logo

trugen jacn
10 Ağustos 2014

PARİS’TE,ÇİN’İN UYGUR TÜRKLERİNE KARŞI İŞLEDİĞİ BASKI VE ZULÜM PROTESTO EDİLDİ..!

       Çin’de Uygur Türklerine yönelik zulüm ve saldırılar, Paris’te protesto edildi.

 Fransa Uygur Derneği öncülüğünde bir araya gelen başkent grup, Fransız Dışişleri Bakanlığı yanındaki İnvalides Meydanında Çin’i protesto etti. Uygur Türklerine yapılan saldırılara son verilmesi istenilen açıklamada, Türkiye ve Doğu Türkistan bayrakları taşındı, Çin aleyhinde slogan atıldı. Organizasyon adına konuşan Fransa Uygur Derneği üyesi Denis Griesmar, Çin’in Doğu Türkistanlı Müslümanları katletmeye doymadığını belirterek, dünya ülkelerini katliamlara sessiz kalmakla suçladı. Griesmar, “Bir adım ilerimizde bulunan Fransa Dışişleri Bakanlığı’na sesleniyorum. Gazze’de ve Irak’ta yapılan katliamlara gösterdiğiniz tepkinin hiç olmazsa birazını da Çİn’in devleti tarafından katledilen Uygurlar için gösteriniz. Son 24 saat içinde Yarkant’ta 3 bin Uygur katledildi, bundan haberdar değil misiniz?”dedi.

Paris'te Uygur halkına uygulanan zulüm kınandı

“İNSAN HAKLARI KURULUŞLARI NEREDE ‘”

Fransa Uygur Derneği Başkanı Erkin Ablimit ise, “Uygurlar Urumçi’nin 20 değişik bölgesinde Çinli çeteler ve askerler tarafından katledilmekte, Uygur soydaşlarımızın kadınlarına onur kırıcı bir şekilde tecavüz ildiği gibi, soykırımlar da aralıksız devam ettiriyor. İnsanlık namına Çin’in yaptığı bu soykırıma dur diyecek hiç bir ülke yok mu’Nerede insan hakları kuruluşları, bu kuruluşların sesini duymak istiyoruz. Öz yurtlarında Çin devleti tarafından dünyanın gözü önünde soykırıma uğrayan Uygurlar için uzanacak el ve bu vahşeti dile getirecek vicdanlı insanlar arıyoruz”diye konuştu.

Protesto gösterisinde Azat Ablimit adındaki küçük çocuğun okuduğu “İnsanlık adına” adlı manifesto, gösteriye katılanlar tarafından göz yaşlarıyla dinlendi ve uzun süre alkışlandı. Çin zulmünü kınama gösterisine Paris’te yaşayan Tibet ve Vietnamlı Demokrasi yanlısı kuruluşların üyeleri de destek verdi. – PARİS

KAYANAK  : http://www.haberler.com/cin-zulmu-paris-te-kinandi-6360687-haberi/  -İHA

Etiketler: » » »
Share
782 Kez Görüntülendi.