logo

trugen jacn
04 Mart 2015

İŞGALCİ ÇİN’DEN BİR KÜSTAHLIK DAHA : TARİHİ EYİDGAH MEYDANINDA İMAMLARDAN SONRA BU KEZ MÜSLÜMAN KIZLARI OYNATTI..!

 Kutsal İslam Dinimizin Doğu Türkistan’daki sembolü ve Mübarek  Mekanlarından  Kaşgar’in Tarihi Eyidgah Cami ve Meydanında  bir Bayram  Namazı (1985)Eyidgah-Usulİşgalçı Çin, Kutsal İslam Dinimizin Doğu Türkistan’daki sembolü ve Kutsal Mekanı Kaşgar’in Tarihi Eyidgah Cami Meydanında  Namazı Yasakladı.Bunun yerine Müslüman Genç Kızları Tehdit ile  Dans Ettiriyor. (2 Mart-2015)

Hamit Göktürk /  Uygur Haber ve Araştırme Merkezi(UYHAM)

    Çinli  işgalcılar, Müslüman Uygur Türklerinin tarihi kültür ve dini merkezi Kaşgar’ın ünlü Eyidgah meydanında  geçen ay  Cami imamlarını ve Uygur Aksakalları toplayarak  Çince dans ettirmişti. Sarı Tehlike Çin,  Doğu Türkistan’daki bu küstahlığına Müslümanların tepkisizliğinden cesaret almış olacak ki,  imamlardan sonra bu kez  körpe  Uygur kızlarını oynatarak bir kez daha saygısızlık ve küstahlığını gösterdi.  Müslüman Uygur Türklerinin kutsal mekanlarını aşağılayarak onların islami değerlerine hakaretler yağdırdı.

        Komünist Çin’in resmi Tengritağ  internet Sitesinde 3 Mart’ta yer alan  haber ve resimlerde, 2 Mart Pazartesi günü  Kaşgar’da  ” Uluslar arası Kadınlar Bayramının 150.yılını Anmak” adı altında büyük sanat gecesi düzenlendiği belirtildi. Kaşgar’a bağlı Akkaş, Abat(Avat),Yeni Östeng(Yeni Kanal)Nazarbağ ve diğer kentlerden zorla Kaşgar şehir merkezine getirdiği  Uygur Köylüleri  kollektif halde,Çin folklor ritüellerinin yer aldığı “Yarım Elma Dansı”‘nı oynamaya zorladı..   Kırsal kesimlerden gelen Çiftçilerin  körpe kızları ile genç  hanımlarına ” Modern Kıyafet Modelleri ” açık hava defilesine  zorla iştirak ettirdiler. Sözde bu sanat etkinliklerinde “Uzun Saçlı Güzel Hanımlar” yarışması de tertip ederek  genç hanımları bu yarışmalara cebirle  katarak başörtülerini zorla çıkarttırdılar. Geleneksel örgülü saçlarını halkın gözü önünde  bozdurdular.Masum Kadın kızlarımızın  iffet ve onurlarını hayasızca çiğnediler.

İlk Müslüman Türk devleti olan Karahanlı’lardan   günümüze intikal eden ve yaklaşık   500 yıl önce yeniden inşa edilen  Doğu Türkistan’ın  dini sembolü ve kutsal ibadet   mekanlarından Kaşgar Eyidgah Cami,yalnız Doğu Türkistan’da değil, Türkistan Coğrafyası ve Orta Asya Müslümanlarınca de  tarihi kutsal mekanlarından biri olarak kabul ediliyor. Eyidgah Cami, islam tarzı  Cami ve medrese mimarisinin Türkistan’daki en güzel örneklerinden biri olarak kabul ediliyor.

Gözlemciler ve bölge uzmanlarının ifadelerine göre,Eyidgah Cami, bir kaç yıl öncesine kadar  bayram namazlarının büyük coşku ve heyecanla ve diğer yakın il ve ilçelerden gelenlerin de iştirakı ile   on binlerin  katılımı ile kılındığı bir mekandı.  Tarihi Eyidgah  Camisinin  avlusu ve Caminin önünde büyük meydan dolup taşıyordu. Bu meydanda  Bayram namazı son yıllarda yasaklanmış sadece Camii ve iç avlusunda namaz  kılınmaya izin verilmişti.  Ayrıca,Arafe günü akşamdan başlayan ve sabah ezanına kadar,   Cami  ana girişinin  görkemli kapısı üzerindeki mahsus mekanda çalınan Nağra ve Karnay(Uygurlardaki Davul ve Uzun  Saplı Zurna) çalınması de engellenmişti. Ayrıca,Namaz sonrasi Camii imamının başlattığı  bir çeşit Zikir olan ve şükür ve niyazin edası  manasında oynanan Sema  de yasaklanarak icrasına son verilmişti.

