logo

trugen jacn

İNGİLİZ MİLLETVEKİLİ : DÜNYA’DA ÇİN’İN UYGUR SOYKIRIMINDAN DAHA ÖNEMLİ BİR ŞEY YOK !

İngiliz Parlamentosu Muhafazakar Parti üyesi Henry Smith.

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

İngiliz Muhafazakar Parti Parlamentosu üyesi Henry Smith, günümüzde dünya’da Çin’in Uygur bölgesinde yaşayan Uygurlar ve diğer etnik azınlıklara yönelik soykırım uygulamalarından daha önemli bir şey olmadığı açıkladı,

Özgür Asya radyosunun haberine göre Avam Kamerası Üyesi Smith bu sözleri 19 Eylul 2020 Pazar günü yaptığı açıklamada ifade etti. İngiliz Vekil ayrıca İngiltere milletvekillerinin Çin’in Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Çin tipi toplama kamplar ile ilgili soruşturmaları desteklediklerini de bildirdi.

Muhafazakar Parti Milletvekili Smith İngiltere merkezli Crowley News 24 kanalında yaptığı açıklamada şunları açıkladı ; “Çin’in Uygur bölgesindeki Uygurlara ve diğer etnik gruplara yönelik baskısından daha önemli bir şey yoktur.Günümüzde   Uygur bölgesinde yaşayan Müslüman Türk azınlıklar, Çinli komünist diktatörler tarafından büyük ölçüde tutuklandı ve merkezi Çin’e kaçırıldı. Bölgeye ait sosyal medyada paylaşılan görüntü ve resimlere baktığımızda, onlara yapılanları Nazi Almanyası tarafından Yahudilere karşı işlenen insanlık suçlar ile aynı olduğunu görebiliyoruz. Ben İngiliz Temsilciler Meclisi (Avam Kamerası) Dışişleri Komitesi’nin bir üyesi olarak, Uygur bölgesinde yaşayan Müslüman azınlıklara yönelik işlenen suçlardan sorumlu Çin Komünist Partisi yetkililerinin cezalandırılması ile ile ilgili tüm yaptırım kararlarını destekleyeceğimin bilinmesini özellikle istiyorum.

Bilindiği gibi İngiltere Parlamentosu alt kanadı Avam Kamerası Dışişleri Komitesi 16 Eylül’de aldığı bir kararla Çin’deki Uygur bölgesinde açtığı Çin tipi toplama kamplarının gönderilecek bağımsız gözölemci Heyeti ile araştırılması ve incelenmesi yolunda bir karar tasarısını kabul etmişti.

Share
296 Kez Görüntülendi.