi Çin’e teslim ederken ,gece operasyon yaptı ve  bunu Pakistkan kamu oyundan gizledi. Hükümet kendi güdümündeki medyayi kullanarak sürekli Çin propagandası yapıyor ve Çin’i halkın gözünde yüceltmeye ve şirin göstermeye çalışıyor.Pakistan kamu oyu bu nedenle Çin’i yeterince bilmiyor ve tanımıyor.Yoksa  Pakistanlı Kardeşlerimizin bu konuda Çin’e gerekli tepkiyi göstereceğinden çekinmezdi. Şimdiye kadar Pakistan Federal Yönetiminin Çin’e teslim ettiği Müslüman Uygur gençlerin sayısının  100 civarında olduğunu tahmin ediyorum. Son yıllarda ise, Pakistan yönetimi, Çin’in baskısı ile aynı bölgelerde  toplu olarak  yaşayan Uygurları  çeşitli bahaneler ve sebeplerle Pakistan’in değişik şehirlerine göç etmelerini ve  yerleşmelerini sağladı.Bunun temel  amacı Çin’in baskısı ile bu Uygurların   Pakistan toplumu içinde eriyip yok olmalarını sağlamaktır.

Müslüman Uygur Türklerini sevmeyen ve hazzetmeyen Çin,Pakistanlı Kardeşlerimizi de asla sevmezler.Çinliler Pakistanlılardan hiç hoşlanmazlar ve  onları hep  hor görürler. Onları aşağıladıklarına ve hakaret ettiklerine bizzat şahit olmuşumdur. Ancak,Uygur Türkleri Pakistanlı Kardeşlerini çok severler ve bağırlarına basarlar.Pakistanlı kardeşlerimiz  de bu durumu  de çok iyi bilirler.
Türkiye,Uygurlar konusunda devreye girebilir.
Türkiye Cumhuriyeti devletimiz bugüne kadar dünya’nın her tarafında sorunlarla karşılaşan Uygur Türkü kardeşlerine  elinden geldiğince  sahip çıktı ve en son Güneydoğu Asya Ülkelerine kaçan Kardeşlerimize bağrına açtı ve dünya’ya kafa tutmaya çalışan Çin’e karşı büyük  siyasi riskler aldı. Devletimize ve Hükümetimize bu konuda minnet ve şükranlarımız sonsuzdur.Ancak,Müslüman Uygur Türklerinin Yaradanı’mızdan sonra dünya’ya’da Türkiye’den başka bir hamisi ve sığınacağı yer başka bir ülke  yoktur. Türkiye’nin imaji Pakistan’da çok yüksektir.Türklere çok saygı gösterir ve sayarlar.Resmi düzeyde ilişkileri de çok ileri düzeydedir. Ayrıca son yıllarda ekonomik ilişkileri de çok artmış durumda.Metrobüs hattı vee yol inşaatı yatırımları var.Son sel felaketinde Türkiyemiz Pakistan halkına çok yardım etti.Merhum Erbakan Hocamız geçmişte bir çok Uygur Kardeşimizin kurtulmasına aracılık etti ve bunu da sağladı.Bu durumdan yola çıkarak Türkiye’mız bu konuda Pakistan’a yakın ve kardeşlik ilişkileri  noktasında  girişimlerde ve telkinlerde bulunabilir diye düşünüyourum.”şeklinde konuştu.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
3502 Kez Görüntülendi.