logo

trugen jacn

PEKİN BÜYÜKELÇİLİĞİ’NİN 2019 FAALİYET RAPORUNDA D.TÜRKİSTAN VE UYGUR TÜRKLERİ YOK !

T.C.Pekin Büyükelçiliği’nın 2019 yılı faaliyet raporu yayınlandı. Büyükelçi Abdulkadir Emin Önen’in önsözü ile yayınlanan raporda resmi ziyaretler, iş dünyası, turizm, düşünce kuruluşları, silahlı kuvvetler ve kültür gibi alanlarda yapılan faaliyetlerin ayrıntılı olarak anlatıldığı raporda Doğu Türkistan ve Uygur Türkleri ile ilgili tek kelime yer almıyor.

This image has an empty alt attribute; its file name is safe_image.php

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliği’nin 2019 yılı faaliyet raporu çıktı. Türkiye’den Çin’e gerçekleştirilen resmi ziyaretler, iş dünyası, turizm, düşünce kuruluşları, silahlı kuvvetler, kültür gibi alanlarda yapılan faaliyetlerin anlatıldığı raporda, toplama kamplarında tutulup asimile edilmeye çalışıldığı belirtilen Uygur Türklerinden bahsedilmediği ortaya çıktı. 

Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre, Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen’in önsözüyle yayımlanan 32 sayfalık raporda, Birleşmiş Milletler raporuna göre 1 milyon 500 bin civarındaki Uygur Türklerinden bahsedilmedi.

Raporda, büyükelçi kelimesine 119, bakan kelimesine 110, ziyaret kelimesine 105, faaliyet kelimesine 88, ticaret kelimesine 59, ilişki kelimesine 48, cumhurbaşkanı kelimesine 22, ekonomi kelimesine 10 kez rastlanırken, herhangi bir faaliyet yapılmayan Uygur Türkleri ile ilgili Uygur ve Doğu Türkistan kelimeleri hiç yer almadı. Ayrıca, Sincan – Uygur Özerk Bölgesi’ne ilişkin olarak raporda hiçbir ifade yer almadı.

Rapora göre, Büyükelçi Önen, 5-7 Mart 2019’da Xiamen’e, 16-17 Mart 2019’da Shenzhen’e, 17-18 Mart 2019’da Hong Kong’a, 18-20 Mart’ta Guanco’ya, 1-6 Eylül 2019’da Suzhou ve Şangay’a, 24-26 Eylül 2019’da Chengdu’ya ve 30-31 Aralık’ta Xi’an’a gitti.

Çin / Pekin Büyükelçisi Önen'den dış politika açıklaması ...

Büyükelçi Önen : Tüm Çin Şehirlerine Gitti bir Tek Doğu Türkistan’a gitmedi

Rapor’da Büyükelçi Önen’in 2019 yılı içerisinde bazılarını 2’en kez olmak üzere toplam 8 Çin kentini ziyaret ettiği bilgisi yer alıyor.Ancak Büyükelçi Önen, Uygur Türklerinin yaşadığı Sincan – Uygur Özerk Bölgesi’ne ve başkenti Urumçi’ye ve Uygur kentleri olan Kaşgar, Urumçi, Turfan, Altay, Aksu, Hotan gibi kentlere herhangi bir ziyaret gerçekleştirmedi.

Çin,Doğu Türkistan’da etnik Soykırım Yapıyor

BM.raporlarına göre Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da açtığı yüzlerce Çin tipi Toplama Kamplarınde milyonlarca Türk haksuz ve hukuksuz olarak hapiste tutuluyor. Çin işgal yönetimi bu tarihi Türk ülkesinde toptan tutuklama,baskı,zulüm,kollektif soykırım uyguluyor ve Türk kadınlarını Çinli erkeklerle evlenmeye zorluyor.Ayrıca Türklerin soylarını kurutmak için onları zorla kısırlaştırıyor.Kabul etmeyenleri Çin tipi Nazi kamplarına kapatıyor.

T.C.PEKİN BÜYÜKELÇİLİĞİ 2019 FAALİYET RAPORUNDA D.TÜRKİSTAN VE UYGUR TÜRKLERİ YOK !

Büyükelçi Önen : Hedefim İstanbul’da Çin Mahallesi Kurmak

Pekin Büyükelçiliğinin 2019 yılı faaliyet raporunda Doğu Türkistan ve Uygur Türkleri ile ilgili tek kelime yer almazken, günümüzde tüm dünyanın gündeminde olan Çin’in baskı,zulüm ve soykırım uygulamalarının faaliyet raporunda görmezden gelinmesi dikkat çekici bulunuyor.

Pekin Büyükelçisi geçtiğimiz aylarda Türkiye’de katıldığı bir Tv.programında kendisinin asıl hedefinin İstanbul’da bir Çin Mahallesi kurmak olduğunu ifade etmiş ve bu sözleri büyük tepkilere sebep olmuştu.

Kaynak : https://haberver.me/pekin-buyukelciliginin-2019-raporu-cikti-32-sayfada-uygur-turklerinden-bahsedilmedi-haberi/

Share
544 Kez Görüntülendi.