1114498157_14253479561581n

Şimdi ise Çinli işgalciler dini Bayramların bu meydanada icra edilmesine ve namaz kılınmasını yasaklarken,Çinlilerin yeni yıl bayramı olan Çagan ve Çin’de Mao önderliğindeki Komünistlerin iktidarı zorla ele geçirdiği 1 ekim devlet bayramını  Müslüman Uygurların kutsal dini mekanı olan Eyidgah Camii meydanında kutlamaktadır. Bu kutsal meydanda    dini inançlarımıza ve değerlerimize aykırı bir şekilde ateist Çin usulu kutlamalar  ve yarışmalar düzenliyor.

Geçen Şubat ayının ortalarında kutlanan Çinlilerin yeni yıl çağan bayramı yine bu kutsal meydanda kutlanmış Yaşlı Uygur Aksakalları ile özellikle Cami imamları “Yarım Elma Dansı” oynatılarak kutsal değerlerimiz aşağılanmış ve hakaretler edilmişti.

İşgalcı  Çin’in  insan haklarına ve insanı değerlere tamamen aykırı ve bu hayasız,  küstahliklarına ait haber ve resimler  sitemizde yer almıştı. Ülkemizin en büyük ve etkili yayın organlarından  islami duyarlılığı ile bilinen  VAHDET Gazetemiz de bu haberimizi alıntı yaparak sayfalarında yer vermişti.

İşgalcı Çin’in Müslümanların dini hassasiyetlerine karşı uyguladığı bu  küstah ve insanlık dışı bu tavırlarına  ülkemizde faaliyet gösteren İslamı   Sivil Toplum Kuruluşları, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Hükümetimizden hiç bir ses  ve tepki duyulmadı. İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere İslam Ülkeleri hiç bir tepki göstermedi. Demokrasi ve insan hakları diye yırtınan ve işine geldiğinde insan haklarını kendi çıkarlarına göre değerlendiren iki yüzlü riyakar ülkeler Çin’in bu küstah tavrını görmedi ve duymadı. . Bu topraklardaki bin yıllık islamı  değerlerin mirasçiları olan Müslüman Uygur Türklerine yapılan bu aşağılama ve hakaret,aynı zamanda bütün İslam Milletlerine yapılmıştır. Bu konuya VAHDET Gazetemizden başka de  ilgi gösteren ve sayfalarına taşıyan başka bir yayın organı de maalasef çıkmamıştır.

Türkiye’deki Sivil Toplum Kuruluşları,Diyanet İşleri Başkanlığımız Hükümetimiz ve İslam İşbirliği Teşkilatı başta İslam STK.ları ve İslam ülkeleri  Çin’in Doğu Türkistan’daki bu küstahlıklarına  tavır koymadıkları ve tepkileri ifade etmedikleri taktirde, Sarı şeytan Çin’in Mukaddes Dinimize  karşı hakaretleri devam edecektir. Mazlumlar ve onların koruyucuları  tepki vermedikçe Zalimler Zulümlerini pervasızca sürdürecektir. İşgalcı Çin,Doğu Türkistan’da mukaddes dinimizi ve değerlerimizi Müslüman Uygur Türklerinin beyninden  ve Ciğerinden söküp atmadan onları yok etmeden bu saldırılarına devam edecektir.  Müslüman Uygur Türkleri Allah Taala’nın kendilerine nasip ettiği  ve büyük bir lütfu ve keremi olarak bildikleri  Makaddes  İslam dinini korumak için her gün 10 yaşındaki  masum yavrularını dahi  kurban vererek karşı koymaya çalışmaktadır.

 ” Sarı  Tehlike ve Şeytan   İşgalcı Çin’in   Müslüman Uygurlara  Yaptıkları  bu küstahlık,hakaret ,saldırıları,baskı  Ve  zulümlerini  görmeyenler ve buna karşı  susanlar  Ateist Çin’in bu saldırılarının doğal ortaklarıdırlar… !”

Etiketler: » » »
Share
3066 Kez Görüntülendi.