logo

trugen jacn

ÇOKAY’İN ” TÜRKİYE, BÜTÜN TÜRKLERİN VATANIDIR”SÖZÜ BİR KEZ DAHA GERÇEK OLDU

MustafaÇokay Instagram posts (photos and videos) - Picuki.com

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Birleşik ve büyük Türkistan idealının öncülerinden Türkistan Mücadelesinin Önderlerinden Kazak Türkü Aydın,yazar ve Yaş Türkistan (1929-1939 Paris)Dergisinin Kurucusucu ve Mesul Müdürlüğünü 10 yıl süre ile yütüten Mustafa Çokayoğlu’nun tarihe not düşen ” Her Türk’ün 2 vatanı vardır,Birincisi doğduğu topraklar ikincisi ise TÜRKİYE’dir !” sözü günümüzde bir kez daha gerçeği dönüştü.

Osmanlı ve Türkiye Cumuhuriyeti devletimizin tarih boyunca Türk- İslam Dünyasının bütün mazlum ve mağdurlarına sahip çıktığı gibi,Türk dünyasının en doğu sınırındaki Doğu Türkistanlı Soydaşlarını de hiç bir zaman unutmadı. 9.Cumhurbaşkanımız Merhum Süleyman Demirel’in de ifadesi ile benim de içinde bulunduğum binlerce Doğu Türkisanlı Uygur,Kazak ve diğer Türkler ” Himayaların Ötesinden Alınarak Türkiye’ye getirildi.” ve kendilerine toprak ev iş ve aş verilerek Türk Vatandaşlığı onuruna kavuşturulmuştur.

Devletimiz bu kez de Çinvirüsü Covid-19 salgını ve karantina sebebiyle dış ülkelerde mahsur kalan T.C.Vatandaşı olmayan Doğu Türkistan Türklerini yurda getirilen K.C.Vatandaşları ile birlikte tüm Türklerin 2. ana vatanı olan Aziz Türkiye’mize getirdi.

İlk Kafile Doğu Türkistanlılar Suudi Arabistan’dan Geldi

Umre ibadeti,ziyaret ve diğer amaçlarla Suuudi Arabistan’a giden ve Çinvirüsü salgını ile hava ulaşımının durması ile bu ülkede mahzur Doğu Türkistanlılardan toplam 30 kadir Uygur Türkü’nun Türkiye’ye ggetirildiği biildirildi.

Türk Hava Yollarınca gönderilen özel uçaklarla geçtiğimiz ve bu hafta içerisinde diğer T.C.Vatanşaları ile birlikte Suudi Arabistan’ın Cedde Hava alanından 2 kafilede toplam 30 kadar Çin Pasaportlu Doğu Türkistanlı Uygur Türkü’nün bu özel uçaklarla kabul edildikleri ve İstanbul’a getiildikleri bildirildi.

Kırgizistan’da Mahsur Kalan Uygur Türkleri de Getirildiler

Kırgizistan’a Çinvirüsü salgını öncesi çeşitli amaçlarla giden ve salgın dolayisiyle bu ülkede mahsur kalan Doğu Türkistanlılardan 4 kişi Devletimizin bu ülkede bulunan Türk Vatandaşlarımı yurdumuza getirilimesi için gönderilen THY.özel uçağı ile 23 Nisan 2020’de 4 kişilik bir kafile İstanbul’a getirildikleri bildirildi.

Doğu TÜrkistanlıların bulundukları ülkelerdeki Büyükelçiliklerimiz ile Temsilciliklerimize Türkiye’ye gitmek için kendilerine yardımcı olunmasanı talep ettikleri ve bu taleplerinin Hükümetimizce uygur görülmesi ve talimat üzerine kafileye dahil edildikleri ve Türkiye’ye geldikten sonra değişik illerdeki Öğrenci Yurtlarında 14 gün süreli karantıya alındıkları ve karantina sürecinden sonra ailelerine kavuşacakları belirtildi.

Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında yaşayan Doğu Türkisanlıla Çin’in mağduru Soydaşlarımıza sahip çıkan T.C. devletimize dualarını, minnet ve şükranlarını sosyal medya üzerinden ifade ettikleri görüldü. Allah Devletimizden ve Yetkilelirimizden razı olsun.

Yazımızı Liderimiz Merhum İsa Yusuf Alptekin’in şu tarihe not düşen ve her zaman tekrarladığı şu duası ile sonlandırıyoruz. ” Allah Türkiye’mizi ilelebed Korusun ve Daima Payidan Kılsın AMİN!”

Etiketler: » » » » » »
Share
462 Kez Görüntülendi.