logo

trugen jacn

AİLESİ ÇİN’DE HAPİSTE, KENDİSİ DE TÜRKİYE’DE TUTUKLANAN İHSAN HAKKINI YARGIDA ARIYOR

Çin’in işgali altındaki ülkesi Doğu Türkistan’da Çin Nazi Kamplarında tutuklu ailesi ve yakınlarının durumunu Türkiye ve uluslararası topluma anlatarak Doğu Türkistan’daki insani krize dikkat çekmek ve destek bulmak amacı ile yürütülen faaliyetlere katılan İhsan lakaplı Abduşşekür Abdulbasit, bu kez kendisi tutuklanarak Göç İdaresine bağlı Geri Gönderme Merkezine konuldu. Geçtiğimiz hafta tutuklanan İhsan Avukatı aracılığı ile tutukluluk halinin kaldırılması için Türk Mahkemelerine başvurdu. İYİ Parti Milletvekili Sayın Feridun Bahşi tarafından durumu TBMM’ne de taşınan İhsan kendisinin serbest bırakılmasını, ailesine ve küçük kızına bir an önce kavuşmayı umuyor.

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Çin’in işgalindeki Doğu Türkistan’da Çin Nazi Kamplarına hapsedilen ana baba ve yakınları ile diğer Milyonlarca Türk Kardeşlerinin dramatik durumunu Türk kamu oyu ile uluslararası topluma duyurmak amacı ile çeşitli faaliyetler yürüten ve yasal aktivitelere katılan İhsan lakaplı Abduşşekur Abdulbasit bu kez kendisi tutuklandı ve Göç İdaresine bağlı Kılıçlı Geri Gönderme Merekezine konuldu.

Uygur Haber Ajansının haberine göre,İstanbul’un Küçükmece ilçesinde yaşayan Uygur aktivisti Abduşukur Abdülbasit (İhsan), 20 Kasım 2020 günü DAİŞ terör örgütü ile bağlantılı lı olduğ olduğu şüphesiyle Türk polisi tarafından gözaltına alındı.

İhsan’in tutuklanmasının ardından İstanbul’da birlikte faaliyet gösterdikleri Bağımsız Aktivistler Grubu mensubu gençleri geri gönderilme Merkezine giderek kendisini ziyaret ettiler.İhsan kendisinin serbest bırakılması ve kendisinin yöneltilen iddiaların hukuki yollarla Türk Adaletinde çözüme kavuşturulması için – Ankara HBV.Ün. Hukuk Fak. Öğretim Üyesi Prof.Dr. İlyas Doğan’a vekalet verdiğini bildirdiler.

İhsan’in avukatı Prof.Dr. İhsan İlyas Doğan, Kılıçlı Geri Gönderme Merkezinde tutulan İhsan ile görüşmek ve vekaletini almak için 23 Kasım’da Ankara’dan İstanbul’a gelerek kendisini ziyaret etti ve açılacak dava ile ile ilgili yasal formaliteleri tamamladığını bildirdi.

Avukat İlyas Doğan yaptığı açıklamada şunları ifade etti ; ” Onun serbest bırakılması için İstanbul Sulh Mahkemesi’ne başvurdum. Dava reddedilirse, daha yüksek üst bir mahkemeye itiraz edeceğim. Terörle hiçbir ilgisi olmayan Abduşşekür Abdulbasit(İhsan) Türkiye’ye gelişinden bu yana yasal statüsüne uygun olarak tüm Türkiye yasalarına göre Türkiye’de yaşamakta olup, kendisinin Türk vatandaşı olabilmek için başvurusu de bulunmaktadır. İhsan’a isnat edilen suçlamalar için hiç bir somut kanıt bulunmamaktadır.Bir an önce serbest bırakılmasını umuyorum.” şeklinde konuştu.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, sakal ve yakın çekim

İhsan’in avukatı İlyas Doğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamasında İhsan’in durumu hakkında kamu oyunu bilgilendirdi ve çeşitli Türk Sivil toplum Kuruluşlarının İhsan’in durumu ile ilgilenmesi gerektiği bildirdi.

Diğer yandan İhsan’in tutuklanması İYİ Parti Antalya Milletvekili Sayın Feridun Bahşi tarafından TBMM: Başkanlığına verdiği bir önerge ile gündeme getirildi. İçişleri Bakanlığının cevaplaması talebi ile verilen önergede konunun biran önce çözüme kavuşturulması talep ediliyor.

Resim

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi yaptığı açıkamada şunları ifade etti ; ” Kardeşimiz İhsan’ın durumunu yakından takip ediyoruz. ve kendisinin masum olduğuna inanıyoruz, İhsan’in serbest bırakılması için bu işin takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.

Share
499 Kez Görüntülendi.